10 mil. EURO pentru balonul cu care Beckham a ratat la Euro

Apropo.ro / 15.07.2004, 10:07
10 mil. EURO pentru balonul cu care Beckham a ratat la Euro
Balonul trimis în tribune de internaționalul englez David Beckham în momentul în care a ratat penaltiul din meciul Portugalia-Anglia, de la Euro-2004, a atras oferte de 10 milioane de euro, dupa ce a fost scos la licitație pe Internet, informeaza cotidianul "As". Potrivit sursei

Balonul trimis în tribune de internaționalul englez David Beckham în momentul în care a ratat penaltiul din meciul Portugalia-Anglia, de la Euro-2004, a atras oferte de 10 milioane de euro, dupa ce a fost scos la licitație pe Internet, informeaza cotidianul „As”.

Potrivit sursei citate, spaniolul Pablo Carral, care a prins balonul trimis în tribune de Beckham, a decis sa-l scoata la licitație pe Internet, prin intermediul site-ul eBay Spania, dupa ce a primit o oferta de 18.000 de euro din partea unui cotidian britanic. Prețul de plecare a fost de numai un euro, însa, dupa numai doua zile de la deschiderea licitației, valoarea balonului a ajuns la 10 milioane de euro. 

„Incredibil este faptul ca am prins aceasta minge, ținînd cont ca am stat departe de teren. În momentul în care am parasit stadionul, eram pazit de doi prieteni, iar mingea am ascuns-o sub haine”, a declarat Pablo Carral, în vîrsta de 25 de ani.

În urma succesului înregistrat, Pablo Carral a decis ca licitația sa ramîna deschisa pîna pe 22 iulie. Prețul real al balonului de la Euro-2004, care are înscrise numele echipelor, data (24 iunie) și locul de desfașurare a meciului (stadionul „Da Luz” din Lisabona) este de numai 90 de euro.

Cotidianul „As” menționeaza ca acest balon, care este pastrat într-un seif, poate deveni cel mai scump obiect vîndut la licitație pe site-ul eBay, de la crearea acestuia, în 1995.

Un responsabil al site-ului, Inma Solis, a declarat ca a fost luata prin surprindere de ceea ce s-a întîmplat. „Acest preț este un record atît pentru Spania, cît și în lume. Pîna în prezent, prețul cel mai ridicat pentru un obiect scos la licitație de noi, este vorba despre un tablou de Picasso, a fost de 130.000 de euro, iar în alte țari un avion a fost vîndut pentru 3,5 milioane de euro. Dar acum acest balon atinge cifre exorbitante. Este pentru prima data cînd ne confruntam cu o astfel de situație”, a spus Inma Solis.

Mediafax