10 motive pentru care Fashiontv Spring Festival a fost un succes

De: Cristiana Trifu / 03.05.2018, 14:46
10 motive pentru care Fashiontv Spring Festival a fost un succes
La sfarsitul saptamânii trecute, a avut loc la Bucuresti, Palatul Parlamentului, Fashiontv Spring Festival, eveniment internaţional ce a promovat moda, arta, cultura şi turismul din România cu ocazia Centenarului Marii Unirii.

1. Festivalul a adus in cele doua zile numite sugestiv – Romanian Spring Festival si International Spring Festival, designeri, modele şi personalităţi internaţionale din 40 de ţări pentru a celebra impreuna Romania, evenimentul fiind transmis in 196 de tari, gratie Fashiontv Channel.

2. In ziua I, Romanian Spring festival, au putut fi admirate pe catwalk  colectiile studentilor de la Univ. Nationala de Arte  Bucuresti, VESTIMENTUM –  coordinator, prof. univ. dr. Doina Luncan, o colecţie de costume neconvenţionale care se remarcă prin valenţele lor artistice,  ale studentilor de la Universitatea de Arta si Design, Cluj Napoca,  MULTICULTURAL TRIP –  coordinator prof. univ. dr. Elena Basso Stanescu, o călătorie multiculturală, în care elemente-simbol tradiţionale din diverse zone ale mapamondului, fuzionează fericit cu cele ale culturii tradiţionale româneşti.  Flori de ie, Cristina Chiriac , o incursiune în trecutul frumos şi plin de viaţă al satului românesc, superbele rochii de seara, Cristallini, Raluca Mandita si Alexandru Raicu (#SweetDreams – A.Raicu, este inspirata din moda și stilul de viață al anilor ’80, celebrand bucuria) fiind tinerii designeri recomandati de catre Federatiei romana de design vestimentar si accesorii . Brandul grecesc BSB, primavara-vara 2018 – Cool, Glam, Chic – a prezentat piese pentru femeia urbana, mereu in cautare de aparitii fabuloase. Un plus de culoarea a fost adus de colectia designerului britanic, Rossi Barbarossa.

3. Prezentarea unei colectii unicat de ii a Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”, extrem de apreciată de public.

4. Participanţii au avut ocazia sa vada o parte din  colecţia privata a doamnei prof. univ. dr. Adina Nanu –  “Un secol de costum in Romania”, ce etalează costume, dantele, pălării şi amănunte ale vieţii unor alte vremuri. Pentru intreaga cariera dedicata promovarii modei romanesti, le-a fost oferit  titlul de “Fashion Ambassador” doamnelor  prof. dr. Adina Nanu, prof. univ. Unda Popp (UNARTE Bucuresti) si prof. univ. dr. Elena Basso Stanescu (Universitatea de Arte si Design, Cluj Napoca) pentru intreaga cariera dedicata promovarii modei romanesti.

5. Colectia  spectaculoasa, semnata Catalin Botezatu, inspirata din perioada Regelui Soare: coafuri supradimensionate, materiale pretioase, imprimeuri tip tablou, broderie manuala, organza naturala. De asemenea, Catalin Botezatu a avut si o prezentare Viggo, poveste a unui  stilului masculin definit prin rafinament desăvârşit, calitate absolută, pasiune incontestabilă, ce iti confera o deplină încredere în propriile forţe.

6. Gala FTV Fashion Awards a recunoscut creativitatea şi inovatia în fashion, celebrand indivizi exceptionali, branduri si institutii care au schimbat industria modei actuale: Camera Naţionala de Modă Italiană,  premiu pentru promovarea modei in lume si pentru  organizarea celei mai bune Saptamani a modei, dl. Johnny FADLALLAH,  CEO   L.I.P.S Management a primit FTV Award pentru Cel mai bun producator din Orientul Mijlociu (La Mode à Beyrout”, “Designers & Brands), European Fashion Council a fost recompesat pentru susţinerea institutiilor de invatamant din domeniul modei si a tinerilor designeri, Federatia Româna de Design Vestimentar a fost recompensata drept cea mai buna institutie care sprijinina, incurajează, apară si promovează firmele producatoare sub marca proprie.  De asemenea, Premii speciale FTV Award au ajuns la BSB, cel mai bun brand grecesc de fashion, Bassam Dabbas, cel mai bun stilist international, designerii Rossi Barbarossa, Hadi Katra,  Rufat Ismayil, pentru creativitate si inovatie.

7. Prezenta in sala a actorului  american Armand Assante, a producatorul Julius Nasso si a lui Michel Adam (fondatorul Fashiontv International) promotori si sustinatori ai Romaniei.

8. Un spectacol extraordinar de Miss Fashiontv Europe. Castigatoarea a fost desemnată românca Andreea Bianca Mateescu.

9. Sansa pentru invitati de a vedea o superbă bijuterie in valoare de 20 000 Euro a casei MOUAWAD, cunoscuta pentru colaborarea cu brandul de lenjerie de lux, Victaria’s Secret. Acesta a fost premiul cel mare oferit oferit Andreei Bianca Mateescu, castigatoarea locului I. Locul I a castigat si dreptul de participare la Saptamanile Modei de la New York, Hong Kong, participare la lansarea de la Monaco a FTV Coin, in plus, a primit si 300 FTV Coin Deluxe.

10. Lansarea in Romania a monedei FTV Coin Deluxe
FASHIONTV SPRING FESTIVAL a fost organizat de Fashiontv  România  în parteneriat cu European Fashion Council.
Fashiontv International este cel mai important canal de fashion din lume, cu o activitate de 19 ani in domeniu, prezent pe 5 continente, in 196 de ţări.
Parteneri: Romanian Fashion Council, Muzeul National al Satului “DIMITRIE GUSTI”,  Federaţia Industiei Hoteliere din Romania, Federaţia Română de Design Vestimentar si Accesorii, Tiriac Auto.

Tags: