10 dintre cele mai furate obiecte din magazine

De: Gabriela Voicu / 11.03.2013, 12:00
Americanii fură din magazine mai ales haine scumpe și electrocasnice, dar sunt și unele obiecte de la care nu ne-am aștepta să fie interesante pentru hoți...

Care crezi că sunt cele mai furate obiecte din magazine, în SUA? Ați fi surprinși…

1. Aspiratoare de lux

Imaginați-vă cum ar arăta un hoț cu un aspirator sub tricou. Deși e greu de crezut, aspiratoarele high-end sunt sunt printre cele mai furate obiecte din magazinele americane. Pare că nimănui nu îi mai place să folosească mături…

2. Teste pentru sarcină

Pe de-o parte ne explicăm de ce furtul acestor obiecte este predictibil, dacă ne gândim că multe tinere nu vor să dezvăluie eventualele sarcini nedorite, dar dacă am urmări statisticile, am observa că numărul adolescentelor americane care rămân însărcinate este alarmant.

3. Mixere KitchenAid

Cum poate cineva să fure un mixer KitchenAid și să scape nepedepsit? E simplu, la checkout se află de obicei mai multe astfel de obiecte, iar angajații din magazine rareori își pot da seama dacă vreunul lipsește.

Mixer KitchenAid

4. Pastile pentru slăbit

În afară de pastilele pentru slăbit, cele care combat alergiile sunt cel mai des furate și se pare că cei care le fură sunt și cei mai „creativi” hoți. De exemplu, un bărbat din Utah a ascuns somnifere în scutecele copilului său. Să sperăm că nu mai erau și alte surprize acolo.

5. Loțiuni și creme

Dacă ați observat o piele mai sănătoasă, strălucitoare sau frumos mirositoare în rândul infractorilor din zilele noastre, este pentru că mulți dintre cei care fură o fac din vanitate. Mai precis, produsele dedicate îngrijirii corporale sunt la mare căutare printre hoți, iar experții spun că ei sunt la fel de interesați de branduri celebre ca orice client obișnuit.

Loțiuni pentru corp

6. Produse pentru igiena orală

Hoții care prădează magazinele americane au aflat ceea ce dentiștii știau deja – igiena dentară este un „must”, indiferent de context. Produsele pentru igiena orală sunt compacte și pot fi ușor de furat, iar dintre acestea periuțele de dinți electrice sunt preferatele hoților. Pe de altă parte, produsele scumpe din această categorie sunt furate pentru a fi apoi recomercializate online.

7. Mâncare pentru bebeluși

Deși la prima vedere nimeni nu ar asocia mâncarea pentru bebeluși cu ideea de a fura, iată că laptele praf reprezintă una dintre țintele principale ale hoților. Ei știu că laptele praf este scump, iar o cutie sau o sticlă durează cel mult o săptămână. Multe mame folosesc acest lapte ca supliment pentru alăptare, în timp ce altele îl utilizează ca hrană principală pentru copiii lor. Însă putem bănui și că există multe mame disperate care nu vor ca bebelușii lor să moară de foame…

8. Aparate de ras

Hoții vor aparate de ras performante, scumpe, care asigură un bărbierit perfect, gama Mach fiind printre favoritele lor. Și acestea sunt ușor de furat datorită dimensiunilor reduse, așa că sunt incluse pe lista celor care fură în special din vanitate.

Aparat pentru ras

9. Haine de designer

E greu de înțeles cum hoții stau să aleagă ce haine ar putea să fure? Ei bine, statisticile arată că ei selecteaza cu minuțiozitate haine de calitate, orientandu-se spre cele de designer, în special din denim. Sună ca o glumă, dar nu este!

10. Genți de designer

O geantă nu este greu de furat și poate fi vândută pentru un preț bun pe internet, mai ales dacă este de designer.

Iată că nu e ușor să fii hoț! Nu trebuie doar să fii vigilent și îndemânatic, ci și să te afli constant în pas cu moda.