11 actori care chiar pot să te rupă cu bătaia

De: Marian Andrei / 20.06.2014, 11:00
Unele dintre vedetele de la Hollywood preferă, pentru rolurile din filmele de acțiune, să nu se bazeze pe dubluri. Astfel, nu este de mirare că acestea iau lecții intensive de arte marțiale, pentru a fi în formă și a se mișca "natural" în timpul scenelor care implică o confruntare între două sau mai multe personaje.

Uneori, vedetele constată că antrenamentele le-au făcut bine, atât fizic cât și psihic, astfel că studiază în continuare artele marțiale, și după filmări.

O altă situație este atunci când specialiști ai artelor marțiale au devenit actori. Jet Li, Jackie Chan sau Jean-Claude Van Damme sunt exemple notabile de „bătăuși” care au învățat actorie și au ajuns celebri.

Acestea fiind spuse, iată o listă cu celebrități despre care probabil nu știi că ar putea să-ți tăbăcească fundul fără să se forțeze.

11. Wesley Snipes

Starul din franciza Blade și Demiolition Man este tot timpul în formă, acest lucru văzându-se din fizicul lui. Acest lucru se datorează și numeroaselor stiluri de arte marțiale pe care le practică: Eskimo (artă marțială filipuneză), Capoeira, Kung Fu și Karate. 

Snipes practică artele marțiale încă din copilărie, ca un hobby, negândindu-se niciodată că aceste l-ar putea ajuta sau propulsa în cariera de actor.

10. Naomi Watts

Miniona actriță a practicat foarte mult timp judo și chiar a participat la competiții de amatori în anii ’90. Recent, Watts a început să practice jiu-jitsu brazilian, o artă marțială relativ asemănătoare cu judo.

Actrița australiană crede că antrenamentele o mențin în formă și îi permit o mai bună concentrare.

9. Ryan Phillipe

Cunoscut pentru rolurile sale din Cruel Intentions, Crash și I Know What You Did Last Summer, Ryan Phillipe a studiat Tae Kwon Do încă de la vârsta de opt ani.

8. Mel Gibson

Felul în care se mișcă Mel Gibson poate fi văzut în filmele din seria Lethal Weapon. Actorul practică Tai Chi Chuan și Jiu-Jitsu brazilian și are centura neagră în ambele stiluri.

7. Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar a jucat rolulvânătorului de vampiri Buffy Sommers timp de opt sezoane. În viața reală, frumoasa actriță se antrenează de ani de zile în Tae Kwon Do, lucru care a ajutat-o cu siguranță în scenele de luptă cu vampirii.

Chiar dacă a jucat, în afară de Buffy, numeroase alte roluri de bătăuși, fanii ei așteaptă cu nerăbdare distribuirea ei într-un rol de supererou.

6. Ashton Kutcher

Deși are timpul ocupat cu numeroase probleme, de la relația cu Mila Kunis până la pasiunea sa pentru tehnologie, Ashton Kutcher a găsit timp anul acesta să câștige centura albastră la Jiu-Jitsu brazilian.

Antrenorul său este nimeni altul decât Rigan Machado, maestru cu centura neagră și opt dani.

5. Evan Rachel Wood

Puțină lume s-ar aștepta ca superba actriță Evan Rachel Wood – care a jucat, printre altele în The Wrestler și Thirteen – să dețină centura neagră în Tae Kwan Do. De ce s-a apucat de arte marțiale? Răspunsul este dezarmant, a vrut să se simtă în siguranță la cursurile de dans!

4. Christian Bale

Rolul lui Christian Bale din trilogia Dark Knight este cel al unui personaj dur. Dar și în afara ecranului, Bale „joacă” același rol, antrenându-se de foarte mulți ani în Kung Fu la celebra academie Wing Chun Kung-Fu din Los Angeles, cunoscută pentru programul intensiv de antrenament.

3. Robert Downey Jr.

Celebrul star din Iron Man are propria sa rutină de antrenament și în viața reală. Începând din 2003, el se antrenează la academia Wing Chun Kung-Fu. Probabil că lecțiile luate acolo l-au recomandat pentru rolul lui Tony Stark, acesta fiind primul său rol al unui erou într-un film de acțiune.

2. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston este, printre altele, expertă în Budukon, un stil de Karate care combină elemente de yoga cu cele ale artei marțiale. Acest stil este adesea numit „ștința miții și a miscărilor”.

1. Jason Statham

Star al numeroase filme care induc adrenalină privitorilor (Crank, Transporter sau Expendables), Statham este membru al academiei Wing Chung Kung Fu din Los Angeles. Actorul face singur aproape toate cascadoriile aferente rolurilor sale și chiar a evocat acordarea unui premiu al Academiei pentru cascadori.

Statham soune că Wing Chun l-a ajutat să se „relaxeze” și că „orice persoană care știe să se bată, indiferent de stil – judo, jiu jitsu, box, box tailandez – , este o persoană pașnică și devine agresivă doar în timpul concursurilor”.