100 de lucruri invatate din filme (Partea I)

De: Tanase Dragos - Marian / 16.08.2011, 18:05
100 de lucruri invatate din filme (Partea I)
Toti ne uitam la filme, mai ales la cele realizate la Hollywood, si cred ca toti am observat cateva stereotipii si am invatat unele replici si fapte, astfel incat toate actiunile au devenit aproape previzibile.

Le-am gasit pe Internet, in numar de 100, desi cu siguranta mai pot fi gasite inca pe atat, dar astazi ne oprim doar la 25 dintre ele, incepand de la ultima spre varful topului:

100. Presedintele este intotdeauna apreciat si un foarte bun orator. In plus, la nevoie, stie sa piloteze un avion de vanatoare.

99. Dezastrele majore se intampla intotdeauna in New York.

98. Daca se intalneste cu o femeie, pe care o uraste, nu-ti face griji … pana la final se va indragosti de ea.

97. Nu conteaza cat de aglomerat este barul, exista intotdeauna scaune suplimentare disponibile chiar in fata unui barman, care sta in picioare si asteapta comanda.

96. In salile de cinema si la drive-in cinema ruleaza doar filme clasice de groaza.

95. Exista intotdeauna un ofiter de politie corupt.

94. Oamenii nu asculta avertismentele.

93. Cand porneste televizorul, va fi intotdeauna pe stiri.

92. Extraterestrii vor avea intotdeauna o tehnologie mai avansata decat oamenii.

91. Intr-un episod TV, in cazul in care cineva trebuie sa moara, exista intotdeauna un personaj suplimentar, pe care nimeni nu l-a mai vazut vreodata, inainte de a infaptui crima.

90. Cand cineva nu mai respira, ii va face respiratie gura la gura, apoi se uita fix la personajul muribund si ii striga: „Ramai cu mine!”. Asta sigur va aduce victima la viata…

89. Ori de cate ori un tip si o tipa ajung in pat, in trei secunde ea geme si este foarte aproape de a atinge punctul culminant, iar el va depune mereu un efort minim.

88. Baiatul rau ii povesteste intotdeauna personajului bun fiecare detaliu din planul lui diabolic, in loc sa il omoare direct.

87. Se poate deschide orice usa, din orice casa, doar cu un card de credit.

86. Atunci cand o femeie este urmarita in propria casa de un criminal in serie infricosator, ea mereu urca scarile, in loc sa iasa pur si simplu din incinta.

85. De obicei, personajul negativ va trage imediat, fara ezitare, in orice personaj secundar, neimportant, in schimb… in momentul aparitiei „dusmanului” principal, ii tine acestuia un adevarat speech, un monolog de 90 de secunde, suficent cat sa scape „victima”.

84. Nu conteaza pe cine suna la telefon, pentru ca in cazul in care el alege sa nu raspunda, nici nu il suna bine si ii va intra imediat casuta vocala.

83. Intr-o lupta, un soldat obisnuit este impuscat cu un singur glonte si moare instantaneu, in timp ce protagonistul sufera impuscaturi multiple, dar supravietuieste miraculos, purtand doar un bandaj.

82. Atunci cand personajul pozitiv intra in casa, el/ea va evita fiecare foc de mitraliera, in timp ce ucide o multime de baieti rai. Si nici nu are nevoie sa schimbe munitia, mai ales ca trebuie sa ramana fara gloante, ca prin minune, doar atunci cand apare, fata in fata, personajul negativ, moment in care se lupta cu el.

81. Barbatii din filme rareori trebuie sa fie barbieriti sau, oricum, daca tocmai se barbieresc, ei vor fi intrerupti in timp ce sunt doar pe jumatate terminati si isi vor sterge crema de ras ramasa cu un prosop. Desigur, daca ei reusesc sa se barbiereasca total, atunci o vor face impecabil.

80. Oamenii care dorm prea mult si sunt treziti brusc de un apel telefonic, pleaca in graba direct la job, fara a-si face patul, in schimb la intoarcerea acasa… patul este facut!

79. Daca te urmareste cineva printr-un parc, nu vei calca intr-un rahat de caine sau guma de mestecat, dar vei calca mereu pe locul unde se afla un picnic.

78. Baiatul bun are mereu cel mai tare telefon mobil.

77. Ori de cate ori cineva isi monteaza centura de siguranta a masinii, va fi implicat intr-un accident auto.

76. Nu conteaza pe cine suna la telefon, daca interlocutorul vrea si trebuie sa raspunda, o va face aproape instantaneu, dupa unul, maxim doua apeluri. Bineinteles, asta daca nu cumva cel care suna alearga, in timp ce incearca sa scape de un criminal, si bateria nu moare exact atunci sau nu are semnal, exact in acele momente.

Intra sa vezi partea a doua!