10 lucruri pe care nu le știai despre Elvis Presley

Apropo.ro / 14.05.2014, 11:00
Elvis Presley a scris istorie în muzică, nu degeaba fiind poreclit "Regele", dar specialiștii scot la iveală informații deosebite despre el și la 37 de ani de la moartea sa.

A scos numeroase albume și single-uri de succes, a apărut în filme și a avut statutul de „sex-simbol”, însă Elvis Presley s-ar putea lăuda și cu alte realizări de răsunet.

10. A avut centura neagră 7 dani în karate

Avea centura neagră în karate

A început să ia lecții de karate de două ori pe săptămână de la vârsta de 24 de ani, începând cu 1959. I-a plăcut atât de mult încât a vrut să facă un film de acțiune, despre karate, în care să dețină rolul principal, însă proiectul a fost anulat în 1974. În anii 1970, despre Elvis deja se știa că folosește numeroase figuri din karate în show-urile sale.

9. S-a născut blond

Elvis s-a născut blond

Elvis Presley a fost asimilat întotdeauna cu un personaj dark, având părul negru, jacheta neagră și/ sau pantalonii negri. Însă puțină lume știe că artistul s-a născut blond, iar la înrolarea în armată avea părul blond închis. Elvis a recunoscut în mai multe rânduri că obișnuia să-și dea părul cu cremă de pantofi înaintea unor spectacol sau a unor filmări, pentru a obține imaginea știută de toți fanii săi.

8. Nu a compus niciun cântec

Nu a compus niciunul dintre cele peste 760 de cântece înregistrate

Elvis Presley a înregistrat în jur de 760 de cântece, însă niciunul dintre acestea nu a fost compus efectiv de Rege. Totuși, acesta obișnuia să schimbe versurile în timpul unor concerte, pentru a da o notă personală recitalului. Multe dintre încercările lui Elvis se transformau în momente amuzante ce făceau deliciul publicului. Interesant este că, în ciuda cântecelor înregistrate, Elvis a fost un elev cu note medii la muzică, în perioada școlii.

7. Elvis era timid

Elvis era timid

Artistul era cunoscut pentru modul în care reușea să vrăjească femeile doar cu ajutorul privirii. Însă puțină lume știe că Elvis era un tip foarte timid, cu excepția momentelor în care se afla pe scenă. Regele se temea că femeile vor fi dezamăgite de prestațiile sale din așternut. De aceea îi plăcea să se iubească cu femei mult mai tinere decât el, în speranța că domnișoarele nu erau foarte experimentate. De asemenea, Elvis se temea să fie singur. De fiecare dată când ajungea într-o asemenea situație, artistul trebuia să țină un televizor aprins.

6. A fost înrudit cu președinții Jimmy Carter și Abraham Lincoln

A fost înrudit cu președinții Jimmy Carter și Abraham Lincoln

Specialiștii au descoperit că Elvis Presley avea grade de rudenie cu foștii președinți americani Jimmy Carter și Abraham Lincoln. Concret, Elvis este urmașul lui Isaiah Harrison, văr de gradul doi cu Abraham Lincoln. Iar Jimmy Carter a fost văr de gradul șase cu Elvis Presley.

5. Legătura cu The Beatles

A fost privit ca un adevărat idol de membrii The Beatles

Componenții legendarei trupe The Beatles l-au privit pe Elvis Presley ca pe un idol. Au primit o felicitare din partea acestuia în 1964, dar s-au întâlnit cu el abia pe 27 august 1965. A fost singura seară în care Elvis Presley și cei patru beatleși au fost împreună. La ani buni după acel moment, John Lennon a povestit: ‘Eram cu toții copleșiți. Stăteam pe canapea și ne uitam la el. În cele din urmă Elvis a zis că se culcă, dacă nu avem de gând să vorbim cu el. Am râs cu toții, iar apoi am început să cântăm împreună. Nu ne-am mai întâlnit de atunci, dar nu avem cum să uităm o asemenea noapte”.

4. L-a influențat pe Barry White să iasă din închisoare și să se apuce de muzică

L-a influențat decisiv pe Barry White

La 17 ani, legendarul Barry White executa o condamnare de patru luni de închisoare, pentru furt de cauciucuri. A ascultat melodia It”s Now or Never a lui Elvis, la radio-ul închisorii, și și-a dat seama că trebuie să-și schimbe modul de a trăi. Mai târziu a recunoscut că melodia lui Elvis l-a făcut să renunțe la infracțiuni și să se apuce de muzică. Altfel, ar fi sfârșit mort sau în închisoare.

3. Legăturile cu Memphis Mafia

Elvis avea apropiați care trăiau din generozitatea sa

Ca orice vedetă care se respectă, Elvis avea în jurul său o mulțime de prieteni care aveau grijă că starul să nu fie stresat sau acestuia să nu-i lipsească nimic. Grupul de prieteni al lui Elvis a fost numit Memphis Mafia, iar mulți dintre apropiații starului au supraviețuit doar grație generozității acestuia. Memphis Mafia avea și un motto „TCB”, prin care se spera îmbunătățirea respectului față de oameni și a condițiilor de trai pentru orice persoană. Priscilla Presley, soția regelui, susținea că acesta nu este încântat de titulatura de Memphis Mafia, pentru că are o conotație mult prea negativă.

2. A susținut doar cinci concerte în afara SUA

Situația delicată a impresarului său l-a împiedicat să susțină concerte în afara SUA și Canada

Deși pare incredibil, Elvis Presley a susținut doar cinci concerte în afara SUA, toate în Canada. Asta pentru că impresarul său, colonelul Tom Parker, era imigrant și ar fi fost deportat în țara natală, Olanda, dacă depunea cerere pentru a obține un pașaport. Elvis a cântat o singură dată la Paris, când era militar, dar recitalul de atunci nu a fost încadrat la statutul de concert.

1.    A avut un cimpanzeu

A crescut un cimpanzeu precum fiul său

Elvis a cumpărat cimpanzeul de la un artist din Memphis și i-a dat numele de Scatter. Avea grijă de acesta ca de un copil mic. Obișnuia să se plimbe cu Scatter în brațe sau să-i schimbe scutecele. Scatter a dezvoltat obiceiul de a se uita pe sub bluzele femeilor, ceea ce lui Elvis i se părea extrem de amuzant.