10 tați pe care orice copil l-ar vrea al lui

Apropo.ro / 18.06.2014, 11:30
O mamă ar face orice pentru puiul ei, însă nici tații nu au un comportament de lepădat când vine vorba de sănătatea sau chiar viața copilului.
Iar cei 10 tați prezentați în lista de mai jos arată că unora nu le stă nimic în cale când se pune problema siguranței sau fericii unui copil.
 
1. A purtat o rochie, pentru a-și arăta suportul față de fiul său
 
 
Germanul Nils Pickert a ales să poarte rochie de dragul fiului său. Băiatul lui Nils adoră să se îmbrace cu rochii încă de la vârsta de cinci ani, dar în momentul în care familia sa a trebuit să se mute din Berlin într-un oraș mai conservator, din sudul Germaniei, juniorul lui Nils a trecut prin momente dificile. Oamenii se uitau ciudat la el pe stradă și râdeau de el. Atunci, Nils, care se declară un tată dispus să-și crească copilul într-o societate în care oamenii sunt egali între ei, indiferent de hainele pe care le poartă, a decis să-și manifeste suportul față de fiul său. Poate cei mai mulți dintre tați ar fi făcut tot posibilul ca să-l învețe pe cel mic să renunțe la rochii, dar Nils a ales un alt drum. În schimb, bărbatul a început să poarte și el rochii, doar pentru a-l face pe fiul său să se simtă mai bine.
 
2. Tatăl-viteză
 
 
Un tată erou nu este unul care salvează un copil ci unul care salvează doi sau chiar mai mulți. Așa se poate spune și despre bărbatul poreclit Flash. Aflat la un picnic în parc, bărbatul prinde o viteză uimitoare în momentul în care își dă seama că unul dintre copii pierde controlul mașinii de jucărie și este aproape să izbească un alt copil aflat la baza dealului. Bărbatul aleargă, ridică posibila victimă în aer și evită în ultima instanță o coliziune.
 
3. Tatăl care și-a salvat fiul din colții câinilor
 
 
James Hardegree și-a închis băiatul de doi ani, pe Colton Brown, în casă în momentul în care a văzut doi câini bătându-se în curtea din spatele casei. Puștiul și-a dat rapid seama cum să deschidă ușa și a ajuns, practic, în gura unui Rottweiler. În acel moment, tatăl puștiului și-a dat seama că trebuie să facă orice pentru a-și salva copilul. Hardegree s-a luat practic la bătaie cu câinele și l-a salvat pe Colton în ultima instanță. Chiar dacă puștiul a suferit răni grave și a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, a scăpat cu viață și este aproape 100% refăcut.
 
4. Tatăl care și-a protejat fiica de o posibilă răpire
 
 
În martie anul acesta, în Stockton, California, polițiștii aveau informații că un bărbat obișnuiește să răpească minore. În momentul în care a văzut că fiica sa, de numai 11 ani, este pe punctul de a fi răpită, tatăl fetiței a intervenit prompt. A alergat după atacator și a reușit să-și elibereze fetița. Mai mult, cu ajutorul rudelor, bărbatul a reușit să-l imobilizeze pe infractor până la venirea poliției. Astfel a evitat posibilitatea ca și alte fetițe să cadă victime atacatorului.
 
5. Tații și-au recuperat copiii răpiți de mama lor
 
 
Maria Pfeifer avea doi băieți cu doi bărbați diferiți, Larry Hummel și Bob Pfeifer. Femeia a plecat cu puștii într-o vacanță prin Europa și nu s-a mai întors. Din acel moment, Larry și Bob au lucrat împreună pentru a-și recupera juniorii. Cei doi au avut nevoie de mai mult de un an și sute de ore petrecute pe diferite site-uri de socializare până să afle că Maria s-ar ascunde cu băieții în Franța. Bob Pfeifer a zburat în Franța și, cu ajutorul unui agent FBI și a reprezentanților ambasadei SUA la Paris, a descoperit că, într-adevăr, Maria se ascundea cu băieții în Franța. Juniorii erau deghizați în fete pentru a nu atrage atenția. Maria lucra ca prostituată pentru a-și întreține băieții. În cele din urmă, Larry și Bob și-au recuperat juniorii, iar femeia a fost acuzată de răpire. 
 
6. A sărit în fața glonțului, pentru a-și proteja fiul
 
 
David Adams, un american de 35 de ani, din Detroit, era deja un erou în momentul în care și-a dat viața în 2010, pentru a-și proteja fiul. Bărbatul lucra de dimineață până seara, ca mecanic auto, pentru a-și întreține iubita și pe cei patru copii. Într-o seară, în 2010, David savura o bere pe pajiștea din fața casei în momentul în care a auzit mai mulți bărbați certându-se. Unul dintre cei implicați în conflict a scos la iveală o mitralieră și a început să tragă în toate direcțiile. Atunci, David a sărit în fața unuia dintre fii săi pentru a-l proteja de gloanțe. David a fost lovit de două gloanțe și a murit în drum spre spital.
 
7. Tatăl care și-a cărat copilul până la școală, în fiecare zi
 
 
Yu Xukang, un chinez de 40 de ani, era în stare să facă totul pentru a se asigura că fiul său primește educația pe care o merită. Din păcate, fiul lui Yu s-a născut cu dizabilități fizice, astfel că mai multe școli au refuzat să-l primească la cursuri. Cea mai apropiată școală care a acceptat să-l primească pe fiul lui Yu era la opt kilometri distanță. Bărbatul nu a cedat. Astfel că, în fiecare dimineață, la ora 5, se trezea, îi făcea micul dejun puștiului și îl căra pe acesta până la școală. Bărbatul se întorcea în oraș, mergea la muncă, iar după-amiază parcurgea din nou cei opt kilometri pentru a-și recupera juniorul. Timp de șase ani, Yu a parcurs câte 32 de kilometri pe zi pentru a se asigura că fiul său primește educația necesară. Când juniorul său a împlinit 12 ani, cei doi au fost repartizați, împreună cu întreaga familie, în orășelul în care se afla școala pentru ca Yu să nu mai parcurgă pe jos distanța respectivă.
 
8. Participă la maratoane în scopuri caritabile
 
 
Dick Hoyt și Rick Hoyt, fiul său paralizat, formează încă din primăvara lui 1977 echipa Hoyt. Atunci, Rick Hoyt și-a manifestat dorința de a participa la o cursă caritabilă, de 8 kilometri, ce avea ca scop strângerea de fonduri pentru un jucător de lacrosse ce rămăsese paralizat. Dick s-a raliat imediat la dorința fiului său și l-a împins pe acesta, în scaunul cu rotile, pe întreaga distanță. De atunci, Dick și Rick au participat la peste 1.000 de curse. În 1992, cei doi au traversat întreaga Americă, parcurgând circa 6.000 de kilometri în 45 de zile.
 
9. Tatăl care i-a creat rochia fetei sale
 
 
Mare iubitoare de natură, Mariah Herron din Marshfield, Wisconsin, a vrut să meargă la balul de absolvire cu rochia perfectă, una model camuflaj și pe care să fie brodate numeroase frunze. Cum tânăra nu a găsit un asemenea model de rochie, tatăl ei, David Herron, a spus, mai mult în glumă, că ar fi dispus să-i creeze el o asemenea rochie. Bărbatul, fost pilot în armata SUA și actual șofer pe camion, și-a dat seama ca fericirea fiicei sale este cea mai importantă așa că s-a pus pe treabă. David conducea noaptea camioane, iar ziua lucra la rochia fiicei sale. După șase săptămâni, rochia a fost gata, iar tânăra a făcut senzație la balul de absolvire.
 
10. Și-a dat rinichiul pentru fiul său
 
 
Diagnosticat cu leziuni la nivelul rinichiului, în 2008, lui Leonard Burke i-a fost transplantat un rinichi de la soția sa, Rhonda. Acesta a funcționat excelent până anul trecut, când Leonard a ajuns din nou pe patul de spital, fiind la un pas de moarte. Atunci a sărit în ajutor tatăl său, Ronald Burke, care și-a donat și el rinichiul pentru fiul său. Leonard a avut mare noroc că a găsit doi donatori potriviți în familie. Iar Ronald susține că nu a avut nevoie să se gândească de două ori înainte de a se decide dacă îi donează sau nu rinichiul fiului său.