11 chestii pe care iPhone-ul le poate face, dar tu nu știai

De: Marian Andrei / 21.10.2013, 15:00
Chiar dacă mulți oameni au smartphone-uri, puțini dintre aceștia le folosesc la capacitatea maximă sau cunosc trucuri care să le ușureze utilizarea. Azi vă prezentăm 11 trucuri pentru utilizatorii de iPhone și iPad care, sperăm noi, nu le știați și pe care le veți implementa în uzul vostru.

1. Tasteaza mai confortabil pe iPad schimbând modul de afișare al tastaturii

Tot ce aveți de făcut este să glisați două degete pe tastatură. Aceasta își va schimba modul de afișare, ceea ce vă va permite să tastați la fel ca pe iPhone. Puteți „trage” tastatura în sus și în jos, în poziția optimă.

„Împărțirea” tastaturii sau revenirea la forma inițială pot fi realizate și din butonul „dock and merge”, aflat în partea din dreapta jos a tastaturii.

2. Vrei ca iPhone-ul tău să se încarce mai repede? Tot ce ai de făcut este să îl treci în „modul avion”, iar încărcarea va fi de două ori mai rapidă.

3. În aplicația Calculator poți scăpa de zerourile inutile de la sfârșitul numărului glisând cu degetul spre dreapta.

4. Folosește Guided Access atunci când îi dai copilului iPhone-ul sau iPad-ul să se joace.

Guided Acces limitează accesul la o singură aplicație. Dacă asigurați acest mod și cu o parolă, puteți fi sigur că cel căruia îi dați telefonul nu are acces decât la aplicația setată de dumneavoastră, el neputând accesa altceva sau, mai grav, să șteargă ceva.

Guided Acces poate fi activat din Settings > General > Accessibility > Guided Access.

Intrarea în acest mod (după ce a fost activat) se face simplu: se pornește aplicatia dorită și se apasă de trei ori butonul Home. Pentru a ieși din acest mod, se apasă din nou de trei ori butonul Home și se introduce parola pe care ati setat-o.

5. Vrei să-ți faci rapid o fotografie? Nimic mai simplu: apasă butonul Volume+ al căștilor (originale sau compatibile Apple) în timp ce telefonul este în Camera mode.

În modul Video, butonul din mijloc al căștilor pornește/oprește înregistrarea.

6. Dacă ai instalată aplicația Camera, o poți porni rapid fără a debloca iPhone-ul. Pentru asta glisează vertical butonul aplicației din ecranul de start.

Acest lucru este foarte comod în cazul în care vrei să imortalizezi un eveniment care se petrece rapid sau în situația în care rogi pe cineva să-ți facă o fotografie (nu vei mai fi nevoit să deblochezi telefonul).

7. Noua aplicație Compass are o nivelă inclusă

Deschide aplicația Compass și glisează ecranul spre stânga, pentru a intra în modul nivelă. Acest lucru vă va fi de mare ajutor în cazul în care, de exemplu, veți dori să fixați un tablou pe perete.

8. Inversează culorile displayului pe timpul nopții

Dacă folosești intens smartphoneul în timpul nopții, încearcă să inversezi culorile și astfel ochii tăi vor fi mai protejațiș

Acest lucru se poate face din Settings > General > Accessibility > Invert Colors.

9. Atunci când vrei să finalizezi o propoziție ai o alternativă: în loc să tastezi . (punct) și (spațiu), poți căștiga timp apăsând de două ori tasta spațiu.

Nu pare mare lucru, dar dacă obișnuiești să scrii texte lungi, vei câștiga timp.

10. Folosește telecomanda căștilor pentru a naviga printre melodii atunci când asculți muzică.

Această „șmecherie” funcționează cu orice tip de căști compatibile Apple și care au telecomandă.

Pentru pauză/play, apasați o dată pe butonul central. Pentru a sări la piesa următoare, apăsați de două ori, iar pentru a reveni la precedenta piesă, apăsați de trei ori.

11. Vrei să tragi un pui de somn, dar ți-e lene să programezi alarma?

Siri te scapă de manevrele suplimentare! Tot ce ai de facut este să îi spui peste cât timp să te trezească.