10 sfaturi de la vloggeriţele Bizaardvark. Află cum să ajungi cel mai bun blogger sau vlogger

De: Cătălina Matei / 28.11.2016, 15:48
10 sfaturi de la vloggeriţele Bizaardvark. Află cum să ajungi cel mai bun blogger sau vlogger
Bizaardvark este cel mai nou serial al Disney Channel despre două tinere vloggeriţe, Paige Olvera şi Frankie Wong – interpretate de Olivia Rodrigo şi Madison Wu. Vreţi să aflaţi nişte sfaturi despre reţelele de socializare de la cele două staruri de comedie? Normal că da! Stăm de vorbă cu Olivia şi Madison despre toate lucrurile demne de emoji şi OMG…

Bună, fetelor! Cât de des sunteţi online?

Olivia: Încerc să păstrez un echilibru sănătos între interacţiunea în online şi cea reală cu prietenii mei, dar îmi place internetul. Încerc să postez pe Instagram în fiecare zi şi stau pe telefon aproape patru sau cinci ore pe zi. E rău?

Madison: Sunt foarte des online. Chiar şi când urmăresc pe telefon ceva de pe YouTube, închid videoclipul la fiecare două minute să-mi verific conturile de pe reţelele de socializare. Nu e bine. Petrec prea mult timp pe telefon!  

Care sunt platformele de socializare preferate?

Olivia: Instagram este cu siguranţă platforma de socializare preferată de mine. De fapt, începe să-mi placă şi Snapchat acum.

Madison: Pentru mine, probabil Instagram şi Snapchat. Îmi place Snapchat pentru că poţi vedea ce fac oamenii la momentul respectiv. Cred că este frumos să vezi cum îşi trăiesc unii viaţa. Şi îmi place Instagram pentru că îmi plac fotografiile. Instagram este minunat.

Care este emoji-ul preferat?

Olivia: Ador emoji-urile! Le folosesc în orice moment. Cred că preferatul meu este „ochi în formă de inimă”. Îl folosesc des.

Madison: La ultima actualizare au adăugat multe emoji-uri foarte drăguţe. Unele dintre ele arată diferit acum, dar cel mai mult îmi plac unicorn sau emoji-ul cu ochelari. Ultimul arată exact ca mine!

Aţi putea supravieţui fără laptop sau telefon mobil?  

Olivia: Probabil că da. Aş avea nevoie de o perioadă de readaptare şi ar fi dificil, dar e posibil.

Madison: Cred că aş supravieţui fără laptop, dar mi-ar fi greu fără telefon. Ştiţi ceva? Cred că am nevoie de o pauză de la telefonul meu! Ieri am fost la o sală de jocuri arcade şi dacă obţineai 1.000 de tichete puteai câştiga un obiect de tip „închisoare” în care îţi puteai închide telefonul. Mă gândeam că poate mi-ar trebui aşa ceva. Poate ar fi bine să mă întorc şi să încerc să câştig unul?

Care este blogger-ul / vlogger-ul preferat?

Madison: Vlogger-ul meu preferat este o fată de pe YouTube pe care o cheamă Colleen Ballinger. Îmi place mult de ea.

Olivia: Amanda Steele este foarte bună. Ah, şi Eva Gutowski. Eva a fost invitată în serialul nostru şi a fost foarte distractiv. De fapt, am avut mai multe staruri de pe diferite reţele de socializare invitate în Bizaardvark.  

Aţi avut parte de momente OMG cu starurile reţelelor de socializare invitate în serial?

Olivia: Este întotdeauna amuzant când avem invitaţi în serial – şi ne distrăm mereu. Ştiaţi că co-protagonistul nostru, Jake [Paul, care îl interpretează pe Dirk Mann în serial] este o adevărată personalitate pe internet? Este un star al reţelelor de socializare în toată regula şi sunt sigură că am avut momente OMG alături de el. Ne-am distrat de minune pe platoul Bizaardvark!

SFATURI PENTRU A AJUNGE ÎN TOP!

Visezi să devii un star de succes pe reţelele de socializare? Vrei să ajungi cel mai bun blogger sau vlogger? Olivia şi Madison ne împărtăşesc sfaturile lor pentru a ajunge în vârf pentru a te ajuta în drumul tău spre strălucire…

SFATUL 1: MUNCEŞTE DIN GREU!

Olivia: [actor în Bizaardvark] Jake Paul este foarte popular pe reţelele de socializare. Ne bucurăm să-l avem pe platou pentru că ne învaţă tot ce trebuie să ştim despre lumea reţelelor de socializare şi factorii de influenţă. Uneori nu realizezi cât de mult muncesc unii precum Jake, pentru că vezi doar videoclipurile amuzante şi te gândeşti „Wow… este foarte tare!”. Dar ei muncesc foarte mult. Aceasta este cu adevărat una dintre cele mai importante metode pentru a avea succes pe reţelele de socializare.

SFATUL 2: NU TE GRĂBI!

Madison: Mulţi oameni postează zilnic bloguri video pe YouTube şi am înţeles că e greu să ţii pasul. După un timp, acest lucru are un impact asupra ta, aşa că cred că este important să nu te grăbeşti când creezi bloguri video. Nu te forţa pentru a câştiga vizualizări. Am văzut vloggeri care erau foarte obosiţi pentru că munceau foarte mult – dar în astfel de momente, este important să faci un pas înapoi şi să respiri. Ţine minte, ar trebui să fie distractiv!

SFATUL 3: GĂSEŞTE O PORTIŢĂ!

Olivia: Când vine vorba de social media, Jake este un mentor bun pentru noi. Ne-a spus că este important să-ţi găseşti un subiect de nişă. Vorbeşte despre ceva despre care nu vorbeşte nimeni. Este o idee bună dacă vrei să te remarci faţă de celelalte personalităţi online.

SFATUL 4: FII ATENT LA CONCURENŢĂ!

Madison: Cred că este o idee bună să urmăreşti ce fac ceilalţi YouTuberi. Ia-ţi inspiraţia de la alte persoane care postează pe YouTube pentru că este o comunitate foarte mare – dar asigură-te că îţi menţionezi sursa de inspiraţie. Nu copia şi atât!

SFATUL 5: FII CONSECVENT!

Olivia: Este important să fii consecvent şi pozitiv în ceea ce priveşte blogul tău. Postează o dată pe săptămână sau la câteva zile – dar ţine-te de program. Este mult de lucru, dar e important să încerci şi să fii consecvent în postările tale. Internetul poate fi o sursă bună de inspiraţie şi un loc în care poţi comunica cu oamenii într-un mod pozitiv.

SFATUL 6: PRACTICA NE ÎNVAŢĂ!

Madison: Când vine vorba de vlogging, cred că practica creează perfecţiune. Repetă-ţi videoclipul în faţa oglinzii acasă. Înregistrează câteva sesiuni de antrenament pe camera video înainte de a posta. Cu cât te simţi mai confortabil în faţa camerei, cu atât va ieşi mai bine.

SFATUL 7: COLABORĂRILE SUNT BUNE!

Olivia: În Bizaardvark, avem un episod despre colaborări. Paige şi Frankie descoperă că pentru a aduce mai mulţi abonaţi, este bine să lucreze cu un blogger popular care să le prezinte celor care îl urmăresc deja. Şi invers.  

SFATUL 8: SCHIMBĂ CONŢINUTUL!

Madison: Nu am avut niciodată un blog video, dar cred că este foarte frumos. Mi-am dorit mereu să creez un vlog interesant, dar m-aş asigura că schimb conţinutul în fiecare săptămână. Nu e nimic interesant la un vlog zilnic despre o simplă plimbare în magazine; este mai amuzant atunci faci ceva diferit. Încearcă să răspunzi la tot felul de provocări cu prietenii şi joacă-te cu ideile tale.

SFATUL 9: RELAXEAZĂ-TE!

Olivia: Când îţi pregăteşti camera video, verifică setările de lumină şi asigură-te că faţa ta este vizibilă. Dacă vrei să ai mai mulţi fani pe Instagram, foloseşte culori deschise şi captivante care atrag atenţia. Întotdeauna se remarcă fotografiile interesante cu culori deschise!

SFATUL 10: CERE FEEDBACK!

Madison: Uneori oamenii nu acceptă critica. Consideră că feedback-ul este puţin prea dur – dar eu cred că este bine să auzi părerile altor oameni. Îmi place să primesc feedback. Este foarte bine! Este bine să auzi ce le place sau nu le place celorlalţi despre munca ta. Orice lucru care te poate ajuta să-ţi creşti numărul de abonaţi este un lucru pozitiv, în opinia mea. Succes!

Nu ratati premiera serialului, luni 28 noiembrie la 20:30