11 minuni de gheață

De: Mia Nicolescu / 26.12.2012, 12:30
Natura și fenomenele naturii vor reuși întotdeauna să ne surprindă. În articol veți găsi 11 minuni de gheață pe care merită să le vedeți măcar o dată în viață!

Oricât de mult am iubi vara și am urî frigul și gerul care, spre exemplu, au pus stăpânire pe țara noastră în această lună, nu putem rămâne indiferenți în fața unor anumite fenomene ale naturii, cum sunt cele de mai jos.

Blue River (Groenlanda)

Blue River, Greenland

„Blue River” reprezintă Raiul pentru cei care preferă sportul nautic care se practică cu caiacul. Forma râului se schimbă formă în fiecare antotimp, în funcție de schmbărule fluxului de apă topită. Albastrul pur se datorează aluviunilor glaciare.

Spitsbergen, Norvegia

Glacial waterfalls on Spitsbergen (Svalbard), Norway

Svalbard este un arhipeleag din Arctic, în nordul Norvegiei. Deși se află în apropiere de Polul Nord, Spitsbergen este destul de călduros datorită valului de căldură Gulf Stream, făcândul să fie chiar și locuibil.

Peștera de gheață, Islanda

Crystal Cave, Iceland

Această minune a naturii este situată în vârful celui mai înalt vulcan activ din Islanda, Vrffajvkull, la o altitudine de 2.100 de metri. Peștera are 46 de metri lungime și aproape 5 metri lățime, iar turiștii care o vizitează pot auzi sunete în interiorul acesteia, de fiecare dată când calotele de gheață sau cristalele înghețate se mișcă.

Glacier Briksdalsbreen (Briksdalsbreen), Norvegia

 Glacier Briksdalsbreen (Briksdalsbreen), Norway

Briksdalsbreen este una dintre cele mai accesibile și celebre pante din gheață. Se află în Norvegia și face parte din parcul Național Yustedalsbreen. Briksdalsbreen se termină într-un mic lac glaciar – Briksdal.

Ice Canyon (Birthday Canyon), Groenlanda

Ice Canyon (Birthday Canyon), Greenland

Canionul de gheață din Groenlanda este cel mai vizitat obiectiv turistic. În anumite zone atinge o adâncime de 50 de metri.

„Piciorul de elefant”, Groenlanda

Glacier

Ghețarul „piciorul de elefant” este format în nordul Groenlandei.

„Valurile înghețate”, Antarctica

 Frozen Wave (Frozen Wave), Antarctica

Acest val este înghețat în Atarctica, fiind descoperit în 2007 de americanul om de știință Travuylonom Tony. Nuanța mai închisă de albastru reprezintă faptul că

Striped Icebergs (Striped Icebergs), Southern Ocean

Striped Icebergs (Striped Icebergs), Southern Ocean

În Oceanul Antarctic se întâlnesc iceberguri multicolori, cu dungi galbene, maro, negre și albastre.

Ice Towers of Mount Erebus, Antarctica

Ice Towers of Mount Erebus, Antarctica

Turnurile de gheață din Mount Erebus reprezintă un vulcan activ, singurul loc în care gheața se întâlnește cu focul. Ating 20 de metri înălțime și par reale datorită fumului pe care îl scot.

„Fang” – Cascada înghețată din Vail, USA

„Fang” este o cascadă în apropiere de Vail, Colorado. Se formează doar în perioadele neobișnuit de geroase, iar atunci atinge 50 m înălțime.

Kalgaspory (Penitentes), Chile și Argentina

Kalgaspory (Penitentes), Chile and Argentina

Kalgaspory reprezintă o adunare de țepi de gheață formați natural pe câmpiile înalte din regiunea andină, care se ridică la 4.000 de metri deasupra mării. Vântul joacă un tol important în formarea acestor țepi.