12 ani cu PRO TV!

Apropo.ro / 26.11.2007, 00:00
12 ani cu PRO TV!
Pe 1 decembrie 1995, PRO TV a dat startul schimbării în ce priveşte televiziunea din Romănia, provocare acceptată pe deplin de telespectatorii romăni. În 12 ani, postul din Pache Protopopescu s-a reinventat permanent. La fel şi vedetele PRO TV!
Florin Busuioc - PRO TV - fîntîna tinereţii
Romănii s-au schimbat şi ei o dată cu lumea... şi au rămas la fel în aceşti 12 ani. S-au implicat la fiecare campanie iniţiată de PRO TV. Au fost la fel pentru că au vrut să schimbe ceva! PRO TV este un fel de fîntînă a tinereţii. Schimbarea care mă uimeşte şi mă bucură, dar în acelaşi timp mă şi nelinişteşte, este că, în loc să înaintez în vîrstă, mă simt din ce în ce mai energic şi mai tînăr. În PRO TV, vin mereu oameni tineri, aşa că PRO TV e din ce în ce mai tînăr şi mai dinamic şi te obligă să ţii pasul cu el.
Cristi Leonte – Ritmul PRO
Telespectatorii au descoperit televiziunea a doua oară, după 1989, o dată cu apariţia irezistibilă a PRO TV-ului. Dar, cu fiecare zi în care deschideau televizorul pe PRO TV, au devenit tot mai pretenţioşi şi au făcut tot mai dur selecţia programelor. Mai ales după ce restul posturilor a înţeles ritmul pe care PRO TV ”dansa” şi a început să ”compună” propria muzică şi să aprindă lumina în platouri. În 12 ani, telespectatorii au avut destule motive să se bucure o dată cu PRO TV. Astăzi, avem cei mai pregătiţi şi mai pretenţiosi telespectatori. Aşa i-a învăţat PRO TV…
 
Laura Cosoi – Gîndesc liber!
În cei 12 ani de PRO TV, cred că telespectatorii au evoluat foarte mult şi şi-au schimbat modul de gîndire. Sînt mai deschişi, mai direcţi şi mai responsabili. Iar eu gîndesc liber! M-am maturizat! Aici mi-au crescut rădăcinile, aici mi-am descoperit pasiunea pentru film, aici am cunoscut adevăraţi profesionişti, care au avut încredere în mine şi m-au făcut să ajung unde sînt acum. Sînt fericită că fac parte dintr-o familie atît de minunată precum este PRO TV-ul.
 
Amalia Enache – Schimbări cu viteza a cincea
De cînd a apărut PRO TV-ul, mulţi şi-au luat casă, şi-au renovat-o, au maşină fiabilă şi îşi fac vacanţele în străinătate. Alţii şi-au căutat şi fericirea prin alte părţi. Alţii doar au îmbătrînit. Interesul oamenilor pentru ceea ce văd la televizor s-a schimbat în ritm cu viaţa lor. Ai noştri vor dinamică, dar şi relaxare, informaţie şi spectacol. Cînd a apărut PRO TV, eram în liceu. Acum, ştiu că Romănia se schimbă oricum în viteza a cincea, dar nici eu nu am stat pe loc. Am apăsat acceleraţia!
 
Andreea Liptak – Ca la şcoală
Romănii s-au emancipat. O dată cu diversificarea de pe piaţa media, gusturile şi aşteptările lor au început să se sedimenteze. Televizorul nu mai e singura variantă pentru relaxare şi cred că abia de-acum putem avea măsura corectă a fidelităţii telespectatorilor. Şi eu am evoluat şi
m-am maturizat. Şi, dintre toate “cîştigurile”, cel mai mare e acela că într-adevăr am învăţat să “gîndesc liber”. E un lucru pe care l-am învăţat în PRO, ca la şcoală: în fiecare zi, cîte puţin.
 
Raluca Arvat – 12 ani frumoşi…
…o grămadă de vreme, în care romănii şi PRO TV s-au maturizat împreună. Au învăţat să iubească, să gîndească şi să trăiască liber. O vreme în care romănii şi PRO TV au învăţat, fiecare de la celălalt, să fie mai buni, să viseze tot mai departe… să gîndească liber. Au fost 12 ani în care am învăţat în fiecare zi ceva nou, în care am cîştigat prieteni , pe cei care deschid televizorul şi aleg să se uite la PRO TV. Lor le mulţumesc pentru aceşti 12 ani frumoşi!
 
Oana Andoni – Pofta de informare
Dacă, acum cîţiva ani, latura emoţională cîntărea mai mult, acum raţionalul şi pofta de informare cîştigă din ce în ce mai mult teren în rîndul telespec­tatorilor. Şi ştirile şi-au schimbat formatul, au devenit de la an la an mai atractive, iar audienţele ne confirmă acest lucru. Televiziunea mi-a îmbunătăţit capacitatea de comunicare, m-a făcut să fiu mai aproape de viaţa reală, să trăiesc alături de oameni bucuriile şi necazurile lor, am căpătat încredere în mine şi m-a determinat să-mi depăşesc limitele.
 
Cristian Tabără – O evoluţie firească
În aceşti 12 ani, cred că romănii au avut un parcurs firesc. Au evoluat puţin de la goana după informaţii la selectarea informaţiilor de calitate, de la umorul vulgar la cel mai rafinat, de la apetitul pentru cancanurile politice la indiferenţa politică. Eu sper că în aceşti 12 ani nu m-am schimbat prea mult şi că pasiunea pentru ceea ce fac a rămas aceeaşi, ca atunci cînd am pornit la drum.
 
Monica Dascălu – Alegeri mature
De-a lungul timpului, telespectatorii au evoluat, iar acum sînt mult mai selectivi şi mai atenţi la calitatea materialelor. După 12 ani, alegerile telespectatorilor sînt mult mai mature, ei ştiu exact ceea ce vor să vadă. PRO TV s-a maturizat alături de ei, oferindu-le ceea ce ei şi-au dorit. Aceşti 12 ani m-au învăţat să nu judec oamenii şi să iau comportamentul fiecăruia ca fiind o urmare a propriilor trăiri. Am învăţat că lucrurile cele mai importante în ceea ce faci sînt seriozitatea, profesionalismul şi respectul faţă de ceilalţi.
 
Alex Dima – Romănii îşi dau BAC-ul!
12 ani! Atît durează perioada de formare şcolară a copilului, nu? După 12 ani, se dă BAC-ul, se intră în viaţă. Ai emoţii, îţi faci planuri de viitor, stai mai mult la oglindă… În 12 ani, romănii au devenit mai pretenţioşi, mai liberi, mai selectivi, mai deştepţi, au ridicat ştacheta. Lumea s-a schimbat. Şi-a îmbogăţit vocabularul cu termeni noi: salvgardare, credite, manele, europarlamentare, Udrea, Elodia etc. Politicienii au învăţat să plîngă, iar romănul – să nu mai meargă la vot!
Paula Herlo
Se ”asortează” perfectRomănii au devenit mai receptivi, mai atenţi şi mai critici. Adică telespectatori profesionişti. Care ştiu să discearnă, iar faptul că au rămas sau vin la noi îmi întăreşte convingerea că lucrez cu cei mai buni. În cei 12 ani, m-am maturizat profesional şi am luat puţin din glamour-ul postului. Într-un fel, simt că mă asortez cu el în fiecare zi, că dăm bine împreună, că ne potrivim.
 
George Buhnici – A renunţat să fie medic
PRO TV a fost şi este un motor de emancipare al unui popor rămas în urmă, îndoctrinat de principiul nepăsării faţă de interesul comun. După 12 ani, nu există canal media cu o influenţă publică mai mare decît cea a PRO TV-ului! PRO TV este motivul pentru care am renunţat la altă meserie. În 1998, mi-am schimbat opţiunea de carieră, căci părinţii mei îşi doreau să mă fac medic. Eram olimpic la chimie organică, dar în clasa a XII-a mi-am dat seama că vreau să fac ceva care să aibă impact pozitiv asupra familiei mele lărgite, romănii.
 
Cătălin Radu Tănase – Implicare totală
De-a lungul acestor 12 ani, PRO TV şi-a obişnuit telespectatorii cu excelenţa şi încearcă în fiecare zi să menţină un standard foarte ridicat. Eu trăiesc în fiecare zi mîndria lucrului bine făcut şi în toţi aceşti 12 ani de PRO TV am încercat să prezentăm cît mai fidel realitatea şi, în acelasi timp, ne-am implicat în tot ceea ce am prezentat. Cele mai recente exemple în acest sens sînt campaniile ”Tu ştii ce mai face copilul tău?” şi ”Stop torturării animalelor”.
 
Andi Moisescu – De-a dreptul fericit!
Aş vrea să cred că romănii sînt tot mai veseli. În orice caz, în această stare mă tot străduiesc eu să-i aduc cu fiecare nouă emisiune”Apropo TV”. Cum m-am schimbat eu în aceşti ani? M-am căsătorit şi am făcut şi un copil. Ceea ce înseamnă că sînt nu numai vesel, ci de-a dreptul fericit!
 
Mihai Codreanu – Telespectatorul PRO se europenizează
Romănii au crescut o dată cu ţara – au devenit mai sofisticaţi, îi intere­sează foarte mult tot ce e legat de calitatea vieţii lor sau de lipsa acestei calităţi. De aici şi accentul din ce în ce mai puternic pe care noi îl punem pe ştirile despre cît de bune sau proaste sînt drumurile din Romănia, serviciile publice, şcolile, spitalele. Aş spune că telespectatorul PRO se europenizează, iar procesul este abia la început. Cred că aceşti ani petrecuţi în PRO TV vor rămîne cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, pentru lucrurile pe care le-am făcut şi le-am trăit aici.
 
Oana Cuzino – Mentalitatea învingătorului
Datorită mesajelor consecvente transmise de PRO TV, romănii au devenit mai încrezători în propria putere, mai îndrăzneţi şi mai convingă­tori. La PRO TV, nu merge cu păcăleli sau amăgiri. Mentalitatea învingă­to­rului transmisă de PRO TV mi-a dat şi mie curaj, energie, mi-a stimulat imaginaţia. Am realizat că poţi pune în practică orice idee dacă e dublată de calitate, de mesaj nobil şi este adresată direct telespectatorului.
 
Mihai Dedu – Cum să faci din noapte zi!
PRO TV a început ca o explozie de lumină şi culoare. Pe măsură ce anii au trecut, culorile s-au diversificat, iar luminile de la explozie au devenit din ce în ce mai puternice. Cum m-am schimbat eu? Am mult mai multe fire albe, e şi normal, în martie o să împlinesc 15 ani de MediaPro. Eu cred că în tot acest timp am căpătat experienţă, stabilitate, privesc cu alţi ochi unele situaţii. Dacă înainte gîndeam o dată şi acţionam pe loc, acum gîndesc de 10 ori şi apoi acţionez.
Claudiu Pîndaru – ”Fac şi eu parte din publicul PRO TV!”
Avem un public sofisticat, telespectatori care aşteaptă calitate jurnalistică, sancţionează derapajele şi încurajează atitudinea. În cei 12 ani, telespectatorii noştri au crescut calitatea societăţii în care trăim, ajutaţi, trebuie să recunoaştem, de PRO TV, care a venit cu o infuzie de valori occidentale. Multe dintre ele ni se par fireşti acum, deşi atunci, la început, păreau surprinzătoare. Fac şi eu parte din publicul PRO TV!