10 metode șocante de tortură

De: Mia Nicolescu / 22.11.2012, 12:30
Să fii jupuit de viu? Să îți "sape" un șobolan stomacul? Să îți fie spart capul? Sau să ți se introducă un obiect ascuțit și tăios în zona intimă?

În speranța că nimeni nu va avea o astfel de idee „strălucită”, vă invităm să citiți citiți în continuare 10 dintre cele mai groaznice metode de execuție și, în același timp să vedeți câteva instrumente de tortură. Vorba aceea, nu dorim așa ceva nici celor mai mari dușmani.

JUPUIREA DE VIU

Jupuitul de viu

Victimile erau legate și întinse complet dezbrăcate pe o masă, cei care se ocupau de tortură jupuindu-le pielea cu ajutorul unui cuțit de dimensiuni reduse. În cele mai multe cazuri de începea cu pielea de pe față, continuând în partea de jos a corpului. Majoritatea celor torturați murea înainte să le fie jupuită pielea de la brâu.

MĂ‚GARUL SPANIOL

Măgarul Spaniol

Victima stătea călare pe un suport în forma unei prisme triunghiulare orientate cu partea ascuțită în sus, iar de picioare îi erau atârnate greutăți pentru ca tortura să fie completă.

PARA DURERII

Para durerii

Instrumentul era compus din două, trei sau patru „petale”. Se introducea în orificiile victimelor (vaginul în cazul femeilor, anusul homosexualilor și gura în cazul mincinoșilor și celor care rosteau blasfemii), după care petalale se deschideau și se separau una de cealaltă prin strângerea unui șurub. Rămânea la latitudinea „călăului” dacă vroia doar să rupă carnea victimei sau să extindă para la maxim.

SFARMĂ‚ CAPETE

Sfarmă capete

Capul victimei era prins în aparat, iar cel care se ocupă de procesul de tortură îi strângea capul cu un singur șurub. Craniul condamnatului era strâns până când dinții erau sfăramați de mandibulă, ochii îi ieșeau din orbite, victima suferind de o moarte lentă în dureri groaznice.

TAURUL SICILIAN

Taurul sicilian

„Taurul Sicilian” a fost inventat în Grecia Antică și reprezintă un taur din metal care avea o portiță laterală. Condamnații erau băgați înăuntrul construcției, care era ulterior plasată deasupra unui foc. Metalul se încingea, iar persoana dinăuntru era prăjită.

TORTURA CU ȘOBOLAN

Tortura cu șobolan

Această metodă vine din China și constă în poziționarea unui șobolan pe stomacul victimei, în timp cea aceasta este legată de mâini și de picioare. Șobolanul este închis într-o cușcă deasupra căreia se pun cărbuni încinși și, în încercarea lui de a scăpa, va „săpa” abodmenul victimei.

SCAFISM

Scafism

Victimele erau dezbărcate și așezate pe o barcă sau pe un truchi de copac scobit. Li se dădea să bea lapte și miere până se stricau la stomac, apoi era unse cu miere pentru a atrage insectele. Pentru că erau hrănite în fiecare zi, victimele nu mureau de foame sau de deshidratare, însă șocul și delirul sigur duceau la deces.

LEAGĂ‚NUL IUDA

Leagănul Iuda

Victima era așezată deasupra unei construcții de mici dimensiuni în formă de piramidă, iar varful era introdus în vaginul, respectiv anusul persoanei respective. Picioarele condamnaților erau legate împreună, astfel încât atunci când erau mișcate durerea era insuportabilă.

SMULGEREA UNGHILOR

Smulgerea unghilor

Această formă de tortură este practicată chiar și în zilele noastre. Victimei îi sunt introduse sub unghii bețe înmuiate în sulf. Dacă sulful nu își făcea efectul, era înlocuit cu ulei fierbinte. Atunci când unghia se îndepărta suficient de pielea, călăii se foloseau de un clește pentru a smulge unghia din rădăcină.

SCAUNUL SPANIOL

Scaunul spaniol

Scaunul era căptușit cu țepuși de metal care străpungeau pielea victimei așezate, ocazional fiind împinsă de cei care se ocupau de proces.

Pe fața vinovaților li se punea o cârpă și li se turna apă fără opriere pentru a-i face să creadă că se îneacă.