12 divorțuri celebre din 2012

De: Gabriela Voicu / 11.12.2012, 12:30
Tom Cruise și Katie Holmes, Heidi Klum și Seal, Russell Crowe și Danielle Spencer sunt câteva dintre cuplurile de la Hollywood care s-au destrămat în acest an. Nici în showbiz-ul românesc lucrurile nu au fost mereu roz în 2012 la capitolul dragoste. Vezi care sunt divorțurile celebre din acest an!

DE LA NOI…

Oana & Viorel Lis

Oana Lis a depus, în luna septembrie, actele prin care cerea divorțul de Viorel Lis. Avocatul Bogdan Barbuceanu a precizat că în acțiunea depusă în instanță este menționată „culpa exclusivă a pârâtului (Viorel Lis, n.r.)”, iar primul termen în procesul de divorț a fost fixat pentru 30 aprilie 2013. „Doamna Lis își acuză soțul de relații extraconjugale, iar, dacă judecătorul va decide că vina îi aparține exclusiv lui Viorel Lis, ea intenționează să îl oblige pe fostul soț la plata unor despăgubiri, pe baza Codului Civil aflat acum în vigoare. Articolul 388 din Codul Civil prevede ca soțul reclamat să ceară de la soțul vinovat despăgubiri. Asta numai dacă se desface căsătoria din culpa exclusivă a pârâtului. Am specificat, dar nu am stabilit încă un cuantum, iar despăgubirile vor fi, cu siguranță, bănești”, a mai spus Bogdan Barbuceanu. De asemenea, Oana Lis dorește ca, după pronunțarea divorțului, să revină la numele anterior căsătoriei, respectiv Oana Ungureanu.

Oana & Viorel Lis

Viorel Lis, în vârstă de 68 de ani, și Oana Lis, în vârstă de 33 de ani, s-au cunoscut în urmă cu 14 ani, când Oana era studentă și a mers în practică la Primăria Capitalei, unde Viorel era edil șef. Lis a fost primar al Capitalei în perioada 1997 – 2000. Cei doi s-au căsătorit civil în 2009, iar religios în 2011. Au format unul dintre cele mai controversate cupluri din showbiz-ul românesc, apetența lor pentru aparițiile publice nonconformiste fiind celebră.

Sylvia & Andrei Ștefănescu

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am făcut un copil cu ea”, a declarat Andrei din trupa Alb-Negru după divorțul de cântăreața Sylvia. Separarea cu tam-tam a avut loc în primăvara acestui an, iar cauza a fost infidelitatea soției. Andrei a decis să intenteze divorțul după ce a aflat că Sylvia îl înșela cu un puști de 20 de ani, pe care îl cunoscuse la filmările unui videoclip.


Sylvia & Andrei Ștefănescu

Cei doi au avut o relație de șapte ani, însă decizia lui Andrei a fost de neclintit, chiar dacă Sylvia nu l-a dat uitării pe fostul soț. Ei s-au separat legal, în mare secret, la începutul lunii mai.

Marina Almășan & Victor Socaciu

După 13 ani de căsnicie, realizatoarea TVR Marina Almășan și cantautorul și parlamentarul Victor Socaciu au decis să pună capăt mariajului. Motivul? Relația extraconjugală pe care Marina o avea cu omul de afaceri Georgică Cornu. Cuplul a ales să își spele rufele în public, acuzându-se reciproc de diverse motive pentru care s-a ajuns la despărțire. Almășan și Socaciu au divorțat pe cale amiabilă în luna martie, în fața notarului, băiețelul pe care cei doi îl au împreună, Victor, rămânând la mama lui.

Marina Almășan & Victor Socaciu

„Din respect pentru cei 16 ani petrecuți alături de el, precum și din dragoste pentru fiul nostru, mă voi abține – cel puțin deocamdată – să dezvălui adevăratele motive, unele dintre ele foarte intime”, declara vedeta TVR la acea vreme. Marina Almășan mai are o fiică majoră, Marina, din prima căsătorie.

„Îmi pare rău să constat că Victor nu poate să-și asume eșecul căsniciei noastre, eșec despre care el știe foarte bine că este singurul vinovat încă de acum 10 ani”, a răbufnit apoi Marina.

Maia Morgenstern & Dumitru Băltățeanu

Actrița l-a cunoscut pe doctorul Dumitru Băltățeanu în anul 2000, când se afla într-un turneu cu Teatrul „Bulandra” la Marsilia. Medicul lucra atunci ca neurochirurg la un spital din orașul francez. A fost dragoste la prima vedere, iar Băltățeanu a decis să se întoarcă în România, unde și-a continuat cariera la Spitalul Elias.

Maia Morgenstern și Dumitru Băltățeanu

Totul părea că merge de minune, cei doi având împreună o fată, Ana Isadora. Bomba divorțului a fost aruncată în vara acestui an. Surse apropiate Maiei au declarat că doctorul Dumitru Băltățeanu ar fi părăsit căminul conjugal și că între cei doi interveniseră neînțelegeri încă de acum un an, însă, chiar dacă au existat mai multe încercări de reconciliere, cuplul nu a ajuns la consens, iar căsnicia nu a mai putut fi salvată. Maia Morgenstern nu este la primul eșec în dragoste. Actrița a mai fost căsătorită de două ori și mai are doi copii, un băiat și o fată.

Roxana Ionescu & Laurențiu Gheorghe

O poveste de dragoste începută imediat după pragul majoratului pare să se fi transformat într-un coșmar pentru Roxana Ionescu. Potrivit apropiaților săi, deși știa că soțul ei are o relație extraconjugală, vedeta ducea o luptă continuă între ideea de resemnare și decizia de a divorța. Se pare că relația de cuplu dintre cei doi soți s-a deteriorat în ultimul an, ei ajungând să trăiască precum simpli colegi de apartament.

Roxana Ionescu & Laurențiu Gheorghe

Roxana a mărturisit că nu regretă anii petrecuți alături de Laurențiu. „A fost o hotărâre pe care am luat-o foarte conștienți, nu la nervi. Motivul nu a fost infidelitatea. Nu știu dacă am fost sau nu înșelată. Am decis să ne despărțim ca doi oameni maturi, fără să ne certăm, am evitat să ajungem să nu ne mai suportăm. Când am plecat la drum am zis că e pentru totdeauna, la bine și la greu, până la adânci bătrâneți. Dacă nu a fost așa, asta e, viața reală nu e ca în povești. Mă bucur că ne-am comportat ca doi oameni maturi. Ne înțelegem și acum foarte bine”, a declarat ea, pentru emisiunea „Poveștiri adevărate”, de la Acasă TV.

Antonia & Vincenzo Castellano

În ultima vreme, zvonurile despre problemele pe care cântăreața Antonia le-ar avea în căsnicie s-au intensificat, dar lucrurile sunt încă incerte. Antonia este una dintre cele mai mediatizate vedete ale momentului. A făcut un copil la 21 de ani, s-a căsătorit la 22 de ani și este posibil să divorțeze la 23 de ani. Antonia a vorbit la „Happy Hour” despre alegerile pe care le-a făcut în viață și a precizat că nu are niciun regret. „Am și o familie, am și o căsnicie, chestiile s-au schimbat. Viața mea este bună. M-am îndrăgostit. Așa a fost să fie, să fac un copil de tânără. Dar nu regret”, a spus Antonia.

Antonia & Vincenzo Castellano

„A trebuit să învăț să fac mâncare. Mama a încercat să mă învețe, dar nu a reușit. Acum am ajuns la vârsta la care trebuie să fac mâncare pentru copil, soț și pentru alții. Eu nu îmi neglijez copilul. Este adevărat că vara asta a stat în Italia, a fost ideea mea. Era vară, marea e aproape. Bunicii ei sunt acolo. Aș putea să o iau cu mine la concerte, dar e prea micuță. Eu muncesc pentru fetița mea. Și Vincenzo la fel. O să cresc copilul unde mă duce cariera. Unde o să ne simțim noi bine. N-am tot, dar în mare am. Trăiesc visul meu, am cariera mea, o am pe Maya. Nu îmi imaginam că o să am un copil la vârsta asta, dar e wow! Am o familie, iar părinții mă susțin”, a mai declarat Antonia.

Surse din anturajul celor doi susțin că ruptura a fost generată de programul prea încărcat al artistei, ea petrecând puțin timp alături de familie și fetița lor. Antonia și Vincenzo Castellano s-au căsătorit în luna mai 2011, la o biserică catolică din Voluntari, iar ceremonia a fost bilingvă, româno-italiană. Fiica lor, Maya Rosaria Castellano, are 2 ani.

Pe lângă vedetele enumerate mai sus, și alte cupluri din showbiz-ul românesc au ales să se separe la notar în acest an. Printre ei se află cântărețul Jorge și soția sa, Alina Papagheorghe, dar și interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian.

DE LA ALȚII…

Tom Cruise & Katie Holmes

Pe 29 iunie 2012, Katie Holmes a înaintat actele pentru divortul de Tom Cruise, după un mariaj de cinci ani. Acesta a fost al treilea divorț pentru actorul din seria „Misiune Imposibilă”, care a mai fost casătorit cu actrițele Mimi Rogers (1987-1990) și Nicole Kidman (1990-2001).

Tom Cruise & Katie Holmes

Tom și Katie au împreună o fiică, Suri Cruise, care în prezent locuiește alături de mama ei, în New York. Se zvonește că mariajul celor doi a fost influențat negativ de implicarea lui Tom Cruise în Biserica Scientologică și că reprezentații acesteia urmăreau fiecare pas al lui Katie.

După aproape un an de când relația lor s-a destrămat, se zvonește că Tom ar vrea să se retragă din cultul scientologic. De-a lungul anilor, imaginea lui Cruise a avut mult de suferit. A trecut prin cele trei divorțuri și multe scandaluri, iar prețul pe care l-a plătit pentru biserică este mult prea mare decât și-ar fi închipuit.

Martin Lawrence & Shamicka Gibbs

Actorul din „Bad Boys” a înaintat divortul pe 25 aprilie 2012, după un mariaj de doi ani, invocând diferențele ireconciliabile dintre el și Shamicka Gibbs. Cei doi s-au căsătorit pe 10 iulie 2010 la locuința din Beverly Hills a actorului și au avut 120 de invitați, între care Eddie Murphy și Denzel Washington. Ei au împreună două fiice.

Martin Lawrence & Shamicka Gibbs

Martin Lawrence a fost logodit cu actrița Lark Voorhies în 1993, iar în 1995 s-a căsătorit cu Patricia Southall, fosta Miss Virginia SUA. Cei doi au o fiică, pe nume Jasmine Page și au divorțat în 1997.

Actorul de comedie a devenit cunoscut în anii ’90, iar dintre filmele cele mai cunoscute cu el amintim „Bad Boys”, „Blue Streak” și „Big Momma’s House”.

Heidi Klum & Seal

Pe 22 ianuarie, Heidi Klum și Seal au anunțat că divorțează după aproape șapte ani de căsnicie. În prima parte a anului 2004, cand era gravidă, Heidi a început relația cu muzicianul Seal, care i-a fost alături la nașterea fiicei ei, Leni. Cei doi s-au logodit în decembrie 2004 și s-au căsătorit pe 10 mai 2005, pe o plajă din Mexic. Au împreună trei copii, iar Heidi Klum a preluat numele lui Seal și a devenit Heidi Samuel. În decembrie 2009, cântărețul a adoptat-o oficial pe Leni. Anul trecut, Heidi Klum și Seal și-au reînnoit jurămintele în fața rudelor și a prietenilor apropiați, în cadrul unei ceremonii inedite, pentru care s-au costumat în ținute „baroc”.

Heidi Klum & Seal

Heidi Klum este unul dintre cele mai cunoscute modele, prezentând ani la rând și pentru celebrul brand Victoria’s Secret. Vedeta de origine germană a mai avut o relație cu omul de afaceri Flavio Briatore, tatăl biologic al fiicei ei, Leni.

Rhea Perlman & Danny DeVito

Cei doi actori sextagenari au anunțat că divorțează în luna octombrie a acestui an, dupa 30 de ani de mariaj, spre suprinderea tuturor. Ei au împreună trei copii: Lucy, în vârstă de 29 de ani, Grace, în vârstă de 27 de ani, și Jacob, în vârstă de 25 de ani.

Anunțul divorțului a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al cuplului de la Hollywood, dar fără enunțarea motivelor separării.

Rhea Perlman & Danny DeVito

Danny și Rhea s-au căsătorit în 1982, pe 28 ianuarie, după 11 ani în care au preferat doar să locuiască împreună. Ei au înființat casa de producție Jersey Films, care a stat în spatele unor blockbustere precum „Pulp Fiction”, „Garden State” și „Freedom Writers”.

Katy Perry & Russell Brand

Deși nu au divorțat oficial în 2012, Brand inaintând actele pe 30 decembrie 2011, informațiile despre separarea lor au apărut după Anul Nou. Se pare că apetitul sexual insațiabil al actorului britanic și faptul că și-a înșelat soția a fost cauza divorțului. El a declarat, apoi, pentru presa străină că, de fapt, el și cântăreața Katie Perry nu ar fi fost compatibili.

Katy și Russell s-au căsătorit în octombrie 2010, în India, în cadrul unei ceremonii tradiționale hinduse. Cei doi nu au copii, iar mariajul a durat doar 14 luni.

Katy Perry & Russell Brand

Katy Perry a devenit cunoscută grație hitului din 2008, „I Kissed a Girl”, si este prima artistă care a avut cinci hituri în Billboard Hot 100 într-un singur an, în ultimul secol. În decembrie, anul trecut, ea a fost desemnată de MTV „Artistul Anului”. A fost nominalizată de opt ori la premiile Grammy. Russell Brand a devenit cunoscut după ce a prezentat una dintre edițiile emisiunii „Big Brother”, în Marea Britanie și a jucat apoi în câteva comedii.

Russell Crowe & Danielle Spencer

În luna octombrie a acestui an, revista People titra că actorul australian s-a despărțit de femeia care i-a fost alături nouă ani. Cu cinci ani mai tânără decât Russell Crowe, Danielle Spencer este actriță și cântăreață, dar e cunoscută mai mult în Australia.

Russell Crowe & Danielle Spencer

Cei doi s-au căsătorit în 2003 și au împreună doi băieți, de opt și șase ani. Cei doi păreau fericiți până de curând, când ea a fost fotografiată în oraș cu partenerul ei de la varianta australiană a show-ului ”Dansez pentru tine”.

Cei doi au împreună doi fii, în vârstă de șase și opt ani, iar ea locuiește în prezent în Australia, în timp ce el este stabilit în New York.

Russell Crowe a fost distins cu premiul Oscar pentru rolul din „Gladiatorul” și joacă în nu mai puțin de șase filme care vor avea premiera în următoarele 12 luni, printre care ”Mizerabilii” și ”Superman”.