11 motive în favoarea hotelurilor ca opţiune de cazare – FOTO

De: Cătălina Matei / 22.09.2016, 14:12
11 motive în favoarea hotelurilor ca opţiune de cazare - FOTO
Să închiriem un apartament, o cameră la o pensiune, un bed & breakfast, un hotel, un hostel? Sunt întrebări la care te gândeşti de cele mai multe ori când planifici o călătorie.

 Fără doar şi poate, stabilirea locului de cazare este unul dintre principalii factori care pot contribui la o experienţă excelentă de călătorie. Cei mai mulţi participanţi la Studiul Internaţional despre Călătorii realizat de momondo preferă hotelurile: opt din zece persoane stau la hotel atunci când călătoresc iar cinci din zece respondenţi cred că hotelurile sunt cea mai bună structură de cazare. Specialiştii motorului independent de căutare a ofertelor de călătorie îţi propun 11 motive în favoarea hotelurilor ca opţiune de cazare.

1. Serviciile hoteliere

Trebuie să cumperi bilete la un concert diseară? Vrei o recomandare de restaurant vegetarian? Ai nevoie de taxi? Repede? Sună la recepţie. Ei ştiu, în general, tot ce se întamplă în împrejurimi şi îţi vor sări în ajutor cu orice ai nevoie, indiferent de locaţie.

2. Disponibilitate în orice colţ de lume

Dacă eşti tipul de călător spontan căruia îi place să trăiască aventura fără prea multe planuri, atunci probabil hotelurile au fost de multe ori luminiţa de la capătul tunelului. Oriunde te pot duce picioarele, fie că baţi străzile romantice din Paris sau că descoperi bijuteriile ascunse din Bangkok, vei găsi cu siguranţă un hotel primitor.

3. Facilităţi, dulci facilităţi

„Sunt în vacanţă” se traduce prin „să nu aud de treburi, griji sau alte gânduri care mi-ar putea tulbura starea de spirit”. Şi asta este exact ceea ce asigură hotelurile prin facilităţile pe care le pun la dispoziţie. Este adevărat că variază de la hotel la hotel şi de la procentul din economii pe care eşti dispus să îl plăteşti, dar majoritatea includ curăţenie, obiecte esenţiale toaletei, acces la internet, prosoape, lenjerie de pat şi room service.

4. Niciun risc de înfometare involuntară sau alte neajunsuri

Când eşti în plină goană şi vrei să bifezi cât mai multe lucruri văzute, pericolul de a sari fie peste cină, fie peste mic dejun îşi arată colţii la tot pasul. Hotelurile au grijă, însă, ca tu să nu te duci la culcare cu stomacul gol. De la micul dejun inclus în preţ la room service sau cine sofisticate, accesul la hrană este ultima problemă a vacanţei tale.

5. Locaţia, locaţia şi iar locaţia

Ca să apuci să cunoşti un loc în adevăratul sens al cuvântului trebuie să fii abil şi să te descurci să ajungi repede dintr-un punct în altul. Hotelurile sunt situate, în general, în centrele oraşelor, în vecinătatea mijloacelor de transport şi a obiectivelor turistice importante, astfel că problema deplasării este pe jumătate rezolvată.

6. Rezervare de două minute şi câteva clickuri

S-au schimbat planurile în ultimul minut? Cu tehnologia pe care o avem la dispoziţie, rezervarea online pentru o cameră de hotel este uşor şi rapid de făcut încât o poţi face în timp ce îţi usuci părul.

7. Socializare

Indiferent dacă eşti cazat la un hotel mai mic sau la un hotel care aparţine unui mare lanţ este imposibil să nu existe un bar unde poţi sta de vorbă cu un alt călător. Tot mai multe hoteluri sunt preocupate de aspectul social al experienţei şi multe dintre acestea au spaţii unde se organizează evenimente culturale precum expoziţii sau concerte.

8. Surprize, suprize! Programele de loializare a clienţilor

La fel ca în cazul companiile aeriene, marile lanţuri hoteliere au programe de loializare care îţi permit să colecţionezi puncte în funcţie de banii pe care îi cheltuieşti. Punctele se traduc, ulterior, în mai mult confort fără costuri adiţionale, iar confort înseamnă o cameră mai modernă, tratamente la spa, cine gratuite, bilete la concerte şi alte asemenea surprize.

9. De toate pentru toţi

Călătoreşti cu o familie numeroasă? Eşti însoţit de copii, bunici sau persoane cu dizabilităţi? Lasă grijile în seama hotelului. Facilităţile de care acestea dispun, prezenţa şi mai ales experienţa personalului vor acoperi toate nevoile de călătorie, pentru toate vârstele.

10. Siguranţă

Încă din faza de proiectare, hotelurile au în vedere să asigure un mediu înconjurător sigur. Desigur, acest nivel de securitate variază de la ţară la ţară, dar cele mai multe hoteluri bifează fără discuţii măsurile minime. Personalul hotelului este calificat în a răspunde situaţiilor de urgenţă şi a da primul ajutor. Există sisteme de supraveghere şi paznici pentru a ţine persoanele nedorite în afara incintei. De asemenea, hotelurilor li se impune să respecte legile legate de prevenirea incendiilor şi sunt supuse periodic la inspecţii. Iar cardurile de acces în camere înseamnă că nimeni nu va intra în camera ta în afară de tine.

11. E timpul să te răsfeţi

Zilele nesfârşite în faţa calculatorului ţi-au încolţit în suflet dorinţa de a trăi ca un rege, fie şi numai pentru o zi? Hotelurile sunt locurile unde cea mai bogată imaginaţie poate deveni realitate. Privelişti care îţi taie respiraţia, o şampanie cu căpşuni servită în cada cu spumă, farfurii pline cu delicatese la cină şi o armată de oameni gata să îţi îndeplinească orice dorinţă.