10 vedete cu tulburări depresive bipolare

De: Carmen Ulian / 16.01.2015, 09:00
Nimeni nu a spus că vedetele, din orice domeniu ar activa, sunt scutite de problemele firești ale omului. Depresia este o boală cu care se confruntă multe persoane, inclusv vedete de primă clasă.

Nu vă închipuiți că boala se vede la exterior precum una de piele, dar ea mocnește în interior și refulează prin episoade de manie și depresie. O mulțime de vedete se confruntă cu această problemă.

1. Ludwig van Beethoven

Beethoven

O minte sclipitoare de geniu în contrast cu o personalitate suferindă. Nu numai că era surd de la o vârstă fragedă, dar Ludwig a fost diagnosticat și cu tulburări bipolare. A avut perioade grele de suferință care se reflectau uneori în compozițiile sale.

2. Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh

Pictorul olandez care a scos din mâinile sale peste 2.000 de opere de artă ce au inclus 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe a avut probleme de sănătate. Viața sa a fost un cumul de afecțiuni psihice. A fost depresiv, a avut momente de emoții bipolare, a devenit ostil și agresiv. Stătea ore în șir pe scaunul său pentru a scrie, astfel se explică și cele 800 de scrisori către fratele său, folosite astăzi pentru a-i explica arta. A avut leziuni la nivelul creierului, bea alcool, lua medicamente, precum și droguri care-i îmbunătățeau viziunile.

3. Elvis Presley

elvis

Dincolo de toate relele, Elvis rămâne în amintirea fanilor săi ca regele rock ‘n’ roll -ului. Purtările sale distructive și abuzive i-au făcut pe specialiști să-l declare ca suferind de tulburări bipolare. Un alt element care coincide cu tulburarea sa este faptul că avea o viață amoroasă extrem de activă, lua droguri și bea foarte mult.

4. Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme

Actorul belgian a fost în adolescență diagnosticat ca maniaco-depresiv. Și-a revenit cu greu după antrenamente lungi și intense. În 1995 a început să ia cocaină pe care dădea chiar și 10.000 de dolari pe săptămână. În 1996 a urmat un program de reabilitare. În 1998 a fost diagnosticat cu tulburări bipolare, după o tentativă de suicid, astfel că a intrat din nou la recuperare.

5. Axl Rose

Axl Rose

Solistul de la Guns N’ Roses, și compozitor, a fost diagnosticat și el cu tulburări depresive. Cu un comportament mereu schimbător, Axl a avut mai mereu probleme cu legea, a fost arestat de câteva ori, s-a certat cu colegii de trupă. Este un tip emotiv care se supără foarte repede. A uramt un program de tratament pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

6. Jim Carrey

Jim Carrey

La vârsta de 16 ani, problemele de familie l-au afectat mult pe Jim care a devenit extrem de violent, depresiv și a considerat că este mai bine să nu mai socializeze cu cei din jur. A avut probleme cu depresia chiar când era în culmea succesului. Mai târziu a recunoscut public că depresia sa a fost o motivație pentru producțiile sale de comedie.

7. Ben Stiller

Ben Stiller

Și Ben Stiller a recunoscut că suferă de tulburări bipolare argumentând că are și alte cazuri în familie. După acest gest sincer, Ben a negat că ar avea de-a face cu boala.

8. Catherine Zeta-Jones

Catherine Zeta-Jones

Actrița Catherine Zeta-Jones a fost spitalizată în 2011 pe fondul bolii sale și a stresului din pricina cancerului lui Michael Douglas. La 43 de ani, artista speră că familia și prietenii o vor ajuta să meargă mai departe fără a mai avea accese de depresie.

9. Ted Turner

ted

Mogulul media miliardar Ted Turner, fondatorul CNN, fost proprietar al MLB Atlanta Braves și NBA Atlanta Hawks, a recunoscut că suferă de tulburări bipolare. Toată viața sa de adult a stat sub semnul depresiei. Episoadele au început după ce și-a prins soția cu doctorul ei în pat, apoi după ce mariajul s-a distrus. În prezent este sub tratament.

10. Halle Berry

Halle Berry

A încercat să își ia viața în 1997, după ce s-a despărțit de iubitul de atunci, un sportiv. Apoi a încercat să-și revină de dragul familiei și pentru carieră.