11 melodii care trezesc pacienții din comă

Apropo.ro / 22.05.2013, 11:00
11 melodii care trezesc pacienții din comă
Oricare dintre noi avem o piesă favorită. Se poate ca la un moment dat în viață, aceasta să îți salveze viața.

Doctorii recomandă deseori ca cei care vizitează o victimă aflată în comă să îi pună spre ascultare piesa favorită. Se pare că aceasta ar stimula creierul. Există multe cazuri de acest gen când bolnavul și-a revenit după ce familia sau prietenii i-au pus să asculte cântecul favorit.

Iată cum s-ar prezenta un Top 11 al melodiilor cu cel mai mare efect asupra pacientului aflat în comă:

11. BON JOVI „Livin” on a prayer”

ASCULTĂ‚ PIESA

La 22 de ani, David a suferit un accident grav, în urma căruia a intrat în comă. Părinții au dorit să îi pună muzică să asculte, și au ales această piesă. Mama acestuia a observat cum fiul ei murmură versurile piesei, deși el nu putea vorbi cu ei până atunci.

10. JESSIE J „Rainbow”

 

 

Tyla, o fetiță de 6 ani a intrat în comă indusă, tot în urma unui accident de mașină. Opt zile mai târziu, mama micuței a aflat că Jessie J va veni în vizită la spital. S-a întâmplat ca Jessie să fie și artista preferată a Tylei, artista oprindu-se și la patul fetiței unde i-a cântat piesa favorită a bolnavei „Rainbow”. Câteva ore mai târziu, Tyla începea să-și revină.

9. BRYAN ADAMS 

ASCULTA AICI BRYAN ADAMS

Christiane Kittel a stat în comă timp de 7 ani după ce i s-a format un cheag de sânge la plămâni. Mama ei știind că Bryan Adam se află în oraș, dar și că este artistul preferat al fiicei sale, a cerut permisiunea medicilor de a-l contacta pentru a o duce la concert, așa cum este ea. În timpul show-ului, Kittel a început să-și miște membrele, să deschidă ochii și să își strige mama.

8. ROBBIE WILLIAMS „Angels”

ASCULTĂ‚ PIESA

Piesa lui Robbie Williams are legătură cu povestea austriacei Kerstin Fritzl – nepoata și fiica lui Josef Fritzl. Acesta a ținut-o prizonieră în beciul casei pe Kerstin pe durata a 24 de ani, timp în care a abuzat de ea. Când i-a fost foarte rău și a ajuns la spital unde medicii i-au indus coma, piesa „Angels” a lui Robbie a fost cea care a ajutat-o, cel mai probabil că o mai tot ascultase și pe când se afla sechestrată.

7. THE ROLLING STONES „(I Can”t Get No) Satisfaction”

ASCULTĂ‚ PIESA

Sam Carter avea 17 ani când această piesă era lansată. A devenit și piesa lui favorită. La 60 de ani, hit-ul celor de la The Rolling Stones a fost cel care l-a readus la viață, din comă. L-a ascultat la căști, și uimitor a prins putere să se miște și să-și revină.

6. ROBIN GIBB (Bee Gees) – „Don’t cry alone”

 

 

Robin Gibb a făcut pneumonie. Sistemul său imunitar era foarte slăbit după lupta cu cancerul la ficat și colon, dar și în urma chimioterapiei, așa că a fost un pas scurt până la comă.

Atunci când soția lui a cântat „Crying” a lui Roy Orbinson, Robin a început să plângă, dar și când fiul său i-a mai intonat „Don’t cry alone”, Gibb și-a revenit. Robin a decedat anul trecut, de cancer.

5. THE CHARLIE DANIELS BAND „The Devil went down to Georgia”

 

 

În 2009, Jarett Carland a petrecut patru luni în comă în urma unui accident de mașină. Medicii nu i-au dat atunci sanse mari de supraviețuire, și au crezut că va fi ca „o legumă” tot restul vieții. Atunci, părinții săi cunoscând obsesia pentru piesa „The Devil went down to Georgia” i-au pus-o spre ascultare, în mod repetat. Aproape un an mai târziu, Jarett avea să-l întâlnească pe artistul său preferat în persoană pentru a-i mulțumi.

4. GREEN DAY „American Idiot”

ASCULTĂ‚ PIESA

Corey George era un mare fan al celor de la Green Day în 2005. La 19 ani a fost lovit de o mașină și a stat inconștient timp de două săptămâni, conectat la aparate care îl țineau în viață.

Mama sa a fost cea care s-a gândit să îi pună fiului ei muzică – Green Day cu albumul lui Corey favorit. După o oră de ascultat Green Day, băiatul a început să își revină.

3. THE MACK & MABEL SOUNDTRACK

 


 

John Flynn din Londra a suferit trei operații de bypass în mai puțin de 24 de ore. A intrat apoi în comă, în urma unei hemoragii interne. Timp de șase zile nu a dat niciun semn de viață, până când fiul său i-a pus muzică de pe iPod. La auzul muzicii preferate, John a revenit la viață.

2. JAMES BLUNT „You’re beautiful”

ASCULTĂ‚ PIESA

Când Claudia Dealwis, în vârstă de cinci ani, a căzut de la balcon, părinții au crezut că totul s-a sfârșit. Micuța a suferit câteva fracturi și a intrat în comă. Timp de zece zile nu a dat semne de îmbunătățire a stării de sănătate, până când la radio s-a auzit piesa ei favorită. Efectul miraculos s-a întâmplat. Claudia a început să ăși revină.

1. ADELE „Rolling in the deep”

ASCULTĂ‚ PIESA

Charlotte Neve a suferit de o hemoragie craniană severă care a condus-o spre o comă despre care medicii spuneau că nu își va mai reveni. Mama lui Neve se pregătea pentru ce era mai rău, când piesa „Rolling in the deep” a lui Adele s-a auzit la radio. Era piesa favorită a ei și a mamei sale. Mama lui Charlotte a început și ea să o cânte și mare i-a fost mirarea când a observat că fetița ei începe să-și revină… zâmbind. Două zile mai târziu, Charlotte se putea ridica din pat.