10 lucruri pe care (nu) le știai despre Franța

De: Carmen Ulian / 20.08.2014, 07:00
Franța este o țară considerată capitala dragostei și romantismului. Deși poate cunoști multe despre această țară îți mai oferim câteva informații în plus.

1. Franța este cea mai populară țară din lume la capitolul turism, cu 83 de milioane de vizitatori doar în 2012. Oameni din toate colțurile lumii vin să inspire aerul parizian cu nota sa aparte.

2. De-a lungul istoriei, Franța a controlat peste 8% din ținmuturile lumii, precum Santa Lucia, Tobago, Seychelles, Mauritius, Guadeloupe, Martinica, Vietnam și chiar Mexic (din 1861 până în 1867).

franta

3. Napoleon era considerat scund doar prin comparație cu mareșalii și generalii care aveau peste înălțimea medie la acea vreme.

4. Paris nu a fost mereu parte din Franța. Inițial era un oraș roman numit Lutetia.

5. Guvernul francez încurajează părinții să-și crească copiii bine oferindu-le la schimb medalii de merit.

6. În Franșa te poți căsători cu o persoană decedată. acest lucru a luat startul pe la 1950 când o catedrală s-a dărâmat peste 400 de persoane omorându-le. Printre acestea s-a aflat și Andre Capra a cărui logodnică a cerut guvernului să continue demersurile de căsătorie chiar dacă ele era mort. Cu suportul presei i-a fost permis acest lucru, în cele din urmă.

7. Franța are cea mai lungă cale efrată din vestul Europei, trenurile putând să călătorească peste 300 de km într-o oră.

franta

8. Louis XIX a devenit regele Franței…. pentru 20 de minute! Și-a luat rolul în primire după moartea tatălui său. După cele 20 de minute a abdicat în favoarea lui Henry V.

9. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Hitler a decis să viziteze Parisul. Francezii când au aflat asta au tăiat imediat cablurile lifturilor Turnului Eiffel pentru ca liderul german să urce pe scări dacă vrea să viziteze monumentul.

10. În Franța, sunt coapte în fiecare an circa 10 miliarde de baghete franțuzești, pâinea tradițională ce conține făină, drojdie și sare. Nu sunt înnebuniți doar după pâine, ci și după melci. Un francez consumă, în medie, 500 de melci la masă.

franta melci