10 lucruri pe care sa nu le faci pe Twitter

Apropo.ro / 12.07.2009, 10:00
10 lucruri pe care sa nu le faci pe Twitter
Iata cele 10 lucruri pe care trebuie sa le eviti daca vrei sa-ti tii "followerii" aproape.

Toata lumea vorbeste despre cum iti poti promova afacerea pe Twitter, cum iti poti face noi prieteni sau cum poti raspandi vestea despre piesa noua a artistului tau preferat.

Putine sunt insa tutorialele de genul "DON’T" si nu rare sunt cazurile in care utilizatorii abuzeaza de expunerea microblogging-ului, ajungand sa streseze.

Asadar, iata cele 10 greseli pe care nu trebuie sa le faci daca vrei sa-ti tii "followerii" aproape:

1. Nu posta acelasi lucru de o mie de ori: Chiar daca ai un mesaj important sau un produs/serviciu pe care doresti sa-l promovezi, nu repeta anuntul ca un pick-up stricat 🙂 Lasa sa treaca cel putin trei zile inainte de-a le aduce aminte follower-ilor tai de el.

2. Interactioneaza: chiar daca urmaresti mai multi oameni decat Bobby Voicu si te-ai putea plange ca nu-ti ajunge timpul, nu uita ca Twitter-ul a fost inventat in primul rand pentru comunicare. Asadar, raspunde celor care-ti dau reply, mai ales daca sunt salutari amabile sau cereri de informatii importante.

3. Nu e nevoie sa mentionezi "Please RT" la fiecare tweet… daca este cu adevarat interesant si important pentru follower-ii tai, fii sigur ca se va raspandi cu repeziciunea… Twitterului.

4. Nu scrie despre ce discuta oricum toata lumea: spre exemplu, in seara inmormantarii lui Michael Jackson, toata lumea anunta pe Twitter ca "I’m watching the MJ memorial". Nici nu e de mirare ca te trezeai cu un fail whale la fiecare jumatate de ora si alte topicuri interesante nu aveau nicio sansa sa se raspandeasca!

5. Ofera detalii asupra continutului din URL-uri: Marcheaza cu [NFSW] atunci cand link-urile recomandate de tine contin materiale nepotrivite pentru birou si cu [FLA] / [FLASH] atunci cand acestea au un continut bogat in grafice. Cei care intra pe Twitter de pe mobil vor aprecia cu siguranta acest gest.

Afla urmatoarele cinci reguli!

Urmareste Apropo.ro pe Twitter!