11 decembrie, ziua în care sunt concepuți cei mai mulți copii

De: Gabriela Voicu / 12.12.2012, 09:58
11 decembrie, ziua în care sunt concepuți cei mai mulți copii
Luna decembrie este, în general, cea mai populară pentru procreere, iar pe 11 decembrie sunt concepuți cei mai mulți copii.

Marți, 11 decembrie, este cea mai fertilă zi a anului și vor fi concepuți mai mulți copii decât în oricare alta zi, potrivit unui studiu realizat recent.

16 septembrie este cea mai populară zi de naștere în cele mai multe țări din Europa, potrivit datelor privind natalitatea de pe continent.

Iar cum perioada de gestație este de 40 de săptămâni, rezultă că persoanele care sunt sărbătorite în această zi au fost concepute pe 11 decembrie, care a fost desemnată drept cea mai „fertilă” zi din an, potrivit The Telegraph.

Decembrie, luna cea mai bună pentru sex

Luna decembrie este, în general, cea mai populară luna pentru procreere, 9 % dintre copii fiind concepuți în această perioadă. Iarna este un anotimp mai fertil decât vara, întrucât calitatea materialului seminal este mai ridicată când e frig.

Pe de altă parte, oamenii fac mai mult sex în decembrie decât în oricare lună a anului, aceasta fiind luna cu cele multe sărbători și, implicit, zile libere.