Fie că ți-a mai rămas jumătate de banană sau că încă mai ai ceva cremă de ciocolată în borcan îți spunem să nu le arunci, căci le poți folosi într-un mod simplu și folositor.
1. Ultima picătură de ciocolată se poate transforma într-o delicioasă băutură
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F1-1.jpg)
via Popsugar
Adaugă puțin lapte cald în borcanul cu urme de cicocolată, amestecă bine și vei avea o băutură să te lingi pe buze.
2. Resturile de morcov, banană, etc, le poți adăuga în compoziția unei prăjituri
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F2-3.jpg)
via may squared
Ți-au mai rămas câteva resturi de banană, mere, morcov, sau orice altceva, le poți adăuga la prepararea unui desert minunat pentru cei dragi.
3. Resturile de verdețuri merg de minune cu uleiul de măsline
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F3-4.jpg)
via theKitchn
Puțină verdeață mărunțită sau nu, după preferințe, amestecată cu ulei de măsline se pot transforma în cuburi hrănitoare și folositoare pentru diverse prepararete dacă le bagi amestecate așa în congelator.
4. Fără risipă la miere sau ciocolată
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F4-5.jpg)
via The Chef Within
Pentru a evita ca lingurița sau ustensila cu care iei sirop, ciocolată, miere, etc, să rămână „murdară” cu aceste alimente, deși obișnuiești să o bagi în gură la final, încearcă să o dai mai întâi prin ulei. Ustensila ta nu va mai avea urme de produs pe ea.
5. Transformă resturile de pâine în crutoane
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F5-6.jpg)
Nici nu contează că ai tipuri diferite de pâine, cert este că le poți face bucăți și coace pentru a le transforma în crutoane, potrivite pentru salate, supe, creme, etc.
6. Clătește fructele de pădure cu oțet pentru a preveni mucegaiul
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F6-7.jpg)
Dacă le vei clăti cu oțet vor rezista mai mult și nu vor avea gust sau miros de oțet.
7. Nu depozita ceapa și cartofii la un loc
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F7-8.jpg)
via Baking Through Martha Stewart’s Handbook
Le depoziteți împreună, se vor strica mai repede. Cartofii rezistă mai mult dacă pui printre ei 1-2 mere.
8. Păstrează ceapa într-un dres
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F8-9.jpg)
via Thrify DIY Diva
Ceapa în dres este un mod de a păstra ceapa în casă până la opt luni.
9. Păstrează bananele fresh cu folie alimentară
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F9-10.jpg)
via Eco Green Love
Puțină folie alimentară înfășurată pe codițele snopului de banane le prelungește viața și nu le permite înnegrirea lor.
10. Transformă ultima linguriță de maioneză în dressing pentru salată
:format(webp):quality(100)/https%3A%2F%2Fwww.apropotv.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2Fmedia%2F24986%2F12320201%2F10-11.jpg)
via food52
În borcanul cu restul de maioneză adaugă puțină ceapă, verdeță, sau orice ingrediente îți plac în salată și vei obține un dressing excelent.