11 ani Acasă, producţii româneşti

Apropo.ro / 02.02.2009, 02:11
11 ani Acasă, producţii româneşti
Născut de 11 ani, Acasă a oferit publicului 11 producţii româneşti în care acesta şi-a regăsit povestea: “Numai iubirea”, “Lacrimi de iubire” (telenovelă şi lung-metraj), “Păcatele Evei”, “Iubire ca în filme”, “Daria, iubirea mea”, Războiul sexelor, “Inimă de ţigan”, “Îngeraşii”, “Regina” şi “Doctori de mame”.

Acasă a fost prima televiziune din România care a oferit publicului un produs 100% românesc, de la scenariu la actori, regie, decoruri. “Numai iubirea“, prima telenovelă românească, a înregistrat audienţe-record, a readus în atenţia publicului actori cunoscuţi şi, în acelaşi timp, a lansat şi a creat vedete. În urma succesului obţinut cu “Numai iubirea“, Acasă a îndrăznit mai mult: a continuat să prezinte poveşti de iubire intense, scenarii mai elaborate, personaje complexe care au intrat în memoria publicului. Astfel, telespectatorii au urmărit două telenovele care au făcut istorie: “Lacrimi de iubire“ şi “Păcatele Evei“.

“Lacrimi de iubire“ a creat un asemenea fenomen încît producătorii s-au gîndit să scoată pe piaţă încă o premieră: realizarea finalului telenovelei pentru ma­rele ecran. Astfel, a fost creat lung-metrajul “La­crimi de iubire“ şi s-a lansat romanul omonim, semnat de scenaristul Eugen Patriche. Acasă a continuat seria succeselor la public cu alte două telenovele produse de MediaPro Pictures pentru Acasă – “Iubire ca în filme“ şi “Daria, iubirea mea“.

În 2007, “Războiul sexelor“ este prima comedie romantică produsă de MediaPro Pictures pentru Acasă, în care protagonişti au fost Diana Dumitrescu şi Alexandru Papadopol.

Marii maeştri sînt Acasă

O dată cu telenovela “Inimă de ţigan“, telespectatorii au descoperit o lume fascinantă, dar şi cît de profundă poate fi iubirea interzisă dintre un ţigan şi o româncă. Succesul de care s-a bucurat “Inimă de ţigan“, cel mai vizionat serial din 2008, a demonstrat că telespec­tatorii s-au îndrăgostit de personajele din telenovelă şi îşi doreau ca această producţie să continue.

“Regina“ continuă povestea megasuccesului “Inimă de ţigan“ cu o altă poveste, fascinantă şi plină de intrigi. Tele­novela a uimit telespectatorii încă de la primul episod cu imagini incredibile din Sahara, pentru că filmările la această producţie au început în Tunisia.

După patru luni de la lansare, “Regina“ este lider absolut de audienţă. În acelaşi timp, comedia roman­tică “Îngeraşii“, cu Adela Popescu şi Ioan Isaiu, aduce în faţa telespectatorilor o lume amuzantă şi plină de iubire. Serialul “Doctori de mame“ este o dramă medicală cu situaţii inspi­rate din realitatea cotidiană a spitalelor româneşti. Astfel, Acasă impune un trend şi reu­şeşte să creeze şi să defi­nească pînă în cele mai mici detalii genul “telenovelă românească“.