10 modalitați prin care poți deveni miliardar

De: Marian Andrei / 24.04.2014, 11:30
10 modalitați prin care poți deveni miliardar
Pe lângă noile trenduri în tehnologie sau social media, care îi pot transforma în miliardari pe cei care se află la locul potrivit în momentul potrivit, există și un alt drum pe care cineva îl poate urma pentru a construi un imperiu.

În loc de pornirea unor afaceri în comerț sau aplicații IT, iată o serie de probleme a căror rezolvare ar transforma pe oricine, peste noapte, într-unul dintre cei mai cunoscuți și bogați oameni din lume, conform celor de la Business Insider.

1. Energie wireless – dispozitivile digitale sunt din ce în ce mai performante și, prin urmare, consumă din ce în ce mai multă energie. Dezvoltarea unor baterii care să dureze mai mult este aproape imposibil, așa că oameni de știință din lumea întreagă caută soluții pentru a transforma unde în energie. Un exemplu în acest sens este dat de ceretătorii de la Universitatea din Washington, care încearcă să transforme transmisiile TV în energie pentru aparate mobile.

2. Internetul în zonele rurale și îndepărtate – toată lumea este de acord că acest subiect trebuie tratat cu prioritate. Costurile de implementare sunt însă foarte mari, așa că cei de la Google au venit cu propria lor soluție: proiectul Loon. Compania vrea să trimită baloane alimentate cu energie regenerabilă în atmosferă, pentru a crea rețele de internet în zonele greu accesibile din lume.

8. Detectarea sau prezicerea evenimentelor naturale – seismologii nu se pot pune de acord dacă va fi sau nu vreodată posibilă inventarea unui sistem de avertizare în caz de cutremur.

9. Parole ce nu pot fi sparte – deși numărul celor care încearcă să creeze sisteme de criptare ce nu pot fi sparte este de ordinul zecilor sau chiar sutelor de milioane, nu a fost încă pusă la punct o metodă de criptare impenetrabilă. Scandalul recent produs de așa-numitul Heartbleed este încă o dovadă că acela care va dezvolta parola ce nu poate fi spartă va deveni miliardar peste noapte.

10. Tinerețea veșnică – pare puțin exagerat, însă Google are o întreagă divizie de cercetători care caută răspunsul la una dintre cele mai vechi întrebări ale omenirii: cum să rămâi mereu tânăr. Caligo, așa cum este numit proiectul, a reușit să crească în mod semnificativ durata de viață a unui tip de vierme. Urmează, în câțiva ani, și oamenii.

Află restul provocărilor la care dacă găsești o rezolvare, devii miliardar, pe BusinesMagazin.