10 gadgeturi pentru o casă hi-tech

De: Marian Andrei / 26.06.2013, 14:30
Pasionații de tehnologie nu se uită numai la smatphone-uri sau tablete. Ei au nevoie (și le face plăcere) de gadgeturi din toate domeniile. Astăzi vă prezentăm 10 astfel de dispozitive "casnice" care îți pot face viața mai ușoară și mai plăcută.

1. Numi

Numi este cel mai avansat vas de toaletă din vremurile noastre. Scaunul este fosforescent, pentru a putea fi „dibuit” chiar dacă nu aprinzi lumina iar capacul se deschide singur, grație unor senzori de miscare. Adăugați la asta posibilitatea de autocurățare (cu trei miscări diferite, pentru a asigura curățarea optimă), posibilitatea de reglare a temperaturii colacului și jetul de aer cald care îți încălzește picioarele și veți vedea de costă 6.500 de dolari. Ah! V-am spus că este dotat și cu un MP3 player și radio?

2. Stația meteo personală

S-au dus vremurile când te bazai numai pe buletinul meteo ca să știi cum să te îmbraci. Nu mai este nevoie nici măcar să scoți nasul pe geam. Ți-ai luat o stație meteo personală, ai instalat-o în exteriorul clădirii în care locuiești și – presto! – ai toate datele necesare la îndemână, pe smartphone-ul tău.

Temperatura, umiditatea, nivelul de CO2, calitatea aerului – sunt doar câteva dintre informațiile la care ai acces instantaneu.

3. Airocide – Dispozitivul de purificare al aerului

Următorul pas: ce faci dacă stația meteo personală îți arată că aerul este poluat? Nimic mai simplu, îți iei și un purificator de aer. Dar nu orice model, ci Airocide, pentru că este proiectat de… NASA.

4. Mașina de tuns iarba robotizată

Husqvarna te-a scăpat de stresul tunderii gazonului. Adio probleme „mărunte”, cum ar fi: „n-am chef”, „n-am timp”, „nu vreau să deranjez vecinii”. Tot ce ai de făcut este să o programezi și să o lași „în libertate” în grădină. La momentul programat, începe să-și facă treaba singură și nu are nevoie să fie supravegheată. Dacă se întâmplă să fie și soare, ai scăpat și de grija reîncărcării acumulatorilor, pentru că mașinăria este dotată și cu un panou solar.

5. CalypsoKey

Dacă esți posesorul unui iPhone, ai șansa de a-ți uimi amicii cu modalitatea ta de a deschide ușa casei. Nu-ți trebuie decât dispozitivul CalypsoKey și ai scăpat de grija cheilor. Tot ce trebuie să faci este să apropii iPhone-ul de broască iar CalypsoKey face restul.

6. Oras Eterna – Dușul „deștept”

Economia de apă și de energie este un lucru foarte important. Dacă acest lucru poate fi obținut cu ajutorul unui dispozitiv modern și frumos, cu atât mai bine. Oras Eterna are o multitudine de funcții și de reglaje, de la temperatura apei până la depășirea timpului programat pentru duș. E simplu, e irezistibil, e deștept!

7. Masa solară – soluția ideală pentru încărcarea laptopurilor/telefoanelor

Principiul de funcționare e simplu: lăsată în bătaia soarelui, masa solară se încarcă la întreaga capacitate în patru ore, după aceea putând fi folosită ca sursă pentru încărcarea altor dispozitive: laptopuri, telefoane, radiouri sau ceea ce mai este nevoie. Este rezistentă la umiditate și poate fi demontată foarte ușor. Singurul „mic” dezavantaj este prețul: aproximativ 2.200 de dolari.

8. Oglinda „muzicală” – interacțiune și muzică

Bărbații nu prea petrec mult timp în fața oglinzii. În schimb, mai mult ca sigur că femeile își doresc un pic de entertainment pentru lunga perioadă petrecută „dichisindu-se”. Probabil că pentru ele a fost creată oglinda „muzicală”. Poate fi comandată în orice formă iar principalul ei atu este faptul că poate fi conectată la un smartphone. Comanda playerului poate fi făcută cu miscări ale mâinii care sunt detectate de suprafața „inteligentă” a oglinzii.

9. „Șemineul” inteligent Zeta

Ce poate fi mai plăcut decât ca, într-o iarnă geroasă, să ai la dispoziție un „șemineu” portabil? Ușor de transportat, ușor de instalat și foarte modern. Combinația de piele, oțel inoxidabil și sticlă este minunat de elegantă, iar faptul că este complet independent și poate fi folosit oriunde ai chef este un atu suplimentar.

10. Winbot

Producătorii de gadgeturi nu au neglijat nici utilitatea. Winbot este un mic roboțel care are o singură funcție: curăță geamurile. Una dar bună! Aplicat pe geam, el determină tipul și grosimea sticlei și își calculează singur traseul. Tot ce ai de făcut este să apeși pe butonul „Start”, după care te poți duce să te relaxezi. În câteva minute, geamul va fi curățat impecabil, mai ales că „micuțul” trece de trei ori pe suprafața lui, pentru a fi sugur că operațiunea de curățare este facută perfect.