10 secrete șocante din viața lui Mahatma Gandhi

De: Mihaela Enache / 18.10.2013, 11:00
Un celebru istoric, Jad Adams, a descris multe fapte revelatoare despre Mahatma Gandhi în cartea sa, „Gandhi: Naked Ambition". Cartea, fără îndoială, a cauzat multe valuri în public și mass-media, dar, în același timp, a ridicat multe întrebări în mintea oamenilor cu privire la adevăratul Gandhi.

1. De exemplu, cartea spune că Gandhi dormea și făcea baie cu fete tinere, lucru care nu este ușor de crezut de mulți. Multe informații de genul ăsta despre Gandhi se știau în timpul vieții sale, dar au fost distorsionate sau suprimate după moartea sa, în timpul procesului de elevare al lui Gandhi ca „Tatăl Națiunii”.

Gandhi

 

2. Gandhi obișnuia să își bată soția în mod obișnuit. El i-a refuzat, de asemenea, viața sexuală zeci de ani.

Gandhi

 

3. Gandhi făcea sex când tatăl său și-a dat duhul la etaj. El a fost implicat în adulter și a avut o căsătorie spirituală cu două femei britanice din Ashram.

 

4. Gandhi a dormit gol cu nepoata lui (de 12 ani) și altă femeie pentru a dovedi că-și poate controla bărbăția.

Gandhi

 

5. Gandhi își putea face clisme de două ori pe zi și îi plăcea să îi fie introdus în rect dispozitivul necesar.

Gandhi

 

6. Fiul lui Gandhi l-a lăsat și s-a convertit la Islamism. Gandhi îi trece cu vederea masacrele lui Zulu și apără britanicii.

Gandhi

 

7. Ce război a sprijinit Gandhi? Pe toate. Nu a fost un război pe care profetul non-violenței să nu-l fi sprijinit. El a fost sergent major în armata britanică și a câștigat o medalie pentru îndatoririle sale de război.

Gandhi și Hitler

 

8. Gandhi obișnuia să îi scrie scrisori prietenului său, Hitler, și să-l susțină.

Gandhi

 

9. Sfatul oribil al lui Gandhi pentru evrei – Să se sinucidă în masă. „ Nu avem nici o îndoială legată de curajul și devotamentul față de patria ta, nici nu credem că ești monstrul descris de către adversari” – Gandhi către Hitler.

Gandhi

 

10. Guvernul indian a contribuit cu 10 milioane de dolari pentru filmul Gandhi. El este bazat pe o carte de ficțiune numită „Libertatea de la miezul nopții”, de Collins.