10 lucruri amuzante despre picioare

De: Mihaela Enache / 23.10.2013, 10:30
10 lucruri amuzante despre picioare
Ne iubim cel mai mult pe lume, iar să știm ceva mai mult despre diferite părți ale corpului nostru ne ajută să avem grijă de noi înșine mai bine. În plus, uneori este doar distractiv să descoperi lucruri noi despre ceva ce este atât de aproape de noi, dar despre care nu știm aproape nimic.

1. Problema încălțămintei

Femeile sunt de patru ori mai predispuse să sufere de probleme ale picioarelor, și asta în mare parte din cauza încălțămintei pe care ele o poartă. Presiunea asupra antepiciorului este crescută cu 75% în urma purtării unui toc înalt de 6 cm.

2. Mișcare

Mersul pe jos este cel mai bun exercițiu pentru picioarele tale și, în plus, pentru alte părți ale corpului.

3. În jurul lumii

O persoane medie face între 8000 și 10.000 de pași într-o zi, ceea ce înseamnă aproximativ 115.000 de kilometri într-o viață. Asta ar însemna de patru ori înconjurul lumii.

4. Povară grea

Într-o zi medie, picioarele omului îndură o forță cumulată de câteva sute de tone.

5. Cumpăratul pantofilor

În timpul orelor de după-amiază picioarele noastre au tendința de a se umfla puțin. Prin urmare, atunci este momentul optim să cumperi pantofi noi.

6. Un sfert din corp

Cu un total de 52 de oase, picioarele umane conțin un sfer din numărul total de oase din organism.

7. Durerile de spate încep aici

Aproximativ 80% din oameni suferă de dureri de spate din cauza unei probleme care a început la picioare. Aceasta este cauzată de dezeschilibre biomecanice, tensiuni anormale sau probleme structurale.

8. Jumătate de halbă

Glandele sudoripale din picioarele unei persoane produce până la o jumătate de litru de umezeală în fiecare zi.

9. Multă muncă musculară

E nevoie de 200 de mușchi pentru a face un singur pas și de 300 de mușchi pentru a ne echilibra în timp ce stă în picioare.

10. Atenție

Studiile au demonstrat că trei din patru americani sunt nevoiți să sufere de probleme ale picioarelor care pot varia în gradul de severitate, la un moment dat în viața lor.