10 oameni care s-au întors din morți

De: Marian Andrei / 24.07.2013, 12:00
Oamenii s-au luptat din greu, dintotdeauna, cu singurul lucru sigur din viața noastră, moartea (sper că nu v-ați gândit la impozite și taxe, nu?), în speranța că, dacă nu va fi eliminată complet, măcar să vină cât mai târziu.

Criogenia, modificarea ADN-ului, stocarea informațiilor deținute în creier într-un computer, sunt doar câteva dintre cele mai moderne metode încercate pentru a „păcăli” moartea.

Până cănd oamenii de știință vor descoperi secretul nemuririi, nu putem decât să ne minunăm și să exclamăm „Ce norocoși!” când aflăm de persoane care s-au întors din morți.

Iată, în continuare, 10 cazuri celebre de persoane care deși declarate moarte, au fost resuscitate sau și-au revenit miraculos.

10. Luz Milagros Veron

Analia Bouter era însărcinată cu cel de-al cincilea copil, însă a intrat în travaliu mai devreme cu 12 săptămâni. După naștere, doctorii i-au spus că fetița s-a născut moartă și i-a trimis acasă, pe ea și pe soțul ei, cu un certificat de deces.

După 12 ore, cei doi au decis să se întoarcă la spital pentru a vedea trupul micuței, depozitat la morga spitalului. Cu toate că fetița fusese consultată de mai mulți medici și toți au declarat-o moartă, nu mică le-a fost mirarea atunci când, deschizând sertarul frigiderului, copilul a început să plângă.

Din nefericire, Luz Milagros (Miracolul Luminii) a murit luna trecută în urma unui infarct, la 14 luni după ce păcălise moartea.

9.  Alvaro Garza Jr.

Alvaro Garza Jr. avea 11 ani în 1987, atunci când, încercând să ia o veveriță moartă de pe gheața ce acoperea Red River, aceasta s-a spart iar el a căzut în apele înghețate. Salvatorii nu s-au mișcat foarte repede, astfel că băiatul a stat 45 de minute sub apă. Atunci când corpul lui a fost adus la mal, a fost declarat în moarte clinică: nu avea puls iar temperatura corpului său scăzuse la 25 de grade.

Transportat la spital, doctorii au reușit să-l resusciteze, folosind o inimă și un plămân artificiale. Explicația dată de specialiști a fost că băiatul s-a zbătut căteva minute după ce a căzut în apă, timp în care temperatura corpului său a scăzut, reducând nevoia de oxigen.

Alvaro Garza Jr și-a revenit și acum are patru copii. Ca o curiozitate, unul dintre fii săi, Alvaro Garza III, a fost aproape să se înece la vărsta de patru ani.

8. Omul de la secția de votare

Ty Houston, o asistentă medicală din Michigan, era în secția de votare în 2012, când a auzit o femeie țipând. Ajungând lângă ea, l-a descoperit pe soțul femeii căzut la podea, fără puls și fără respirație. 

Fără să ezite, femeia a început să-i aplice manevrele de resuscitare, și, după căteva minute, bărbatul a revenit la viață.

Chiar dacă practic murise, primele cuvinte ale acestuia au fost: „Am votat?”.

7. Frigiderul morgii din Johannesburg

În iulie 2011, familia unui bătrân de 80 de ani din Africa de Sud a sunat la Pompe funebre, arătând că acesta murise. Echipa venită a descoperit că bătrânul nu mai avea puls și nu mai respira, așa că l-a transportat la morgă. 21 de ore mai târziu, „mortul” a început să tipe, speriind angajații, care au crezut că au de-a face cu o fantomă.

Înspăimântat de moarte, proprietarul morgii, Ayanda Maqolo, a sunat la Poliție. Ulterior, Maqolo a povestit că s-a simțit în siguranță doar când polițiștii înarmați au ajuns la fața locului, dar nu a scos o vorbă despre cum s-a simțit „mortul” atunci când a fost scos din frigider de polițiști cu armele îndreptate către el.

Bărbatul a fost transportat de polițiști la cel mai apropiat spital.

6 Kelvin Santos

Kelvin Santos, un băiețel brazilian ăn vârstă de doi ani, a murit după ce a făcut pneumonia. Trupul acestuia a fost închis într-un sac special pentru cadavre (despre care se spune că sunt etanșe) și apoi așezat în sicriu.

După circa trei ore, la priveghi, mătușa băiatului a spus că a văzut corpul micuțului mișcându-se. Ceilațti nu au dat importanță acestui lucru dar, la un moment dat, copilul s-a ridicat în capul oaselor, l-a strigat pe tatăl său și a spus că îi este sete.

Speranța familiei într-o minune s-a curmat brusc atunci când băiatul s-a prăbușit din nou și, dus la spital, a fost declarat mort a doua oară în aceeași zi.

5 Carlos Camejo

La 33 de ani, Carlos Camejo a fost implicat într-o coliziune pe o autostradă venezueleană. Declarat mort, el a fost transportat la morgă iar soția a fost anunțată să vină să identifice cadavrul.

În momentul în care medicii legiști au început să-i facă autopsia, s-au oprit după prima incizie deoarece tăietura… sângera. Ei au decis să coasă incizia pe care tocmai o făcuseră, moment în care Camejo s-a trezit, spunând mai tărziu că a fost „deranjat” de durere.

Vă dași seama ce bucurie a simțit soția sa în momentul în care, în loc să intre să recunoască cadavrul, Camejo a ieșit pe picioarele lui de la morgă.

4. Erica Nigrellini

Erica Nigrelli, o profesoară din Missouri, se afla în cea de-a 36-a săptămână de sarcină, atunci când a decis să treacă pe la locul de muncă să-și vadă colegii. La un moment dat, Ericăi i s-a făcut rău și a căzut fără suflare. În timp ce soțul său, profesor la aceeași școală a sunat la 911, colegii au început să-i facă manevre de resuscitatare.

Transportată la spital, medicii au decis extragerea copilului printr-o intervenție chirurgicală și l-au anunțat pe soț că femeia a murit. Cu toate acestea, în scurt timp, inima Ericăi a început din nou să bată iar medicii au descoperit că suferea de cardiomiopatie hipertrofiă, o boală care necesită instalarea unui stimulator cardiac.

Erica și fiica sa Elayne trăiesc si se simt bine și în ziua de astăzi.

3 MaNdlo

Scene de coșmar pentru clientul unei prostituate din Zimbabwe, în luna martie a acestui an. Aflați într-un hotel din Bulowayo în plină acțiune, femeia nu a găsit ceva mai bun de făcut decât să moară.

Bineînțeles că au fost chemate autoritățile, care au decis ca transportarea trupului să fie făcută într-un sicriu metalic. Angajații hotelului unde s-a petrecut evenimentul erau strânși buluc să caște gura, când a avut loc… episodul doi.

În timp ce polițiștii încercau să o așeze în sicriu, femeia a revenit la viață și a început să țipe ca din gură de șarpe „Vreți să mă omorâți! Asasinilor!”, dând fiori asistenței.

În cele din urmă, femeia, numită MaNdlo, a fost luată acasă de una dintre colegele ei, în timp ce clientul s-a făcut nevăzut.

2 Li Xiufeng

Să mori la 95 de ani, deși este un eveniment trist pentru familie, evenimentul nu mai este o surpriză. Surpriză este însă faptul ca, la șase zile după ce ai murit, să te ridici din coșciug și să te duci la bucătărie să-ți faci ceva de mâncare. Așa s-a întâmplat cu chinezoaica Li Xiufeng.

La două săptămâni după ce a suferit un traumatism cranian, vecinul care avea grijă de ea a găsit-o fără suflare. Femeia a fost așezată într-un sicriu și au fost anunțate rudele și prietenii pentru a-și prezenta omagiile, conform tradiției chineze.

Cu o zi înainte de înmormântare (la șse zile după ce a murit), vecinul a venit în „inspecție”. Nu mică i-a fost surpriza când a descoperit că „moarta” deschisese sicriul și ieșise la o plimbare. Mai exact, până la bucătărie, pentru că îi era foame.

Lăsând la o parte că învierea este un lucru bun, te întrebi ce simte o asemenea persoană când descoperă că a rămas doar cu hainele de pe ea, pentru că tradiția chineză spune ca toate lucrurile defuncului să fie arse inainte de înmormântare?

1. Lyudmila Steblitskaya

Așa cum am mai arătat, Lyudmila nu este singura persoană declarată moartă și transportată la morgă. Ce o face însă atât de specială? Lyudmila a petrecut nu mai puțin de trei zile în frigiderul de la morgă, în 2011. Fiica sa, Nastya, a dorit să o vadă, însă fiind vineri, morga avea program scurt iar în weedkend era închisă (oare ce s-o întâmpla cu persoanele care mor în weekend în Rusia????)

Nastia a aranjat ca înmormântarea să aibă loc luni și a cheltuit în acest sens 2.000 de dolari, invitând și aproximativ 50 de persoane la funeralii. 

Luni, când Nastya a venit să ridice corpul mamei sale a avut un șoc atunci când o angajată a morgii i-a spus că tocmai vorbise cu aceasta. Șocul revederii a fost atât de mare, încât Nastia a părăsit încăperea in care se afla mama sa țipând.

Deși spitalul nu a dorit să facă niciun comentariu, Lyudmila a spus că s-a trezit luni dimineață, foarte devreme, deci a petrecut tot weekendul în morgă.

La aproximativ un an după această întâmplare, Lyudmila a recidivat și a murit iar pentru câteva ore bune, dar a fost readusă iar la viață.