10 lucruri pe care sa nu le faci pe Twitter (partea a II-a)

Apropo.ro / 24.07.2009, 11:22
10 lucruri pe care sa nu le faci pe Twitter (partea a II-a)
In prima parte a acestui tutorial ti-am prezentat cinci reguli "DON'T" pentru microblogging. Iata ce mai trebuie sa retii...

Twitter a devenit un adevarat fenomen in comunicarea online, ajungand rapid un canal de comunicare intre prieteni, intre companii si clienti, intre vedete si fani.

Stirile nu mai apar prima oara pe bloguri, nici pe agentiile de presa… ci insumate in cele 140 de caractere ale unui "tweet".

Ca sa poti profita la maxim de avantajele Twitter-ului, fie ca il folosesti in interes personal sau business, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le tii minte.

In prima parte a acestui mic tutorial ti-am prezentat cinci reguli "DON’T" valabile pentru microblogging. Iata ce mai trebuie sa retii…

6. Nu lasa RSS-ul sa vorbeasca in locul tau: aceasta e una din cele mai frecvente greseli pe Twitter, companiile/site-urile preferand sa preia automat noutatile publicate pe URL-ul oficial. Nimic nu-ti va indeparta "follower-ii" mai repede, asa ca alege sa personalizezi informatia, sa le oferi doar ce poate fi pus intr-o forma concisa, eventual cu titluri si mai atragatoare decat pe site.

7. Nu fi lenes, lasa deoparte "auto follow": exista site-uri care-ti ofera optiunea sa urmaresti automat fiecare follower, trimitandu-i si un mesaj de genul "Ma bucur ca ne urmarim reciproc. Descopera site-ul companiei mele la adresa…" – acesta e doar un exemplu. Cei care te urmaresc vor fi cu adevarat flatati daca iti rupi 1 minut din timp sa le vizualizezi profilul si sa le dai follow doar daca esti cu adevarat interesat de ce scriu. Totusi, mesajele automate de bun-venit adresate follower-ilor nu sunt chiar de neglijat: le poti crea folosind TweetLater.

8. Nu sta ascuns: Daca iti rezumi ideile in 140 de caractere, nu inseamna ca Twitter nu e un prilej bun pentru socializare… extinsa. Fii pe faza si afla cand se desfasoara evenimente pentru comunitate locala amatoare de Twitter (de exemplu, BeerTweetMeet). Iesind in offline, iti faci mai multi prieteni si, implicit, mai multi follower-i 🙂

9. Nu uita de "uneltele" adiacente Twitter-ului: 140 de caractere interesante cer uneori o "ilustratie" muzicala ori video. Cu Tiny.Song le poti arata prietenilor ce cantec asculti in acel moment, TwitCam iti ofera posibilitatea sa transmiti video de oriunde si sa stai pe chat cu follower-ii tai in acelasi timp, iar deja celebrul TwitPic iti permite sa postezi imagini.

10. Nu lasa lucrurile interesante sa-ti scape: Daca unul dintre cei pe care urmaresti a postat ceva interesant, da RT pentru follower-ii tai. Daca multi oameni sunt virtual pe urmele tale, retweet-urile tale actioneaza ca un filtru pentru informatie. Alege ce e mai bun & actual sau funny pentru ei!

Vezi primele cinci reguli!

Urmareste Apropo.ro pe Twitter!