10 moduri în care să-ți cheltui banii, dacă ai prea mulți

Apropo.ro / 09.07.2014, 16:00
Unii nu au bani deloc, iar la alții au cât să-și pună și în cap. Dacă ești din a doua categorie ar trebui să știi că există multe moduri în care să-ți cheltui banii.
Japonezii, de exemplu, au inventat câteva moduri extrem de interesante de a-ți cheltui banii, dacă ai prea mulți.
 
10. Petrece-ți timpul într-o cafenea de pisici
 
 
Muncitorii din Japonia sunt din ce în ce mai relaxați în ultima perioadă și asta doar pentru că japonezii au preluat din Taiwan ideea cafenelelor cu pisici. În pauza de masă, și nu numai, japonezii se relaxează sorbind o cafea și … mângâind o pisică. Există, deja, 150 de astfel de localuri în întreaga Japonie, iar japonezii vor să exporte cât de curând ideea. În fiecare cafenea există între 12 și 24 de pisici, iar regulile sunt destul de stricte. Nu ai voie să faci fotografii cu bliț și nu ai voie să trezești o pisică din somn. O cafea într-un asemenea local are un preț rezonabil, doi dolari, diferența de preț fiind făcută de perioada petrecută în compania unei pisici. Unele cafenele practică prețul de 1,5 dolari pentru fiecare 10 minute petrecute în compania unei pisici, iar altele practică prețul de 9 dolari pentru prima jumătate de oră petrecută în cafenea plus doi dolari pentru fiecare 15 minute state în plus. Trebuie precizat că japonezii mizează mult pe aceste cafenele pentru că foarte puțini au posibilitatea de a deține o pisică. În Japonia, ca să deții o pisică, trebuie să fii căsătorit, să ai cel puțin un copil și să locuiești într-un apartament cu cel puțin două camere.
 
9. Cumpără-ți o clonă
 
 
Fabrica de Clone din Tokyo a lansat posibilitatea ca fiecare doritor să-și facă o mini-clonă din plastic. Dacă aveți de spart între 1.300 și 1.750 de dolari, puteți obține o păpușă din plastică care să vă imite perfect fața. Doritorul se așează pe un scaun și este fotografiat cu mai multe camere din mai multe unghiuri. Când ședința foto se termină, câțiva tehnicieni creează o mapă 3D a capului doritorului, iar imaginea obținută este imprimată pe capul clonei. Această afacere are mare succes în rândul mireselor care vor să obțină o amintire în 3D a nunții lor. Dacă vă bagați la așa ceva, după aia puteți să vă luați păpușa acasă și să vă amuzați cu prietenii pe seama clonei de 50 de centimetri înălțime. Mai ales că puteți alege și o vestimentație aparte pentru clona respectivă.
 
8. Trimite jucăriile de pluș în vacanță
 
 
Inspirată de un celebru film franțuzesc, Sonoe Azuma a lansat o afacere prin intermediul căreia oferă excursii de lux pentru animalele voastre de pluș. Astfel, dacă ai un ursuleț de pluș care crezi că este stresat și vrei să-l trimiți într-o vacanță relaxantă, Sonoe ți-l scoate la plimbare pentru numai 45 de dolari, plus cheltuielile tehnice. Serviciile oferite sunt complete. Sonoe se asigură că ursulețul de pluș nu pățește nimic și nu se udă, ține proprietarul la curent prin intermediul Facebook-ului și trimite înapoi ursulețul de pluș și pozele făcute fără costuri suplimentare. Afacerea lui Sonoe are mare succes mai ales în rândul oamenilor care și-au pierdut rude. Se refac moral când își văd ursulețul de pluș plecat în vacanță.
 
7. Angajează-ți un prieten pentru o zi
 
 
Dacă te simți singur și deprimat, există persoane care își oferă serviciile, contra-cost, pentru a juca orice rol vrei în viața ta. Trebuie să știți că serviciile oferite nu includ partide de sex, ci relații pur platonice, obiectivul persoanelor respective fiind să vă ridice moralul și să vă ajute să legați relații cu alte persoane. O mamă singură angajează un bărbat să joace rolul de „unchi” la ședința cu părinții de la școala fiului ei, iar o altă femeie a angajat un bărbat pentru a juca rolul de „admirator secret” și pentru a-și face astfel gelos fostul iubit. Prețul unui „prieten” este, în medie, de 10 dolari pe oră, iar cei angajați sunt, de cele mai multe ori, actori. O afacere bine-venită dacă ne gândim că există milioane de oameni care suferă din cauza cele mai agresive forme de singurătate, cea în care persoana se închide în dormitor și întrerupe orice legătură cu celelalte persoane.
 
6. Fă baie în vin
 
 
Tot japonezii au inventat resortul în care poți să faci baie în absolut orice vrei. Situat la ieșirea din Tokyo, Yunessun Spa Resort oferă numeroase posibilități de relaxare, dar se bazează în special pe băile făcute în diferite substanțe. Există posibilitatea să faci baie în Merlot, în cafea, în ceai verde sau în sake. Ai inclusiv posibilitatea să petreci o zi întreagă într-o cadă imensă plină cu supă de porc și piper. Spa-ul este deschis doar 12 zile pe an și, dacă îți faci programare de Valentine’s Day, poți să faci baie, în compania persoanei iubite, într-o cadă imensă plină cu ciocolată. Evident, prețurile sunt pe măsură.
 
5. Angajează-ți un preot fals
 
 
Japonezii au devenit atât de disperați în legătură cu nunțile occidentale încât firme de specialitate au început să angajeze arieni care să joace rolul de preot. Deși doar 1% dintre japonezi sunt creștini, ei vor o nuntă occidentală pentru că sunt impresionați de etapele parcurse și tot ce înseamnă nunta în sine. Se poate spune că totul ține de imagine, iar pentru asta firmele de specialitate au decis că, dacă tot vor oamenii nunți occidentale, să angajeze arieni care să joace rolul de preoți. Iar cei angajați nu au nevoie de studii în domeniu. Trebuie doar să știe japoneza, să știe să citească ce trebuie și să poată încheia o slujbă în cel mult 20 de minute. Pentru perioada respectivă, preoții falși ajung să câștige până la 120 de dolari.
 
4. Cumpără-ți un deget fals
 
 
Dacă cineva ți-a făcut rău și vrei să-l ameninți mai mult decât subtil, trimite-i prin poștă un deget fals. Sigur această acțiune îl va băga în sperieți. O celebră firmă japoneză s-a inspirat din practicile Yakuza, unde un mafiot trebuie să-și sacrifice câte un deget de fiecare dată când aduce ofense superiorului, și a început să facă bani buni din comercializarea de degete false. Degetele sunt atât de bine prelucrate încât chiar par reale. Prețul este unul pe măsură, un deget ajungând să coste între 1.400 și 3.000 de dolari. Degetele sunt făcute din silicon.
 
3. Hrănește-te cu praf
 
 
Fost boxer profesionist, Toshiro Tanabe s-a reprofilat. A devenit bucătar cu acte în regulă și și-a deschis un restaurant unde meniul principal este pe bază de praf. Pentru 110 de dolari, poți consuma o supă de praf, cartofi cu praf, salată cu dressing de praf, risotto de praf și înghețată de praf. Acuma, nu vă gândiți la orice praf. Este praf de cea mai bună calitate, importat din Sri Lanka și India, unde o companie specializată forează la 10 metri adâncime pentru a obține praful respectiv. Înainte de a fi livrat, praful este ars, pentru a fi eliminate bacteriile.
 
2. Curăță-ți urechile
 
 
Dacă ai prea mulți bani și te interesează igiena personală, mergi la un salon special pentru curățat urechile. Costă între 32 și 100 de dolari ca o tânără să-ți curețe urechile timp de 13-17 minute. Cei mai mulți dintre japonezi apelează la asemenea servicii pentru că … le amintește de copilărie. Există însă și japonezi care apelează la asemenea saloane pentru că visează să obțină și … ceva în plus. O angajată a unui asemenea salon are posibilitatea să refuze un client, în momentul în care consideră că acesta îi face avansuri. Totuși, în 2009, o angajată a fost înjunghiată mortal pentru că a refuzat un client. Fetele au nevoie doar de 7-10 zile de pregătire înainte să se angajeze la un asemenea salon.
 
1. Cumpără-ți dinți strâmbi
 
 
La nivel planetar a devenit o modă ca tinerele să aibă dinții strâmbi, grație unor vedete de renume mondial ce par mai atrăgătoare grație dinților strâmbi. Astfel, există domnișoare care dau și 400 de dolari ca dentiștii să le lipească dinți strâmbi, din porțelan, peste cei reali, pentru ca tinerele să aibă mai mult succes la băieți. Unii spun că tinerii ar fi atrași de aerul mai copilăresc pe care îl oferă dinții strâmbi. Alții sunt de părere că fetele par mai abordabile și dinții strâmbi, ca semn al imperfecțiunii, îi ajută pe băieți să inițieze mai rapid o conversație.