10 lucruri pe care le poți face în 10 secunde

De: Marian Andrei / 23.05.2013, 16:30
Aproape întotdeauna există două posibilități de a face un lucru: fie varianta "standard" fie o variantă rapidă. Iată, în cele ce urmează, 10 lucruri care pot fi făcute în 10 secunde sau chiar mai puțin.

10. Fă nod la cravată

Dacă nu ești un maestru al planificării timpului, mai mult ca sigur că ai fost cel puțin o dată în criză de timp. Folosind metoda de mai jos, poți face un nod de cravată în doar cinci secunde. Este adevărat că necesită ceva practică, dar în situațiile de urgență îți vei uimi prietena sau soția cu viteza cu care vei fi gata de ieșit în oraș.

9. Scapă de sughiț

De-a lungul timpului probabil că ai auzit sute de remedii împotriva sughițului. Totuși, dacă vrei un efect instantaneu, nu te sfii și trage un shot de oțet de mere.

8. Scoate sâmburii rodiilor

Pe cât de buni și de sănătoși sunt sâmburii (semințele) rodiilor, pe atât de dificil sunt de scos. Dacă nu ai experiență, este un proces anevoios și… murdar, căci probabil vei „zugrăvi” bucătăria cu suc de rodie. Metoda prezentată în video nu numai că este rapidă, dar este și curată.

7. Legă-ți șireturile

Lugarea șireturilor nu ia foarte mult timp. Dar dacă ești zorit (sau poate vrei să-ți uimești prietenii) exista metoda Ian, prin care poți lega șireturile instantaneu. La fel ca în cazul nodului de la cravată, și aici ai nevoie de puțină practică/

6. Îndepărtează folia de protecție a sticlei de vin

Înainte de a folosi tirbușonul pentru a desface o sticlă de vin, trebuie îndepărtată folia de protecție aplicată de producător. Folosirea unui cuțit sau a vârfului ascuțit al tirbușonului sunt metode des folosite. Totuși, există o metodă mult mai rapidă, care nu necesită nicio sculă.

5. Curăță o căpățână de usturoi

Curățarea usturoiului de coajă poate fi un proces dificil, mai ales dacă ai nevoie de o cantitate mare. Cum ar fi să poți curăța o întreagă căpățână de usturoi în doar 10 secunde? Acest lucru este este perfect posibil, după cum poți vedea în clipul de mai sus.

4. Pune cutiile cu suc sau bere la frigider dintr-o mișcare

O operație plictisitoare: să iei dozele de suc sau bere, una câte una, și să le pui la frigider. Dacă acestea vin ambalate în cutii de carton, ai scăpat de problemă. Cum? Vezi clipul de mai sus.

3. Dezaburește oglinda după ce faci duș

Ai făcut un duș fierbinte, ești curat și relaxat, iar acum vrei să te bărbierești/piepteni. Surpriză! Oglinda este aburită și oricât ai incerca să o ștergi cu prosopul sau un servețel, strădania este zadarnică. Poți rezolva problema în câteva secunde cu un jet de aer cald provenit de la uscătorul de păr. 

2. Împăturește un tricou din două mișcări

În cazul în care ești bărbat, mai mult ca sigur că manipularea „țoalelor” – punerea lor pe umerașe, împăturirea tricourilor, curățarea lor – ți se par operațiuni plictisitoare, așa că vei dori să scapi de ele cât mai repede. În clipul de mai sus vei vedea, pe lângă alte trucuri, și cum poți împături frumos un tricou, instantaneu.

1. Folosește calculele mentale

În școală probabil că ai învățat tot soiul de trucuri matematice: cum să faci înmulțiri ajutându-te de degete, cum să extragi rapid un radical, etc. Același fel de trucuri te ajută să rezolvi însă și probleme de zi cu zi: conversii între diferitele siteme de măsură (mile în kilometri, grade Fahrenheit în grade Celsius sunt doar câteva exemple). Poți chiar afla, fără să ai un calendar la îndemână, ziua săptămânii cunoscând doar data, ca in imaginea de mai sus. Folosind aceste trucuri poți rezova probleme complexe într-un timp extrem de scurt și, pe deasupra, vei primi și admirația privitorilor în cazul în care le faci în public.

Tags: