10 lucruri pe care mamele de băieți trebuie să le facă

De: Carmen Ulian / 23.05.2014, 11:30
Ce înseamnă să devii mamă, și mai ales una de băiat, te schimbă. Iată la ce trebuie să te aștepți...după!

Când devii mamă te schimbi, fără să vrei. Dacă înainte nu aveai o atracție maximă față de cei mici sau spuneai că nu ai răbdare să stai cu un copil, ei bine, după naștere tot universul tău se schimbă. Te transformi în ceea ce nu ți-ai fi imaginat vreodată că vei fi. În bine. Pentru cel mic vei găsi toate resursele pentru a-i oferi timpul și atenția necesară, pe care nu le aveai înainte.

Iată cam ce te așteaptă dacă vei deveni mamă de băiat

1. Băița, un moment relaxant – trebuie să fie o activitate plăcută și relaxantă de ambele părți. Să nu te aștepți că va sta ca tine în cadă cu lumânări parfumate și muzică în surdină. Asta poate când va mai crește și va fi cu vreo tipă. Dar până la acest moment, el va folosi multe prosoape, mult gel de duș, va stropi cu apă în jur. Nu de puține ori va trebui să-i amintești că trebuie să se spele pe mâini cu săpun după ce merge la baie sau vine de afară. La bebeluși este mai simplu. Puțin. Dacă temperatura apei este cea potrivită, iar tu ești relaxată și-l dezmierzi, totul va decurge bine.

la dus

2. Eliminarea gazelor intestinale este amuzantă – modul în care te descurci cu asta influențează gradul tău de stres. Nu vedem de ce ai fi stresată mai ales că lor li se pare amuzant, este un lucru natural care face bine organismului. Mai dificil este când o scapă în locuri publice și se creează acea stare de stânjeneală. Amintește-ți că sunt popoare care încurajează acest gest să fie făcut oriunde se întâmplă să-ți vină….

3. În război pentru baie – până vor crește tot le vei aminti cum să folosească toaleta în mod corect, mai ales când este și sexul opus în preajmă. Chiar și așa, tot nu le va ieși treaba perfectă. Ba nu lasă capacul jos, ba că mai murdăresc vasul sau uită să tragă apa… se găsește ceva. Dar repetiția poate fi mama învățăturii.

4. Standardele de siguranță – nu există servicii de protecție și oricât de mult ți-ai dori ca ei să fie în deplină siguranță nu va fi așa. Poate nici nu este indicat să-l protejezi prea mult de toate. Trebuie să învețe să cadă și să nu urle, să se mai lovească pentru a nu mai repeta și următoarea dată isprava, etc. Băiatul tău trebuie să învețe să se descurce în viață, nu să-ți sară în brațe la primul obstacol minor.

copil

5. Este mai ușor cu băieții sau cu fetele? Mulți ți-au spus că este mai ușor și mai puțin dramatic să fii mamă de băiat. Nu este întotdeauna așa. Și ei pot avea dureri de burtă, să nu le placă diverse lucruri, să se enerveze când nu le ies lucrurile așa cum doresc, să plângă atunci când nu primesc jucăria dorită, să se bată pe jucării. La fete este la fel. Îngrijorările nu lipsesc nici în continuare, după ce ei cresc și pot avea singuri grijă de ei.

6. Dezordinea – trebuie să te obișnuiești cu ea, indiferent de ce sex are copilul tău. Așa sunt ei. Nu-ți place să faci pe menajera tot timpul după ei. Nu învață deloc unde este locul șosetelor murdare, tricourilor ude, a lenjeriei intime, lucrurilor curate, cum se ține patul, și lista e lungă. Multe fete sunt în aceeași situație. Trebuie doar să îl ajuți să învețe că trebuie să fie responsabil, dar și ce presupune acest lucru. Nu prin pedepse corporale, ci prin exemple logice și argumente serioase.

dezordine

7. Mâncarea – atunci când sunt mici nu prea sunt gurmanzi, dar pe măsură ce cresc lucrurile se schimbă. Trebuie să ai mereu ceva la îndemână pentru momentul în care i se face fomică. Ideal ar fi dacă îl înveți să consume fructe și legume proaspete, și nu fast food.

8. Hainele – în special blugii. Și băieții sunt mofturoși când vine vorba de purtatul hainelor. Trebuie să fie la modă mereu. Astea sunt cerințele zilelor de azi. La capitolul blugi nu vor face economie, mai ales cp până când va învăța cum să aibă grijă de haine le va tot rupe, agăța, murdări, așa că e bine să aibă rezerve în dulap.

9. Nuditatea – pe cât vor fi la modă atunci când ies afară cu prietenii, pe atât își vor dori să nu poarte haine în casă. Cei mai mulți preferă ca în intimitatea familiei să rămână doar în chiloți. Nici când ies de la baie nu se feresc prea mult. Nu vorbim de categoria rușinoșilor. Dacă tu crezi că este un gest indecent poți discuta cu el, astfel încât să nu-și mai expună goliciunea oricând dorește.

tanar

10. Despre penis – nu doar cei din filme poreclesc organul genital, ci și în realitate se întâmplă asta, deși nu ai crede. Este o practică amuzantă și un mod de a nu spune direct penis într-o discuție, deși nici așa nu este ceva greșit. Nu-l obliga să fie pudic, ci lasă-i imaginația să zburde, mai ales că tu vei fi prima care îi va găsi o denumire funny cocoșelului lui. Mai este și faza când stă mai tot timpul cu mâna acolo, dar puteți discuta și despre asta ca doi oameni mari. Reține că nu este primul individ care face acest gest. Așa se descoperă.