10 oameni care au supraviețuit unor situații incredibile

De: Gabriela Voicu / 19.09.2013, 17:00
Oamenii pe care vi-i prezentăm în continuare au făcut față unor situații din care nu mulți ar fi scăpat cu viață.

Tuturor ne place să credem că în fața unui dezastru am găsi puterea să reacționăm constructiv și să ne salvăm sau că măcar am avea deminitate sau putere de a ne resemna. Oamenii pe care vi-i prezentăm în continuare au făcut față unor situații din care nu mulți ar fi scăpat cu viață.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

10. Joan Murray a căzut de la 4.400 de metri înălțime, pe un mușuroi de furnici roșii

În septembrie 1999, femeia în vârstă de 47 de ani, a suferit accidentul în timpul unei sărituri de sky diving. Parașuta principală nu s-a deschis când Joan se afla la mai puțin de 305 metri deasupra pământului, ea a pierdut controlul și a ajuns la sol cu o viteză de 140 km/h, aterizând direct pe un mușuroi cu furnici roșii. Joan și-a rupt mare parte din oase pe partea dreaptă a corpului, dar a rămas conștientă. Femeia a suferit, însă, peste 200 de mușcături de furnici înainte ca medicii să ajungă la fața locului. Culmea este că aceste mușcături au contribuit, de fapt, la supraviețuirea femeii, pentru că au cauzat un răspuns rapid al adrenalinei. După câțiva ani, timp în care a suferit peste 20 de operații, Joan și-a reluat munca și activitățile zilnice, nerenunțând la sky diving – în 2002 ea a sărit pentru a 37-a oară.

9. Louis Nell a fost atacat de doi câini pit-bull

Câinele lui Louis, un golden retriever pe nume Chrissy, a fost atacat în casa familiei de doi câini pit-bull care au apărut de nicăieri. Louis a încercat să își apere câinele și așa și-ar fi putut găsi sfârșitul, dacă soția sa, Linda, nu ar fi sunat imediat poliția. Lupta dintre Louis și câini a durat 10 minute, timp în care bărbatul a fost rănit grav la unul dintre brațe. Din fericire, polițiștii au sosit repede și au împușcat mortal unul dintre câini. Al doilea a fost ulterior eutanasiat. Cele două patrupede agresive aparțineau unui vecin al bărbatului. Chrissy, câinele lui Louis, a fost ucis în urma atacului acestora.

8. Geary și Suzan Whaley au fost prinși într-o tornadă.

În luna mai a acestui an, o serie de tornade a zguduit centrul Statelor Unite, statul Oklahoma fiind cel mai grav afectat. Pe 20 mai, orașul Moore a fost distrus și 24 de persoane au murit. Până pe 31 mai alte nouă persoane și-au pierdut viețile. Una dintre aceste tornade – de tip E4, al doilea cel mai periculos tip de tornadă – a fost văzută în apropierea orașului Shawnee de soții Geary și Suzan Whaley, când se îndreptau spre casă, cu mașina. Cei doi nu își mai amintesc prea multe din ziua respectivă, dar polițiștii au spus că ei au încercat să se ascundă sub o pasarelă (proastă idee!). Tornada le-a ridicat mașina și i-a tras în vârtej pe ferestre. Suzan a filmat cu telefonul mobil tornada apropiindu-se, iar filmarea a continuat și când cei doi au fost ridicați de la pământ. Femeia nu își mai amintește detalii, dar a declarat că ulterior și-a găsit soțul la 15,2 metri distanță, rănit dar încă viu. Ei știu acum că structura unei pasarele poate amplifica curentul tornadei, dar speră că nu vor mai avea ocazia să folosească această informație. Câinele familiei, Rocky, care se afla cu ei în mașină a fost găsit patru zile mai târziu, în viață.

7. Theresa Christian a stat închisă într-un frigider 5 zile

Pentru claustrofobi, cazul Theresei Christian este un exemplu despre cum anumite metode pentru a evita o tornadă pot deveni chiar mai înspăimântătoare decât tornada însăși. Theresa Christian, în vârstă de 59 de ani, a încercat să se adăpostească într-un frigider, dar a rămas blocată înăuntru și a stat acolo 5 zile. Fiii ei au trecut pe la locuința mamei în ziua a patra, au strigat-o, dar nu le-a răspuns nimeni. În ziua următoare ei au revenit cu o echipă care avea grijă de apartament, iar unul dintre fii a auzit vocea femeii foarte slab, strigând după ajutor. Au găsit-o conștientă în frigiderul care la rândul lui se află într-un dulap. Theresa nu se putea mișca din cauză că era puternic înghețată și a fost internată în stare gravă. Bizar este că pentru ziua respectivă nu fusese anunțată vreme neplăcută – autoritățile nu au putut explica de ce ea intrase în frigider.

6. Rita Chretien a trăit în sălbăticie 7 săptămâni

Rita Chretien și soțul ei, Albert, au plecat spre Las Vegas de la locuința lor din British Columbia, cu rulota personală, în martie 2011. Cuplul nu avea experiență în astfel de călătorii și s-a bazat exclusiv pe GPS pentru a ajunge la destinație. Pe 20 martie, mașina lor a rămas blocată în pustiul înzăpezit din Nevada, iar cei doi nu au mai putut avansa. A rămas acolo până pe 6 mai, când a fost găsită de vânători pe ATV-uri. Căutările porniseră pe 30 martie, când copiii lor, care îi așteptau, au devenit îngrijorați. Timp de 49 de zile, Rita a supraviețuit doar cu bomboane și mix de cereale. Înainte de a-i auzi pe cei care au descoperit-o, femeia se culcase, așteptând să moară. Albert plecase să aducă ajutoare după două zile de când rulota rămăsese blocată, dar din nefericire a murit pe drum. El se afla la 8 km distanță de cel mai apropiat oraș, iar corpul său a fost găsit în septembrie 2012. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, GPS-ul nu i-a mai putut ajuta pe cei doi soți și au urcat cu mașina spre munte, fără să își dea seama. Ei nu aveau nici echipamente potrivite pentru vremea de afară.

5. Randal Mccloy Jr. a rămas blocat într-o mină după o explozie

Pe 2 ianuarie 2006, o explozie la mina Sago din statul american West Virginia a blocat în subteran 13 mineri pentru două zile. Randal McCloy Jr. a fost singurul care a ieșit viu de acolo. El a spus că cel puțin patru dintre mineri rămăseseră fără tuburi de oxigen după ce acestea cedaseră, dar lipsa oxigenului nu a fost singurul factor care l-ar fi putut ucide pe McCloy. Cu trei săptămâni înaintea dezastrului, McCloy și un coleg găsiseră la Sago material explozibil în timp ce săpau în acoperișul minei, însă după o zi de când raportaseră prezența pericolului au constatat că scurgerea doar fusese izolată cu lipici special. De atunci nu au mai știut nimic despre asta, dar s-a dovedit că explozia a fost cauzată chiar de modul în care superiorii minerilor au tratat scurgerea de metan din subteran. Astfel, McCloy ar fi putut avea aceeași soartă ca ceilalți colegi, care de fapt au murit intoxicați cu monoxid de carbon. Chiar și cu tuburi de oxigen, ar fi fost imposibil ca el să supraviețuiască. Ajutorul a sosit după 41 de ore de la explozie, iar bărbatul a fost salvat.

4. Regan Martin a fost răpită de un criminal în serie

David Alan Gore a fost un violator și criminal în serie, activ la sfârșitul anilor ’70 și începutul anilor ’80, în SUA. El a fost executat în 2012, iar complicele său, Fred Waterfield, a primit două condamnări la închisoare pe viață. În total, Gore a ucis șase femei. El și Waterfield le-au răpit pe ultimele două în 26 iulie 1983. Acestea erau Regan Martin (14 ani) și Lynn Elliott (17 ani). Martin nu va uita niciodată ziua respectivă pentru că ea este singura dintre victimele lu Gore care a supraviețuit. Cei doi bărbați le-au abordat pe fete pe o plajă, plănuind să le ducă la locuința părinților lui Gore (se aflau în afara orașului) și să le violeze. După ce a reușit să le urce în mașina lui pe cele două adolescente, Gore a folosit un pistol de calibrul 22 pentru a o amenința pe Regan Martin. Ele au fost duse la locuința respectivă și violate. Martin a rămas în viață datorită prietenei ei. În timp ce Gore o viola pe Martin, Elliott s-a strecurat afară din casă, dezbrăcată și încătușată, fugind spre șosea pentru a cere ajutor. Gore a auzit-o și a împușcat-o în cap în prezența unui copil. Această crimă a făcut ca Gore să primească ulterior condamnarea la moarte, în 1984. Martorul respectiv a chemat poliția, iar aceștia au sosit la timp pentru a o salva pe Martin.

3. Anna Hjelle a fost atacată de o pumă

Puma care a atacat-o pe Anna în 2007 mai făcuse victime anterior, una chiar în ziua în care aproape că a ucis-o pe ea. Anna pornise cu bicicleta pe munte într-un loc în care nu ar fi trebuit să ajungă, iar dacă prietena ei, Debi Nicholls, nu ar fi reacționat rapid, femeia nu ar fi supraviețuit. După ce puma a atacat-o pe Anna, Debi a ținut-o de picioare în timp ce animalul o trăgea de față și a refuzat să îi dea drumul prietenei ei. Anna a rămas conștientă și și-a amintit cum se gândea la moarte când puma încerca să o tragă după ea în pădure. Alți doi bicicliști au auzit urlete și au sărit în ajutorul femeilor. Ei au gonit puma aruncând cu pietre, dar aceasta i-a urmărit chiar și după ce au luat-o în brațe pe Anna pentru a o salva. Polițiștii au împușcat apoi animalul când l-au găsit lângă cadavrul unui barbat pe nume Mark Reynolds, pe care îl ucisese în ziua respectivă. Anna a fost preluată cu elicopterul și dusă la un spital din Orange County. Fața ei fusese distrusă și a avut nevoie de operație. Intervenția a durat cinci ore, iar rănile au necesitat 2.000 de copci.

2. Janis Ollson a fost secționată în două pentru a primi tratament pentru cancer.

Diagnosticul lui Janis a presupus ca medicii să recurgă la o metodă neobișnuită pentru a-i administra tratamentul necesar. Tumoarea canceroasă a femeii se afla în zona pelvisului, iar doctorii i-au spus că singura opțiune era să o tăie în două și să o recompună apoi că pe un puzzle. Ea și-ar fi pierdut piciorul stâng, iar cel drept ar fi urmat să fie desprins complet de corp și erau șanse mici să fi putut fi reatașat. Procedura nu mai fusese testată pe un pacient viu, dar medicii de la clinica Mayo din Rochester și-au propus să încerce. Oasele din piciorul amputat al femeii au fost ulterior folosite pentru a-l reatașa pe cel drept, dar mai aproape de coloană, în centrul corpului ei. Janis a avut nevoie de două operații care au durat 28 de ore, iar procedura a fost un succes. Desigur, recuperarea a fost un proces foarte dificil, dar femeia nu s-a plâns. Metoda prin care medicii i-au salvat viața a fost apoi folosită și în cazul altor pacienți, însă doi dintre cei trei au murit.

1. Eugene Han și Kirstin Davis au fost împușcați într-un cinematograf.

Acest cuplu a ales cel mai prost moment și cel mai nepotrivit loc pentru a merge la film. Ei s-au numărat printre victimele lui James Holmes, autorul masacrului din cinematograful din statul american Colorado, care a avut loc în iulie 2012. 12 oameni au murit în cinema Aurora, dar Eugene și Kristin au fost doi dintre cei 70 de răniți care au supraviețuit masacrului. Povestea lor este unică din alt motiv, însă. Cuplul a făcut rezervare pentru un film la miezul nopții, după tura de noapte a bărbatului, iar el a adormit în timpul peliculei. Când s-a trezit, l-a văzut pe Holmes intrând în cinematograf, la circa trei metri distanță de el, iar pe ecran a văzut proiecția armei lui și a știut că ceva rău se va întâmpla. După ce asasinul a început să împuște oamenii din jur, Eugene a tras-o pe Kristin sub scaune, iar el s-a așezat între ea și criminal. Bărbatul a declarat ulterior că a văzut gloanțe și bucăți de carne zburând prin sală. Eugene a fost atins de două dintre gloanțe, dar nu și-a pierdut cumpătul, apoi a auzit cum Holmes își încărca arma și în acel moment a fugit cu Kristin. Glonțul din șoldul lui Eugene a fost greu de extras, iar recuperarea a durat câteva luni. În aprilie 2013, bărbatul a cerut-o de soție pe Kristin și s-au căsătorit pe 20 iulie, după un an de la masacru.

CITEȘTE CELE MAI TARI BANCURI CU BULĂ‚!