10 lucruri neştiute despre musicalul Vinerea Ciudată

De: Alexandra Necsoiu / 17.10.2018, 14:34
10 lucruri neştiute despre musicalul Vinerea Ciudată
Vreţi să aflaţi cele mai interesante secrete despre noul film muzical de la Disney Channel, Vinerea Ciudată? Stăm de vorbă cu actriţele Cozi Zuehlsdorff şi Heidi Blickenstaff pentru mai multe detalii! Ce se întâmplă atunci când se produce un schimb de corpuri între o adolescentă şi mama ei? Aflaţi urmărind premiera Vinerea Ciudată pe Disney Channel vineri pe 19 octombrie la ora 18:00.

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 1…

FANII POT DANSA PE MUZICĂ ACASĂ!

“Să lucrez la un film muzical precum Vinerea Ciudată a fost un vis îndeplinit,” recunoaşte actriţa Cozi Zuehlsdorff. “Muzica este foarte atrăgătoare şi totul are o vibraţie pop interesantă – însă şi coregrafia este specială. Din tot ce fac în film, am fost cel mai puţin experimentată ca dansatoare, aşa că a fost foarte amuzant să-mi împing limitele pentru numerele muzicale importante. Sunt foarte mândră de cât de departe am ajuns. Secvenţele de dans sunt uşor de reţinut ca şi coregrafia din High School Musical, aşa că de abia aştept să văd oamenii dansând acasă!”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 2…

COZI A COLABORAT LA COMPUNEREA UNUI CÂNTEC DIN FILM!

“Îmi place să compun muzică,” ne dezvăluie Cozi. “Când am primit rolul lui Ellie în Vinerea Ciudată, am întrebat dacă era posibil să compun un cântec pentru film. De fapt, am apărut la prima mea sesiune de înregistrare cu toată muzica pe care o compusesem şi i-am arătat-o directorului nostru pe partea muzicală. I-am spus, ‘Nu ştiu dacă mai e loc pentru încă un cântec, dar mi-ar plăcea foarte mult să contribui!’ M-au întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi încerc talentul cu cântecul de început, ceea ce am şi făcut. Melodia se numeşte What It’s Like To Be Me (Cum este să fiu eu) şi este inspirată din scenariul filmului.”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 3…

PRODUCĂTORII FILMULUI AU FOLOSIT TEHNICI MAGICE DE FILMARE PENTRU A ILUMINA RECUZITA ÎN NUANŢĂ ROZ!

În Vinerea Ciudată, o clepsidră magică face ca o adolescentă şi mama ei să facă schimb de trupuri – însă ceasul umplut cu nisip nu arăta foarte magic pe platoul de filmare. “În film, clepsidra arată grozav,” recunoaşte Cozi. “S-au folosit de CGI pentru a face ca nisipul roz să strălucească şi să radieze, dar arăta cu totul diferit în momentul în care noi filmam scenele pe platou. Înăuntrul uneia dintre clepsidrele recuzită, au fost montate becuri roz care trebuiau conectate la o sursă de electricitate, aşa că din partea de jos a clepsidrei ieşea un cablu electric uriaş. Pentru că regizorul nu voia ca acest cablu să fie vizibil, l-a ascuns în spatele braţului, corpului şi piciorului meu. Eu stăteam pe platou ca un robot cu acest cablu uriaş prins pe toată lungimea corpului meu!” 

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 4…

ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA FILMĂRILOR, AM FOST ÎNTR-O TABĂRĂ DE PREGĂTIRE DE MUZICĂ ŞI DANS!

Înainte de începerea filmărilor pentru filmul muzical, membrii de distribuţie au participat la o tabără de pregătire unde au învăţat cântecele şi coregrafia numerelor de dans cheie. “Am avut multe repetiţii de dans, însă a fost şi distractiv,” îşi aduce aminte Cozi. “Am petrecut două săptămâni învăţând mişcările şi familiarizându-ne unii cu alţii. Apoi în următoarea săptămână am avut probe şi am înregistrat partea muzicală în LA. Timpul parcă a zburat!”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 5…

FILMUL A FOST FILMAT ÎN ÎNFRIGURATA CANADA!

“Povestea filmului Vinerea Ciudată se petrece într-o regiune a SUA care se numeşte Pacific Nord-Vest,” ne explică Cozi. “Ar trebui să fie undeva în Seattle sau Oregon, unde vremea este ploioasă şi rece – însă am filmat de fapt totul în Canada. Am petrecut trei luni filmând în Vancouver, care a fost încântător. Îmi doresc mult să mă întorc şi să locuiesc acolo. Vremea a fost minunată şi răcoroasă şi a fost magic să vedem schimbarea anotimpurilor cât timp am filmat acolo. Frunzele se transformau din verde în portocaliu şi apoi cădeau parcă de nicăieri. Zăpada a început să apară pe vârful munţilor în depărtare. Era minunat.”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 6…

UN PUI DE SOMN PE PLATOU PENTRU COZI!

De fiecare dată când camerele se opreau din filmat, Cozi ştia exact cum să se relaxeze şi să se destindă pe platou. Făcea un pui de somn! “Am dormit destul de mult pe platoul Vinerea Ciudată,” glumeşte Cozi. “De multe ori s-a întâmplat ca cei din jur să-mi facă poze în timp ce dormeam, în spatele culiselor. Dormeam oriunde. Pe podea, cu faţa pe masă, în rulota mea. Îmi place să dorm!”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 7…

ECHIPA DE FILMARE A CONSTRUIT UN ADEVĂRAT PARC DE DISTRACŢIE PENTRU FILM!

Pe la jumătatea filmului, o vânătoare de comori îi poartă pe Ellie şi prietenii ei într-un parc de distracţie – unde actorii au avut toate caruselurile la dispoziţie! “Ne-am distrat de minune cât am filmat scenele din parcul de distracţie,” ne explică Cozi. “Vreţi să aflaţi un secret? Parcul de distracţie a fost construit special pentru filmul nostru! Am filmat acolo timp de patru nopţi şi a fost un spectacol incredibil, însă nu ne-am îngrămădit să stăm prea mult acolo când camerele nu mai filmau. Am filmat acele scene în mijlocul nopţii şi ploua, aşa că ne-am îndreptat mai degrabă spre un acoperiş şi nu spre roata Ferris.”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 8…

ECHIPA DE DISTRIBUŢIE SE ŢINEA DE FARSE ŞI NĂZBÂTII ÎN SPATELE CULISELOR!

În spatele culiselor, se auzea întotdeauna râsete când actorii se decideau să-i facă o farsă unui coleg. “L-am convins pe Isaiah – care îl interpretează pe Karl – că unul dintre colegii actori a dispărut,” îşi aminteşte Cozi. “A fost aşa amuzant! I-am spus că Ricky – care îl interpretează pe Adam – era de negăsit. Isaiah i-a trimis imediat un mesaj lui Ricky pentru a afla ce se întâmplă, dar l-am pus pe Ricky să-i trimită un mesaj înapoi care suna cam aşa, ‘Numărul apelat nu mai este utilizat.’ Am fost destul de convingători, dar lui Isaiah i s-a părut amuzant când a aflat. Nu ne mai opream din râs!”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 9…

MUZICA DIN FILM TE VA SURPRINDE!

“Mi-a făcut o plăcere deosebită să cânt muzica din Vinerea Ciudată,” ne explică Heidi, care interpretează rolul mamei lui Ellie în film. “Muzica are note incitante de pop. În cântece sunt prezente elemente pop/rock îmbinate cu elemente de teatru muzical mai tradiţionale, pentru că toate cântecele au fost iniţial interpretate într-o piesă de teatru musical într-un turneu în jurul Americii. Muzica este impunătoare şi îndrăzneaţă când trebuie să fie aşa, dar şi memorabilă şi te invită la dans. Sunt părţi care mă fac să cred, ‘Copiii vor asculta muzica asta în maşină şi îi vor înnebuni pe părinţi ani de zile!’ Sunt convinsă că va fi fredonată de toţi acasă.”

SECRETUL VINEREA CIUDATĂ NUMĂRUL 10…

ÎN TIMPUL FILMĂRILOR, ECHIPA A SĂRBĂTORIT HALLOWEEN!

“Ne-am distrat de minune în culise,” ne mărturiseşte Cozi. “Şi am creat câteva prietenii deosebite pe platoul Vinerea Ciudată. În timp ce filmam, a venit şi momentul Halloween-ului, aşa că l-am sărbătorit împreună. Am mers cu toţii la cină în seara aceea şi apoi am mers în apartamentul meu unde ne-am uitat la filme de groază. A fost minunat!”

SECRET VINEREA CIUDATĂ EXTRA…

ACTORII AU FILMAT CÂTEVA SCENE ÎNTR-UN LICEU ADEVĂRAT!

Acţiunea filmului Vinerea Ciudată le poartă pe personaje în diferite locaţii, inclusiv la liceul lui Ellie. “Am filmat acele scene într-un liceu adevărat,” recunoaşte Cozi. “A fost minunat pentru că adaugă un plus senzaţiei de realitate a scenelor. În viaţa reală, eu am învăţat acasă, aşa că pentru mine a fost şi mai deosebit să pot merge pe holuri şi să mă prefac că merg la ore.” 

SECRET VINEREA CIUDATĂ EXTRA…

ÎN FILM EXISTĂ O MIŞCARE DE DANS CARE A FOST NUMITĂ DUPĂ COZI!

“Mi-au plăcut foarte mult repetiţiile de dans,” ne explică Cozi. “John Carrafa este numele coregrafului filmului. A fost grozav şi este un bun prieten acum. Pornea muzica şi dansa cu mine pentru a vedea ce fel de mişcări inventez. Apoi încerca să integreze o parte din mişcările acelea în film. La un moment dat în film, chiar apare o mişcare de dans care se numeşte ‘The Cozi’. Este o mişcare lentă care a fost introdusă în scena de dans finală. Vedeţi dacă o puteţi recunoaşte!”

Nu uitaţi să vizionaţi filmul Vinerea Ciudată, în premieră la Disney Channel, vineri pe 19 octombrie la ora 18:00