10 motive pentru care nucile sunt bune pentru sănătate

De: Mihaela Enache / 18.02.2014, 11:30
10 motive pentru care nucile sunt bune pentru sănătate
Din timpuri necunoscute, oamenii de Orient au adus laude nucilor ca aliment ce sprijină sănătatea. Importanța și prezența lor s-a răspândit de atunci în fiecare regiune a lumii.

Cu toate acestea, mulți oameni nu au informații detalitate despre beneficiile pe care nucile le aduc sănătății. Ești unul dintre ei? Citește în continuare despre fericirea cu gust de nucă!

1. Nucile – pentru inimă

Nucile sunt o sursă bogată de acizi grași Omega3. Acești acizi grași sunt cunoscuți pentru faptul că mențin nivelul de colesterol rău în echilibru și ridică nivelul colesterolului bun. Prin urmare, consumul regulat de nuci te poate proteja de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, boli coronariene și alte potențiale pericole legate de inimă.

2. Nucile – împotriva bolilor inflamatorii

În afară de protejarea inimii, nucile, conținând acizi grași Omega3, au puterea de a lupta împotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi astmul, psoriazisul, eczeme și artrită reumatoidă.

3. Nucile – pentru imunitate

Nuci sunt lăudate și pentru proprietățile antioxidante care îmbunătățesc sistemul imunitar și protejează împotriva îmbătrânirii, cancerului și tulburărilor neurologice.

4. Nucile – împotriva afecțiunilor pielii

Ele sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamina E, care te ajută să scapi de problemele de piele.

5. Nucile – pentru pierderea în greutate

Nucile pot fi un aliment sănătos pentru cei care urmează un regim de pierdere în greutate deoarece acestea ajută la creșterea ratei metabolice.

6. Nucile – pentru sarcină

Aceste nuci sănătoase conțin niveluri ridicate de grupul complet de vitamine B, cum ar fi folați, riboflavină, tiamină și altele, care sunt ideale să fie consumate de femeile gravide.

7. Nucile – conținut de minerale

În afară de acestea, nucile conține și mai multe minerale și nutrienți ca manganul, potasiu, zinc, calciu, fier, magneziu, seleniu și cupru, care servesc la diverse scopuri, inclusiv în dezvoltarea spermei și sinteza acizilor.

8. Nucile – împotriva constipației

Nucile pot fi consumate ca laxative, deoarece acestea pot ajuta ajuta împotriva constipației.

9. Nucile – pentru frumusețe

Nucile sunt lăudate și pentru proprietățile astringente puternice, care protejează pielea de uscare. De fapt, pentru același motiv, ele sunt folosite de secole în terapia de masaj, aromaterapie și în produsele cosmetice.

10. Nucile – pentru bunăstare

Nucile, cu comoara lor de substanțe nutritive, minerale și vitamine, promovează creștere, dezvoltarea și bunăstarea generală. Ele reduc riscul de boli precum hipertensiunea arterială, cancerul de colon și altele asemenea.