10 motive să faci dragoste

De: Carmen Ulian / 09.04.2014, 11:00
Activitățile intime întăresc relația de cuplu, dar și sănătatea fiecăruia. Află 10 motive pentru ca această activitate să devină regulată în viața ta.

Nu mai punem la socoteală numeroasele studii care au arătat că o activitate sexuală bună și regulată are beneficii favorabile asupra sănătății indivizilor participanți.

Se mai adaugă și starea de fericire, eliberare de stres, ameliorarea durerilor, îmbunătățește încrederea în sine, ba chiar ajută să ai o viață mai lungă. Iată câteva motive pentru care ai putea avea o viață sexuală activă.

10. Un sistem imunitar sănătos

motive

Potrivit expertului în sănătate sexuală Yvonne K. Fulbright, persoanele active sexual au mai puține zile în care se simt rău. Cei care o fac de 2-3 ori pe săptămână au o creștere a imunoglobulinei A (anticorpi care ajută sistemul imunitar să protejeze organismul de agenții patogeni) cu 30% mai mare. Astfel, pe lângă spălatul pe mâini, alimentația sănătoasă, exercițiile fizice, de ce să nu încerci și dragostea. Vei avea ocazia să scapi și mai repede de gripă și răceală pe cale naturală, și te vei simți minunat.

9. Riscul unui infarct este mai scăzut

motive

Amorul este ideal și pentru o inimă sănătoasă. Studiile arată că această activitate practicată regulat poate reduce riscul apariției infarctului, la bărbați și femei. Practicat de 3 ori pe săptămână șansele de îmbolnăvire sunt reduse la jumătate. Adaugă sexul rutinei tale zilnice, iar inima îți va mulțumi.

8. Diminuează durerile

motive

Dacă suferi de o durere cronică, în loc să iei o aspirină, mai bine încerci sexul. Acesta poate bloca durerea ajutând creierul să elibereze endorfine, pastile naturale pentru durere. Studiile efectuate la Universitatea Rutgers din New Jersey arată că femeile care au dureri provocate de artrită pot face amor ca antidot, care mai este bun și în cazul crampelor musculare, durerilor de spate, de picior și de cap.

7. Exercițiu fizic

motive

Dacă ești prea obosit să mai mergi la sală pentru antrenament, atunci fă sex. Într-o astfel de ședință poți arde între 85 și 250 de calorii în funcție de pasiune. Și nu doar că vei arde caloriile, ci îți vei tonifia musculatura și va crește flexibilitatea. Un studiu canadian arată că în jumătate de oră de sex poți arde mai multe calorii decât ai merge pe banda de alergare. În 25 de minute de amor, bărbații ard în jur de 100 de calorii, iar femeile 69. Data viitoare când ai de gând să sari peste ora de sport, recuperează cu partenerul cât mai bine.

6. Îmbunătățește somnul

motive

Atunci când îți vei vedea partenerul că adoarme mai repede după partida voastră să știi că există o explicație științifică. Sheenie Ambardar, psihiatru, spune că după orgasm, este eliberat hormonul numit prolactină, care este responsabil de starea de relaxare și somnolență de după.

5. Alungă durerile de cap

motive

Este evident că atunci când te doare capul numai la sex nu îți mai este mintea. Nu ai chef de nimic. Tot cercetătorii ne spun că o partidă de amor ar fi medicamentul perfect ca problema ta să dispară. Endorfinele care sunt eliberate în timpul orgasmului au o acțiune asemănătoare morfinei, astfel că vor alunga durerile. Jumătate dintre femeile care au participat la un studiu pe această temă, la Universitatea Southern Illinois, și care sufereau de migrene cronice au spus că în urma sexului le-a dispărut durerea.

4. Reduce stresul

motive

Sexul practicat regulat poate reduce stresul. Cei care fac amor mai mult de 2 ori pe săptămână sunt capabili să facă față situațiilor stresante. Endorfinele numite oxitocine sunt eliberate în timpul partidei, acești hormoni ajută la prevenirea anxietății și depresiei în timp ce crește starea de relaxare.

3. Cu timpul devine mai bun

motive

Simți deseori că nu ai dispoziția necesară pentru sex? Se întâmplă ca problemele cotidiene să își lase amprenta asupra ta și a vieții de cuplu. În acest caz fă mai mult sex. Așa îți vei îmbunătăți și apetitul și starea de spirit. Sesiunile regulate vă pot readuce starea de bine după care tânjiți.

2. Te face să arăți mai bine

motive

Practicat cu regularitate, amorul îți dă o frumusețe aparte, netezește ridurile, îți dă o strălucire. În timpul actului, hormonul numit estrogen este eliberat. Acesta are efecte benefice asupra pielii, ajutând să fie mai catifelată. cercetările au arătat că femeile care fac sex des au de două ori o cantitate mai mare de estrogen față de cele care nu o fac. În timpul sexului crește nivelul de oxigen din corp, cresc nutrienții din piele, circulația sângelui este mai bună, astfel că pielea ta va fi mai frumoasă.

1. O viață mai lungă

motive

După toate aceste beneficii asupra organismului, nu ar trebui să te surprindă faptul că sexul ajută calității vieții și la prelungirea acesteia. Toate adunate conduc spre o viață mai lungă, mai sănătoasă. Totul depinde de tine și de partenerul tău.