10 trucuri de înfrumusețare pentru corp, păr și ten

De: Carmen Ulian / 04.04.2014, 13:30
10 trucuri de înfrumusețare pentru corp, păr și ten
Iată câteva metode prin care îți poți face singură produse naturale de înfrumusețare. Răsfață-ți corpul, părul și tenul.

Există pe piață o sumedenie de produse de îngrijire despre care se spune că fac minuni în felul lor. Cel mai bine să încerci o variantă a lor naturală, așa că iată câteva idei pe care să le pui în practică acasă la tine. Măcar așa știi ce conțin produsele pe care le folosești pentru corpul tău.

Tipuri de scrub pentru corp

Indicat ar fi ca o dată pe săptămână să apelezi la un scrub. Aplicat mai des ți-ar putea irita pielea. Iată câteva rețete de casă pentru scrub.

Banilla Scrub – 1/2 ceașcă de zahăr bruun și 1 bucată banană. Adaugă un strop de extract de vanilie (îl poți cumpăra sau ți-l poți prepara acasă din păstăi de vanilie și votca, rom sau bourbon). Banana acționează precum uleiul și oferă amestecului cremozitate.

Scrub cu lămâie – 1/4 ceașcă ulei și 1/2 zahăr (sau sare). Zeama și coaja unei lămâi se amestecă cu cele două prime ingrediente. Zahărul exfoliază, iar lămâia oferă prospețime pielii. Poți folosi ulei de măsline, de dovleac, etc, sunt mai hrănitoare.

Scrub cu cafea – 1/4 ceașcă ulei (de măsline, avocado, dovleac, etc) și 1/2 zahăr (sau sare) se amestecă bine cu 2 linguri de cafea măcinată. Nu doar că exfoliază și împrospătează pielea, însă cafeaua conține și antioxidanți ideali pentru pielea ta. Pe viitor nu mai arunca zațul de cafea din filtru. Este bun și el.

Scrub cu ovăz – 1/2 ceașcă de ovăz, 1/4 ceașcă lapte (de preferat mai gras). Ovăzul are antioxidanți și este anti-inflamator. Laptele hrănește și catifelează pielea.

Tipuri de măști pentru ten

Mască pentru ten cu pepene și iaurt – jumătate de ceașcă cu pepene bucăți se amestecă cu 3 linguri pline de iaurt. Pepenele este o bună sursă de Vitamina C și ajută la producerea de colagen. Acest amestec este indicat și pentru o piele iritată.

Masca pentru ten cu dovleac – amestecă 3 linguri cu piure de dovleac cu 1 linguriță de miere, 1 lingură de lapte și puțină scorțișoară. Dovleacul va veni de hac coșurilor, iar scorțișoara are proprietăți anti-inflamatorii și este un bun antioxidant.

Masca pentru ten cu avocado și miere – amestecă jumătate de avocado cu 1 lingură de miere. Mierea este bogată în acizi fenolici și flavonoide, și ajută și în cazul acneei acționând ca antimicrobian, iar uleiul din avocado hrănește tenul.

Tipuri de măști pentru păr

Mască pentru păr cu avocado – 1 avocado de mărime medie, 2 linguri de miere, se amestecă bine și se masează cu ele scalpul. Stai cu masca 15-30 de minute, apoi te clătești.

Mască pentru păr cu maioneză și vodka – alcoolul scade pH-ul pielii scalpului făcându-l să pară mai puțin gras și lucios, iar maioneza are proteine și hrănește firul de păr. La un shot de vodka pune 1/4 ceașcă maioneză.

Mască pentru păr cu ulei de nucă de cocos – dacă reușești să stai peste noapte cu o astfel de mască vei fi uimită de rezultate. Uleiul de cocos protejează părul, îl hrănește, îi oferă strălucire și multe altele.

În plus, dacă vrei și mai multă strălucire pentru părul tău folosește la clătire oțet alb. Poți face încercarea într-o zi de weekend.