10 dintre cele mai ciudate decese

De: Gabriela Voicu / 22.03.2013, 13:00
Unii oameni mor în contexte atât de ciudate sau din cauze atât de absurde încât devin faimoși pentru asta. Iată 10 dintre cele mai ciudate decese.

Nu are nimeni nicio îndoială că la un moment dat moartea atinge orice ființă, dar misterul legat de momentul și de modul în care se va întâmpla va dăinui mereu.

Dacă de obicei decesele survin din cauze naturale, în urma unor boli sau a comiterii unor crime, există și cazuri în care moartea lovește în feluri greu de imaginat, unele îngrozitoare, iar altele amuzante.

Oricât de ciudată ar părea asocierea umorului cu clipa morții unei persoane, cei pe care vi-i prezentăm în continuare au devenit celebri pentru că au decedat în moduri absurde, aproape hilare.

1. A mâncat până a murit

În 1771, Adolf Frederick, regele Suediei, a murit din cauza unor probleme digestive, pentru că nu a putut asimila o cantitate foarte mare de mâncare. Ultimul meniu de care s-a bucurat regele a fost extrem de consistent: homar, varză acră, caviar, hering afumat, șampanie și 14 porții din desertul său favorit, servite într-un bol cu lapte cald. Adolf Frederick este recunoscut drept regele care a mâncat până a murit, inclusiv de elevii suedezi care învață despre el la școală.

Adolf Frederick

2. Plumbul i-a fost fatal

În 1755, un bărbat pe nume Henry Hall, în vârstă de 94 de ani, și-a pierdut viața după ce a înghițit plumb topit. Totul a început când o scânteie dintr-o lampă a sărit și a aprins acoperișul farului pe care bărbatul îl veghea, dar în scurt timp flăcările au cuprins întreg turnul. Deși a încercat să stingă focul, bătrânul s-a văzut nevoit în cele din urmă să coboare din far. Afară, neștiind ce îl aștepta, el s-a uitat în sus, iar o picătură de plumb i-a căzut direct în gât și l-a ucis. Bucata respectivă este acum păstrată la Muzeul Național din Scoția.

3. A sperat să fie fulgerat… și s-a întâmplat

Revoluționarul american James Otis Jr. a sperat că va muri trăznit de un fulger și le vorbea mereu apropiaților despre acest lucru. Pe 23 mai 1783, dorința lui a devenit realitate, când un fulger a lovit coșul casei unui prieten al lui Otis, în al cărei prag se afla acesta. Înainte de a muri, James Otis Jr. îi spusese surorii sale că spera ca atunci când Dumnezeu va fi decis să îl ia în Împărația sa să trimită un fulger să îl ucidă. Otis a murit la 58 de ani.

James Otis Jr.

4. A fost împușcat în cap și a murit 67 de zile mai târziu

Pe 14 ianuarie 1877 a avut loc un incident în Deadwood, South Dakota, SUA. Un bărbat pe nume David Lunt a fost împușcat în timpul unei altercații cu un bărbat care a intrat într-o încăpere și a început să îi amenințe pe cei din jur cu o armă. Con Stapleton, prieten cu Lunt, a încercat să îl imobilizeze pe Smith, însă arma acestuia s-a descărcat, iar un glonț l-a nimerit pe Lunt în frunte. Acesta a supraviețuit și și-a reluat activitățile zilnice, însă 67 de zile mai târziu a simțit o migrenă puternică și a murit, pe 22 martie 1877. În urma autopsiei, medicii au determinat cauza morții ca fiind glonțul din capul său, însă nimeni nu a putut explica cum supraviețuise totuși 67 de zile.

5. A înghițit o scobitoare și a murit

În 1941, scriitorul american Sherwood Andersona murit după ce a înghițit o scobitoare fără să își dea seama, în timpul unei petreceri. Anderson și soșia sa se aflau la bordul unui vas de croazieră care se îndrepta spre America de Sud, când el a simțit dintr-o dată dureri abdominale puternice. Ulterior a fost transportat la un spital din Colón, Panama, unde a murit, pe 8 martie 1941. Autopsia a dezvăluit ca Anderson înghițise o scobitoare, fie din mâncare, fie dintr-un cocktail.

6. A murit din cauza unei păsări

Pilotul de Formula 1 Alan Stacey a fost ucis în timpul Grand Prix-ului din Belgia din anul 1960, după ce a a pierdut controlul mașinii sale de curse. Acesta conducea un Lotus 18-Climax la viteza de 190 km/h, iar o pasăre i s-a izbit de față, determinându-l să piardă controlul volanului. Pilotul a murit după câteva minute de la accident, iar mașina sa încă se află în posesia familiei Stacey și ocazional este adusă pe pista pe care obișnuia să meargă Alan.

Alan Stacey

7. A murit încercând să demonstreze că o fereastră este indestructibilă

Un procuror pe nume Garry Hoya murit încercând să arate că una dintre ferestrele dintr-o sală de ședințe nu putea fi spartă. In 1993, el s-a aruncat spre geamul din biroul respectiv, situat la etajul 24 al clădirii Dominion din Toronto, pentru a le demonstra unor vizitatori că acesta era incasabil. Ghinionul procurorului a fost că, deși geamul nu s-a spart, a ieșit din ramă, iar el a căzut de la etaj. Cazul morții sale a devenit celebru.

8. S-a lovit cu o bata de baseball si a murit

Jim Creighton, considerat primul superstar din baseball-ul american, a murit din cauza unei hernii abdominale, după ce s-a lovit singur cu o bâtă de baseball în timpul unui joc. El a lovit mingea atât de puternic încât și-a rupt vezica și a suferit leziuni interne, pe 14 octombrie 1862, în timpul partidei cu Union of Morrisania. După patru zile sportivul a murit în locuința sa.

9. A murit de foame pentru că soția nu i-a mai gătit

Matematicianul austriaco-american Kurt Gödela murit de foame, pentru că soția sa a fost internată șase luni, în 1978. El avea o teamă nejustificată de a nu fi otrăvit, așa că mânca doar ceea ce îi prepara soția sa, Adele. Cât timp a fost internată, aceasta nu i-a putut găti, așa că bărbatul a murit de foame fiindca a refuzat să se hrănească din altă parte. Când a decedat, pe 14 ianuarie 1978, Gödela cântărea doar 29.48 kg. Inaniția i-a cauzat tulburări de personalitate, potrivit raportului medical efectuat în cazul său.

Kurt Gödela

10. Prima femeie care a murit strivită de o mașină

În 1869, Mary Ward, pasager într-o mașină cu aburi care fusese construită de verii ei, între care Charles Algernon Parsons (inventatorul turbinei cu abur), a căzut din mașină și a fost strivită de roțile acesteia. Ea a devenit astfel prima femeie care a murit într-un accident în care a fost implicat un vehicul.