10 lucruri inedite despre președintele Statelor Unite, Barack Obama

De: Gabriela Voicu / 06.11.2013, 16:30
Barack Obama a fost un un tânăr ca oricare altul înainte de a se stabili la Casa Alba în calitate de președintele Statelor Unite. Iată 10 lucruri mai puțin cunoscute despre Obama!

10. Există o bere numită după Barack Obama, în Kenya.

În țara natală a lui Obama, localnicii adoră să bea o bere „prezidențială”, atât datorită popularității lui Obama cât și pentru că băutura numită după el are preț accesibil. De asemenea, au apărut recent informații potrivit cărora Obama a început să producă propria bere pe proprietatea de la Casa Alba. Aceasta conține miere din stupii deținuți de soția președintelui, Michelle.

9. Obama a avut o maimuță numită „Tata” când a locuit în Indonezia.

Președintele american a locuit în Indonezia de la vârsta de 6 ani până la 10 ani, iar în acea perioadă a avut ca animal de companie o maimuță, se împrietenise cu aricii din zonă și folosea pseudonimul Barry Soetoro (numele tatălui său vitreg).

Obama, în copilărie

8. Obama are pe birou o sculptură din lemn care reprezintă o mână ținând un ou.

Ornamentul favorit al lui Obama este un simbol kenyan care reprezintă fragilitatea vieții – o imagine elegantă și poetică cu care Obama i-a impresionat pe americani.

7. Îi place să gătească cu chilli.

În adolescență, Oama se lăuda cu abilitatea sa de a găti specialități cu chilli. Una dintre rețetele sale a fost dazvăluită în emisiunea „Good Morning America”, așa că cei care doresc să prepare mâncăruri potrivite pentru vremea rece care va veni în curând ar putea testa rețeta prezidențială. Președintelui îi mai plac creveții, terciul de porumb și urăște mâncarea britanică.

Ornamentul favorit al lui Obama

6. Cartea lui favorită este „Moby Dick”.

5. I-a spus soției lui că va renunța la fumat la începutul campaniei prezidențiale…

… dar nu a renunțat. Probabil că stresul de a fi președinte este atât de mare încât Obama a găsit ca metodă de relaxare fumatul. Vestea bună este, însă, că în 2010 Obama a renunțat temporar la fumat, lucru confirmat de Michelle.

4. Filmele lui favorite sunt „Casablanca” și „One Flew Over the Cuckoo’s Nest”.

3. A aplicat pentru a fi inclus într-un calendar „pin up” în timpul studenției la Harvard.

Dacă vă gândiți că Obama a pozat în ipostaze indecente, nu veți găsi dovezi în acest sens, întrucât el nu a fost acceptat în calendarul facultății care era adresat femeilor.

Plăcuța care marchează momentul primului sărut al soților Obama

2. În adolescență a lucrat pentru Baskin-Robbins, iar acum urăște înghețata

Obama a fost angajat în adolescență de producătorul de înghețată Baskin-Robbins, iar primul său sărut cu Michelle a avut loc în fața unui magazin al acestei companii. Totuși, s-a întâmplat după 12 ani de când renunțase la jobul respectiv, în Hyde Park din Chicago, și nu lângă buticul cu înghețată din Honolulu, unde lucrase.

1. Colecționează benzi desenate cu „Spider-Man” și „Conan the Barbarian”

În noiembrie 2008 lumea întreagă a aflat că Obama este pasionat de benzi desenate. Când au auzit și cei de la Marvel, au decis să pună imaginea președintelui pe coperta numărului 583 al revistei „The Amazing Spider Man”. De fapt, începând cu 2007, Obama a aparut în 22 de ediții.