10 dintre cele mai bizare diete

De: Marian Andrei / 14.03.2014, 14:30
În lumea în care trăim, unii oamenii își impun obiceiuri alimentare bizare. Unii fac această alegere din cauza crezului lor, alții din dorința de a face o schimbare în felul lor de viață, iar alții pentru că... nu se pot abține.

Să-l amintim dintre celebrități pe Nicholas Cage, care a recunoscut odată că nu mănâncă decât carnea animalelor care „fac sex în mod demn” sau pe Steve Jobs care, la un moment dat, ajunsese să mănânce numai morcovi.

Fergie de la Black Eyed Peas a declarat pentru Glamour Magazine că bea un shot de oțet, zilnic, în timp ce despre Angelina Jolie se spune că are o slăbiciune pentru insecte, iar Hugh Hefner nu mănâncă decât ceea ce este preparat de bucătarul personal.

Mai mult ca sigur, obiceiurile menționate vi se vor părea ciudate, dar stați să le vedeți pe cele ce urmează!

Iată deci 10 diete ciudate și perioada de timp în care au fost urmate:

10. Mâncare de la Starbucks – Un an de zile

O femeie din Seattle, SUA, al cărei nume (oficial) este… Beautiful Existence, a „mâncat” tot anul 2013 numai produse Starbucks.

La micul dejun, prânz sau cină, Existence a mâncat și a băut numai de la Starbucks, experiență care a costat-o aproximativ 7.000 de dolari. Potrivit blogului său, motivul pentru care a făcut acest lucru a fost că „îi place sa se simtă umană” și să aibă privilegiul de „a se întreba «de ce»”. Chiar dacă explicația pare fără logică, aflăm totuși de pe blog că în timpul acestei diete a pierdut din greutate.

9. Sos Tartar – Mai mult de trei ani

Tot o americancă, pe nume Mysti, a dezvăluit în 2011 la emisiunea Freaky Eaters obsesia sa pentru sosul tartar. Ea a spus atunci că mănâncă acest sos „cu orice și oriunde”, direct din recipient sau ca topping la orice altă mâncare. 

Pentru a nu rămâne în pană, Mysti poartă cu ea în permanență o sticlă cu sos. Ea a mărturisit că a participat la emisiune în speranța că cineva o poate ajuta să scape de obsesia sa pentru acest sos, care „i-a acaparat viața”.

8. Chicken Nuggets – 15 ani

 

În 2012, Stacey Irvine, o puștoaică britanică de 17 ani, a ajuns de urgență la spital și, după consultație, doctorii i-au recomandat imperativ să-și schimbe obiceiurile alimentare. De ce? Pentru că de când era copilă nu a mâncat niciodată nimic altceva decât chicken nuggets și, ocazional, cartofi prăjiți. Pentru că nu a mâncat niciodată fructe sau legume, doctorii i-au găsit o lipsă acută de nutrienți.

Tânăra a declarat că a mâncat prima dată chicken nuggets la vârsta de doi ani și, deoarece i-au plăcut atât de mult, nu „a mai putut mânca altceva”. După externare, tânăra a declarat că va încerca să-și schimbe, ușor-ușor, obiceiurile alimentare. 

7. Carbohidrați – Mai mult de 50 de ani

 

Marla Lopez, care se apropie de 60 de ani, a mâncat de când se știe numai alimente bogate în carbohidrați. Pâine, cartofi prăjiți, chipsuri de cartofi și altele asemenea. Lopez spune că nu-și aduce aminte să fi mâncat vreodată legume, fructe, carne sau pește.

În pofida regimului său șocant, Lopez este sănătoasă și are o greutate normală. Chiar și fiul său, care este adult, i-a moștenit obiceiurile alimentare.

6. Mâncare Subway – 11 luni

 

Americanul Jared Fogle, starul reclamelor Subway, povestește că viața i-a fost schimbată de dieta Subway.

Acum 15 ani, era un student obez care a intrat într-un magazin Subway și s-a uitat într-un ghid de nutriție. Și-a conceput propria dietă, care consta în sandvișuri, supe, chipsuri și băuturi carbogazoase dietetice. Fogle spune și acum că cea mai importantă alegere a sa a fost eliminarea de pe lista sa a maionezei, a uleiului și a brânzei. Într-un an de zile a slăbit 110 kilograme (jumătate din greutatea sa), ceea ce l-a convins pe un coleg de-al său să scrie un articol despre el.

Subway l-a chemat să filmeze o reclamă și, după aceea restul a devenit istorie: Fogle încă lucrează pentru Subway și câștigă aproape 15 milioane de dolari anual.

5. Bomboane – 50 ani

Paul Rudnik a publicat în 2009 o carte în care demonstra că este posibil să te hrănești numai cu dulciuri. Atunci când cartea sa a fost publicată, Rudnik avea 51 de ani, o greutate de 70 de kilograme și era, potrivit analizelor medicale, sănătos.

Rudnik a declarat că a fost întotdeauna îngrozit de alimentele care nu conțin zahăr, meniul său „obișnuit” conținând ciocolată, prăjituri și înghețată. El a adăugat că nu obișnuiește să mănânce mult.

Ziarul New York Times a publicat un interviu în care Rudnik a declarat că este memulțumit de faptul că oamenii presupun că minte atunci când vorbește despre regimul său alimentar.

4. The Soda Diet – For 16 Years

 

O femeie de 31 de ani din Monaco, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost internată în spital, în urma unui leșin. Mirarea doctorilor a fost extrem de mare atunci când pacienta le-a spus că, timp de 16 ani, singurele lichide pe care le-a băut au fost băuturile carbogazoase, în special Cola. Femeia a declarat că bea doi litri de cola în fiecare zi.

După o săptămână petrecută în spital, când nu a mai avut la dispoziție băutura preferată, problemele care i-au cauzat leșinul – o concentrație scăzută de potasiu și probleme cardiace – au dispărut.

3. Mâncare de la McDonald”s – Trei luni

După ce a mâncat trei luni numai mâncare de la McDonald’s, în cadrul unui experiment, profesorul John Cisna a descoperit că i-a scăzut colesterolul, pe lângă faptul că a slăbit 17 kilograme.

Sintetizând rezultatele experimentului său, Cisna a spus că „poți mânca orice de la McDonald’s, cu condiția să fii suficient de deștept încât să echilibrezi dieta cu restul alimentelor. Toți putem face alegeri. Alegerile noastre ne îngrașă, nu mâncarea de la McDonald’s„.

2. Carne crudă – Mai mult de cinci ani

În urma unor probleme de sănătate, americanul Derek Nance a încercat să-și schimbe dieta, sperând că acest lucru îl va ajuta. A încercat diverse diete, inclusiv Veganismul, dar acestea nu au funcționat. După ce a căutat soluții online pentru afecțiunile sale, s-a decis să încerce o dietă bizară: cea cu carne crudă.

Surprinzător, dieta, pe care a ținut-o timp de trei săptămâni, chiar a funcționat, așa că Nance a decis să continue. Mai mult, Nance și-a schimbat și meseria, lucrând acum ca măcelar, așa că nu are nicio problemă cu asigurarea mesei.

1. Pizza cu brânză – 25 de ani

Americanul Dan Janssen a trăit 25 de ani, mâncând numai pizza cu brânză. „Abuzurile” pe care le-a făcut doar de câteva ori într-un sfert de secol au constat în câteva stafide, o piersică sau câțiva covrigei, când a fost în Germania.

Totul a început la 14 ani, când, din motive etice, a decis să devină vegetarian. A existat, totuși, un mic impediment – detesta legumele – așa că a hotărât să mănânce pizza.

De atunci, mânâncă o pizza de 35 de centimetri pe zi, la o singură masă.

Potrivit presei, logodnica sa a încercat să-l convingă să renunțe la stilul său de a mânca, însă nu există detalii despre rezultate.