109 melodii, în cursa pentru Eurovision 2012

De: Gabriela Voicu / 28.02.2012, 14:28
109 melodii, în cursa pentru Eurovision 2012
În cursa pentru Selecția Națională a Concursului Cântecului European Eurovision 2012, organizată de TVR, s-au înscris 109 melodii.

În cursa pentru Selecția Națională a Concursului Cântecului European Eurovision 2012, organizată de TVR, s-au înscris 109 melodii.

Dintre cele 109 piese trimise, 63 de înscrieri au fost valide, iar 46 nu au respectat toate prevederile Regulamentului (fiind lipsite de unele semnături sau documente solicitate etc.).

Lista pieselor primite spre înscriere poate fi accesată pe www.tvr.ro/eurovision, la secțiunea Selecția Națională, în cazul dosarelor incomplete fiind specificat acest lucru. Printre artiștii care s-au înscris în competiția pentru Eurovision se află Mandinga (cu piesa „Zaleilah”), Blaxy Girls (cu piesa „Eye on you”), Antract (cu piesa „Te chiero por nada”), Lucian Viziru (cu piesa „Amore”).

Selecția națională pentru Eurovision va avea loc pe 10 martie

Avem un număr relativ mare de piese înscrise, dar, din păcate, foarte multe (46) ar trebui descalificate, din cauza necompletării tuturor documentelor solicitate în Regulamentul Eurovision. În aceste condiții, am decis să facem o derogare de la prevederile Regulamentului și să oferim celor care, din grabă sau neatenție, nu au completat toate documentele necesare înscrierii, posibilitatea de a intra în cursă. Așadar, aceștia mai au la dispoziție câteva ore – până mâine, 28 februarie, la ora 9.30 (la ora 10.00 va începe audierea pieselor) – pentru a reciti cu atenție Regulamentul și pentru a-și completa dosarul de înscriere (documente, anexe, semnături etc.). Actele completate și scanate pot fi trimise, atât de compozitorii, textierii și interpreții din provincie, cât și de cei din București, la adresa de e-mail [email protected], urmând ca varianta originală să fie trimisă prin poștă sau adusă la Registratura TVR până vineri, 2 martie”, a declarat Dan Manoliu, coordonatorul proiectului.

Luna trecuta, TVR a anunțat înscrierile pentru Eurovision 2012, anunțând că selecția națională va avea loc pe 10 martie și propunând o listă cu artiștii pe care îi recomandă pentru participarea la concurs.

Înscrierile pentru Eurovision 2012 s-au încheiat pe 23 februarie, după 18 zile pe care compozitorii și interpreții din România le-au avut la dispoziție pentru trimiterea melodiilor.