10 modalități prin care urina îți îmbunătățește viața

De: Marian Andrei / 13.06.2014, 11:30
Nu arunca urina înainte de a citi cu atenție această listă! S-ar putea să descoperi că vreunul dintre punctele următoare este exact soluția la problemele tale.

10. Tăbăcirea pielii

Cei care doresc articole din pielea cea mai fină probabil cunosc că cea mai eficientă metodă de tăbăcire este folosirea urinei. Ureea din urină se transformă în amoniac, care descompune materialul organic. Datorită pH-ului reidicat al urinei, aceasta este substanța perfectă pentru înmuierea și tăbăcirea pieilor de animale.

9. Curăță și albește hainele

Ești îngrijorat de faptul că hainele albe s-ar putea păta? Stai liniștit, amoniacul din urină lucrează pentru tine. Așa că, dacă se întâmplă să n-ai săpun în casă, vezica ta are înlocuitorul ideal, amoniacul din urină neutralizând grăsimea și murdăria de pe haine, care sunt acide. 
Folosirea urinei pentru spălarea și albirea hainelor era întânită și în Roma antică. Pe străzi erau plasate recipiente în care trecătorii puteau urina. Atunci când recipientele erau pline, acestea erau duse la spălătorii.
 
8. Poducerea prafului de pușcă.

Pasionații de arme vor fi entuziasmați să afle că pot fabrica singuri praful de pușcă.
Pe scurt, urina este lăsată să fermenteze iar sărurile rezultate sunt spălate, amestecate cu cenușă de lemn, după care se adaugă sulf și mangal.
 
7. Înălbitor pentru dinți

Vă este rușine să zâmbiți, din cauza dinților pătați? Amoniacul din urină este soluția!
Printre numeroasele metode de albire a dinților practicate încă din antichitate se află și folosirea urinei. Romanii și egiptenii foloseau extrem de des acest procedeu.
 
6. Asigură creșterea dinților

Urina nu este folosită numai pentru îngrijire.
Specialiștii chinezi au descoperit că celulele stem din urină pot fi reprogramate pentru a facilita creșterea dinților. Această abilitate poate fi folosită în cazul pierderii dinților din cauza unei boli sau a unui accident. Mai mult, se consideră că celulele stem din urină sunt cele mai recomandate pentru regenerare pentru că nu formează tumori.
 
5. Poate produce electricitate

Oamenii de știință din Singapore au creat o baterie capabilă să genereze electricitate din urină. Acesta nu este singurul experiment de acest gen. În Africa, mai multe adolescente au reușit descompunerea urinei într-o celulă electrolitică, hidrogenul rezultat fiind folosit, după purificare, drept combustibil pentru un generator de curent.
 
4. Este produs de bază pentru vopsirea țesăturilor

Urina a fost folosită încă din anii 1500 pentru obținerea unor culor mai vii și mai rezistente pentru țesături.
Ureea din urină permite dizolvarea unei cantități mai mari de colorant în aceeași cantitate de lichid și menține țesătura umedă un timp mai lung, astfel că țesăturile vor avea culori mai vii șii mai durabile în timp.
 
3. Terapia cu urină

– Atenție, poate produce sarcină dacă se folosește pipi de divinitate! –
Există tot mai multe voci care clamează că îmbăierea în lichidul auriu cel puțin o dată pe săptămână menține aspectul tineresc al pielii și o protejează împotriva descuamării.
Urina este cu atât mai bună în acest scop cu cât este mai veche, singurul dezavantaj fiind însă mirosul.
Printre beneficii mai sunt menționate vindecarea diverselor afecțiuni ale pielii, cum ar fi mâncărimile, arsurile solare, eczemele și acneea.
Bărbații o pot folosi cu succes ca aftershave, iar persoanele care au probleme cu părul pot încerca un masaj cu urină a scalpului, acesta facilitând creșterea părului, curațarea și înmuierea lui.
Se recomandă ca tratamentele cu urină să nu fie combinate cu cele medicamentoase.
 
2. Fertilizator pentru plante

Cea mai frustrantă situație pentru pasionații de grădinărit este descoperirea faptului că un animal s-a hrănit cu plata lor favorită.
Cel mai ieftin remediu este folosirea urinei, care, pulverizată pe plante, ține la distanță animalele.
Mai mult, urina este și un îngrășământ foarte bun, datorită conținutului ridicat de azot.
 
1. Încarcă un telefon

Ei bine, cercetătorii britanici lovesc din nou! Mai mulți oameni de știință din Bristol au reușit să încarce bateria unui telefon mobil (e drept, numai două linii), transformând urina în energie cu ajutorul unei pile microbiene.