10 motive pentru care este bine să bei bere!

De: Carmen Ulian / 08.04.2014, 11:00
10 motive pentru care este bine să bei bere!
Berea are mai multe beneficii decât ai fi crezut. Iată cum poți folosi berea, atunci când nu o bei.

1. La o masă copioasă, un pahar cu bere merge de minune.

2. Berea este mai mună decât alt alcool. Are antioxidanți, proteine și vitamina B, fibre, calciu, fier, etc. Asta nu înseamnă că este musai să o bei ca pentru tratament pe termen lung. Abuzul nu este recomandat.

3. Poți folosi berea în aluaturi – peștele, puiul se combină bine cu un aluat de bere.

4. O bere pe zi, în cazul femeilor, ajută istețimii – un nou studiu arată că berea protejează creierul prin îmbunătățirea circulației sanguine.

5. Berea este bună inimii – menține inima sănătoasă, dacă este băută cu moderație. Consumul acesteia scade cu 31% șansele ca individul să facă un atac de cord sau să dezvolte o boală de inimă.

6. Previne apariția pietrelor la rinichi – bărbații și femeile care au consumat moderat bere și-au redus semnificativ riscul de a face pietre la rinichi cu 41%. Sifonul crește riscul de a face pietre la rinichi cu 23%.

7. Berea face minuni cu părul – o mulțime de celebrități folosesc berea pentru a avea un păr mai frumos. După ce te dai cu bere, stai așa câteva minute, apoi clătește-te bine. Mai poți adăuga în șamponul tău puțină bere. Ca balsam – o linguriță ulei măsline cu o ceașcă de bere caldă. Clătiți la final.

8. Berea este bună pentru piele – spa-ul cu bere este la modă. Fă o mască pentru ten din hamei, malț, miere și iaurt. Sau bere amestecată cu albuș de ou. Se lasă pasta pe față 15 minute, se clătește.

9. Berea este bună la gătit – oferă un gust minunat mâncărurilor în care este adăugată.

10. Pur și simplu este bunăăăăăă!