11 lucruri pe care nu le știai despre Harry Potter

Apropo.ro / 06.08.2013, 12:00
Universul Harry Potter a atras milioane de fani din întreaga lume. Iată câteva lucruri pe care poate nu ai apucat să le citești despre acest fenomen.

1. Michael Jackson a vrut să facă un musical după Harry Potter, însă J.K. Rowling, autoarea, nu a agreeat ideea.

2. J.K. Rowling a creat Quidditch într-un pub, după ce a avusese o întâlnire cu scântei cu iubitul ei mai tânăr. „În adâncul sufletului meu aș vrea să-l văd lovit de mingea lui Potter”, spunea autoarea.

J.K. Rowling

J.K. Rowling

3. Migrena Hogwarts s-ar părea că există. În Jurnalul de Medicină New England se arată faptul că citirea lui Harry Potter nu au un efect benefic asupra celor mici. Ultima carte a scriitoarei are 1 kilogram și peste 800 de pagini. Romanul îi solicită extrem de mult pe copiii cu vârsta între 8 și 10 ani, cei care sunt cel mai atrași de lumea fantastica a lui Harry Potter.

Pe lângă asta, autoarea prezintă într-un mod drăguț multe practici oculte din care cei mici învață cum să se răzbune pe alții sau cum să le facă rău. Dar asta este o altă latură negativă a romanelor.

4. „Harry Potter și Piatra Filosofală” a devenit Piatra Vrăjitorului în Marea Britanie. Britanicii au înlocuit mai mulți termeni folosiți de J.K. Rowling.

5. Mulți ani „Harry Potter Books Spark Rise in Satanism Among Children” a fost înțeleasă de cei mici ca fiind o carte margică, ceva care se poate învăța și aplica în viața reală, iar în Biblie sunt doar minciuni.

6. Numele original al lui Hermione Granger a fost „Puckle”.

7. Hermione ar fi trebuit să aibă o soră, dar Rowling nu a găsit niciodată momentul perfect în care să o introducă în cărțile sale.

Emma Watson

Emma Watson a avut rolul lui „Hermione Granger”

8. Gara King’s Cross are o însemnătate specială pentru autoare – acolo s-au întâlnit părinții săi.

9. Pentru a nu fi catalogată ca autoare doar pentru fete, Joanne Rowling a cerut permisiunea publisherului său să se semneze cu inițiale. Pentru că nu avea două prenume, Joanne a luat K de la numele bunicii sale – Kathleen.

10. Un fost profesor, pensionat, a tradus Harry Potter în limba latină. „Harry Potter și Piatra Filosofală” a devenit „Harrius Potter et Philosophi Lapis”. J.K. Rowling a considerat că va da un impuls copiilor de a învăța limba latină.

11. Părintele Gabrielle Amorth, exorcist la Vatican, a declarat că yoga este o practică a lui Satan. „Ne conduce spre rău, la fel ca atunci când citești Harry Potter„.