11 rețete supă cremă de ciuperci

Apropo.ro / 04.03.2015, 16:00
Supa cremă de ciuperci simplă, supa cremă de ciuperci cu usturoi, supa cremă de ciuperci Dukan, supa cremă de ciuperci cu nucă, supa cremă de ciuperci franțuzească sunt doar câteva din cele 11 rețete de supă cremă de ciuperci ce urmează

Pentru cine iubește ciupercile, o supă cremă este potrivită la orice masă. Gustoasă și hrănitoare, supa cremă de ciuperci nu necesită mult timp de gătire.

Încearcă și tu rețetele de supă cremă de ciuperci pe care ți le recomandăm:

1. Rețetă supă cremă de ciuperci

Ingrediente supă cremă de ciuperci

1 kg ciuperci champignon

2 cepe

3-4 catei de usturoi

100 g unt

1,5 litri supa de pui (sau apa)

300 g smantana

3 linguri ulei

sare si piper

crutoane

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci

Intr-o cratita am incins uleiul ,untul si am calit ceapa ,usturoiul ,tocate marunt . Ciupercile spalate si taiate cuburi le-am pus peste amestecul de ceapa si usturoi si le-am lasat si pe ele la calit 5-10 minute .Am amestecat incontinuu ca sa nu se prinda si am adaugat supa de pui ; am lasat la fiert 10 minute.

Daca nu avem supa, folosim apa. Pasam totul cu un blender si adaugam smantana,sare si piper . Servim cu crutoane !

2. Rețetă supă cremă de ciuperci cu smântână

Ingrediente supă cremă de ciuperci cu smântână

500 gr ciuperci

300 gr telina

o ceapa potrivita

3 linguri pline cu smantana

1 ou

sare, piper

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci cu smântână

Initial am vrut sa prepar doar un sos de ciuperci, dar avand destula materie prima, am sfarsit prin a pregati o supa in toata regula pe care apoi am adaptat-o sa devina sos si am impuscat doi iepuri dintr-un foc :). Cand timpul – ori mai bine spus lipsa lui – conteaza, sunt destule mancaruri care se pot transforma pentru a servi mai multor scopuri.

Ciupercile, ceapa si telina, se curata apoi ciupercile se taie in patru iar restul marunt. Ceapa si telina se calesc in putin unt, in oala de supa. Adaugi ciupercile, pui 600 ml de apa, condimente si lasi sa fiarba 15 min sau pana cand ciupercile sunt facute. Strecori, pastrand zeama alaturi. Adaugi smantana batuta cu ou si pasezi in blender ori cu mixerul vertical. Adaugi din zeama in care au fiert legumele pana ai consistenta dorita a supei, apoi mai lasi 2 min pe foc, amestecand continuu.. Servesti fierbinte, cu crutoane.

3. Rețetă supă cremă de ciuperci cu ardei iute

Ingrediente supă cremă de ciuperci cu ardei iute

500 grame ciuperci

2 cartofi potriviti

2 morcovi mici

1 ceapa

1 bucatica telina

2-3 linguri ulei de masline

100 grame smantana (optional)

2 linguri legume deshidratate

cimbru

sare si piper

crutoane

ardei iute

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci cu ardei iute

Ceapa se caleste 2-3 minute in ulei de masline, se adauga apoi legumele curatate si taiate cubulete (mai putin ciupercile). Se compleaza cu apa pana cand le acoperim si lasam sa fiarba. Dupa 10 minute adaugam ciupercile taiate feliute. Cand legumele sunt fierte, luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca si mixam supa cu ajutorul unui robot de bucatarie/mixer vertical. Dam din nou supa crema de data aceasta pe foc, mai lasam sa fiarba cateva minute. Condimentam cu sare, piper, cimbru si adaugam acum si smantana (atentie aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei). Luam vasul de pe foc si supa crema de ciuperci este gata. Se presară pe deasupăra ardeiul iute.

4. Rețetă supă cremă de ciuperci cu usturoi

Ingrediente supă cremă de ciuperci cu usturoi

400 gr ciuperci brune

un morcov

2 cepe

o buc telina

2 cartofi

1 l supa de legume(sau apa)

50 gr unt (margarina daca o pregatiti in post)

2 lg ulei de masline

crutoane de paine

sare

piper

un praf de usturoi

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci cu usturoi

Ceapa tocata marunt se pune la calit in unt apoi adaugam rondelele de morcov si telina taiata felii.Dupa 5 min adaugam ciupercile taiatae lame si calim incontinuare cam 10 min .Adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc potrivit.Punem si cubuletele de cartofi ,mai completam cu supa daca este nevoie si lasa la fiert pana ce toate legumele s-au imuiat bine.Condimentam cu sare si piper dupa gust si dam deoparte sa se racoreasca putin.Se pune in blender si se formeaza crema .Daca este prea multa zeama mai oprim inainte de a trece-o prin blender.

5. Rețetă supă cremă de ciuperci Dukan

Ingrediente supă cremă de ciuperci Dukan

– 500 grame ciuperci

– 1 morcov

– 1 ceapa

– 1/2 telina

– 1 pastarnac

– condimente (sare, piper)

– 2 linguri quark

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci Dukan

Se fierb radacinoasele cca 30 min si apoi se adauga si ciupercile la fiert. Se lasa mai departe sa fiarba inca 30 minute. Apoi se scot legumele intr-un vas iar zeama se strecoara. Legumele (mai putin ceapa) le-am pus in blender impreuna cu condimentele si quarkul si am tot turnat din zeama pana a avut consistenta dorita de mine.

6. Rețetă supă cremă de ciuperci de post

Ingrediente supă cremă de ciuperci de post

-un kg de ciuperci proaspete

-2 morcovi

-o tija de telina

-o ceapa alba si inca jumatate (sau una f mica)

-3-4 cartofi medii(optional)

-2 catei de usturoi(optional)

-patrunjel verde

-2 linguri de faina

-o lingura de margarina(atentie la margarina, sa fie din grasimi nehidrogenate; daca nu gasiti , puneti mai mult ulei de masline)

-2-3 linguri de ulei de masline

-sare

-piper (de preferinta alb)

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci de post

Puneti apa la fiert si adaugati ceapa curatata intreaga, morcovul, telina, cartofii taiate in cuburi mari. Vom face o supa de legume proaspata. In nici un caz nu va recomand sa apelati la cuburi sau concentrate de diverse feluri. Nu veti face decat sa stricati toata armonia de arome si sa aduceti o gramada de „E-uri” in farfurie. Deci, faceti efortul de a curata 3-4 legume si veti avea o minunata supa, adevarata, sanatoasa si fara exhaustivi de gust.

Caliti jumatatea de ceapa tocata in 3 linguri de ulei. Spalati ciupercile, curatati-le si tocati-le. Apoi caliti-le cu ceapa.

Cand s-au inmuiat bine ciupercile, lasati focul mediu, pana scade sosul lor la jumatate. Apoi turnati-le peste supa ce legume. Presarati sare si piper.

Lasati totul sa fiarba 15 minute (ciupercile nu au nevoie de timp lung de fierbere, iar celelalte legume au fiert deja de vreo 20 de minute). Apoi strecurati supa, pastrand lichidul separat.

Pregatiti sosul alb. Incalziti 2-3 linguri de ulei de masline. Puneti faina (daca nu veti folosi cartofii la supa, puneti 4 linguri de faina) peste ulei si amestecati bine. Va rezulta o pasta groasa.

Adaugati margarina si amestecati pana la omogenizare.

Apoi adaugati cate putina supa, amestecand continuu, pana se dilueaza sosul.

Pastrati cateva felii de ciuperci in zeama de la supa(pentru decor). Restul le veti mixa la robot.

Daca vreti sa predomine gustul de ciuperci, mixati doar ciupercile si inlaturati celelalte legume fierte. Dac vreti sa fie un gust mai bogat, dar mai putin pregnant de ciuperci, mixati toate legumele. Eu le-am mixat pe toate.

Adaugati piureul de legume(sau doar de ciuperci) inapoi in supa si lasati sa mai fiarba 1-2 minute la foc f mic. Adaugati si usturoiul macinat.

La final, adaugati patrunjel tocat.

Pregatiti niste crutoane de paine si cateva felii de paine cu usturoi. Cum faceti? Tocati cubulete cateva felii de paine putin mai veche (de 1-2 zile) si puneti-le intr-o tava. Stropiti-le cu ulei de masline. Presarati sare si praf de usturoi(daca nu aveti, la final le puteti freca cu un catel de usturoi).

Coaceti-le la 200 de grade, circa 5 minute. Se serveste calda, cu crutoane si felii de paine prajita cu aroma de usturoi.

Daca nu tineti post, puteti sa o dregeti si cu putina smantana(de preferat smantana lichida, pt ca se omogenizeaza f usor) .

7. Rețetă supă cremă de ciuperci cu curry

Ingrediente supă cremă de ciuperci cu curry

1 kg de ciuperci

1 morcov

1 ceapa

1 telina mica

3 cartofi

sare

3 lingurite de pasta de tomate

1 lingurita de curry

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci cu curry

Se pun ingredientele la fiert timp de 25 de minute. Dupa ce am verificat ca morcovul e fiert ( el fierbe cel mai greu din toate ), stingem focul si punem in 2 castroane legumele si supa rezultata. Se trage totul la blender si se da inca un clocot. Se serveste cu ardei iute murat sau crud si smantana optional.

8. Rețetă supă cremă de ciuperci cu nucă

Ingrediente supă cremă de ciuperci cu nucă

500 de grame de ciuperci (1/2 pleurotus si 1/2 champignon)

1 pastarnac

1 morcov

1 ceapa

2 cartofi

o capatana de usturoi

5 linguri de ulei de masline

1 lingura rasa de cimbru

sare si piper.

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci cu nucă

Curatam cartofii, morcovul si pastarnacul, le taiem cuburi si le punem in apa cu putina sare spre fierbere, vreme de 20 de minute. Spalam ciupercile, le taiem si le calim impreuna cu ceapa taiata marunt in putin ulei de masline. Apoi adaugam sarea, piperul, cimbrul si usturoiul si le mai lasam timp de 5 minute. Pasam ingredientele si mai adaugam putin ulei de masline. Servim o portie de supa crema de ciuperci cu miezul de la o nuca si crutoane.

9. Rețetă supă cremă de ciuperci raw vegan

Ingrediente supă cremă de ciuperci raw vegan

5-6 ciupercuțe Champignon

100 g avocado copt

2 căței de usturoi

2 linguri ulei de măsline

sare

oregano (opțional)

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci raw vegan

Supa va fi foarte, foarte cremoasă (după cum se observă și în imagine). Dacă vă place varianta mai apoasă, folosiți doar 2-3 ciuperci și adăugați mai multă apă. Eu din aceste ingrediente am făcut un castron plin cu supă; fiind foarte sățioasă, de abia am reușit să o termin.

V-am spus doar ingredientele pentru o porție deoarece după cum știți, preparatele raw vegane nu folosesc procesarea termică și este mai bine să le consumăm proaspete. Acum, hai să vedem ce avem de făcut:

Se taie ciupercile (se spală și se decojesc înainte), avocado, usturoiul, uleiul de măsline și apă (în funcție de cât de cremoasă vrei să fie supa) și se pun împreună în blender. Despre avocado și cum îl alegem am povestit în detaliu aici.

La sfârșit se adaugă sare după gust și oregano (opțional). Se servește (evident) rece.

10. Rețetă supă cremă de ciuperci – rețetă indiană

Ingrediente supă cremă de ciuperci – rețetă indiană

2 cani ciuperci

-2 cani supa de pui

-3 galbenusuri de ou

-1 cana lapte

-1/8 lingurita piper

-4 linguri unt

-1/4 lingurita sare

supa-crema-de-ciuperci

Mod de preparare supă cremă de ciuperci – rețetă indiană

Se topeste untul intr-o tigaie, unde se calesc ciupercile pentru 5 minute. Se adauga supa de pui, se da in clocot, apoi se ia tigaia de pe foc. Se bate 1/2 cana supa de pui cu galbenusurile de ou, care se adauga in fir subtire peste ciuperci. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele, sarea si piperul. Se reincalzeste usor, amestecand continuu, dar nu se lasa sa fiarba. Se serveste calda.

11. Rețetă supă cremă franțuzească de ciuperci

Ingrediente supă cremă franțuzească de ciuperci

6 ciuperci uscate,

500 g ciuperci proaspete, spalate si taiate feliute,

50 g unt,

3 linguri faina,

700 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),

zeama de la 1/2 lamaie,

150 ml smantana,

2 linguri patrunjel verde tocat,

sare,

piper negru macinat,

nucsoara rasa.

supa crema ciuperci

Mod de preparare supă cremă franțuzească de ciuperci

Se toarna 150 ml de apa clocotita peste ciupercile uscate, se lasa sa se inmoaie 10 minute, se scurg, se storc intre palme si se taie felii subtiri.

Se-ncinge untul intr-o oala, se adauga faina si se face un rantas. Se ia oala de pe foc, se umple incet cu zeama concentrata de carne, se pune din nou pe foc si se da in clocot, la flacara mica, amestecand intruna.

Se adauga ciupercile uscate, jumatate din ciupercile proaspete si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba incet, circa 5 minute, dupa care se trece supa printr-o sita sau se mixeaza in blender.

Se toarna supa intr-o oala, se incorporeaza smantana, patrunjelul verde tocat si ciupercile ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, se pune pe foc si se serveste fierbinte.