12 perechi „Dansează printre stele”, din 5 octombrie, la Antena 1

De: Cătălina Matei / 26.09.2014, 09:00
12 perechi „Dansează printre stele”, din 5 octombrie, la Antena 1
„Dansează printre stele” debutează la Antena 1 duminică, 5 octombrie, de la 20.30. Nu mai puţin de 12 perechi, formate din vedete şi dansatori profesionişti intră în competiţia în care lupta se duce exclusiv în coregrafii de top şi va aduce în casele telespectatorilor emoţia şi tensiunile specifice unui concurs de dans veritabil.

Va fi un show strălucitor, realizat într-un platou spectaculos, care va pune mult accent şi pe partea de reality. Astfel, telespectatorii Antena 1 vor putea urmări pas cu pas cum evoluează relaţiile dintre concurenţi atunci când nu se află pe ringul de dans, felul în care decurg antrenamentele şi alte detalii care rămân, de obicei, în culisele emisiunii.

Alina Eremia şi Iuri Ribac, Alina Puşcaş şi Bogdan Boantă, Cosmina Păsărin şi Bruce, Diana Munteanu Niculescu şi Ştefan Ciubotaru, Raluka şi Lilian Cărăuş, Sandra Izbaşa şi Petrişor Ruge, Cosmin Seleşi şi Maria Popescu, Mihai Ristea şi Luiza Comşa, Muneer şi Stela Domniţanu, Nicolai Tand şi Elena Andreianu, Speak şi Cocuţa şi Vladimir Drăghia şi Elena Voscoboinic sunt cele 12 perechi care, începând din 5 octombrie, „Dansează printre stele” la Antena 1.

Pentru Alina Eremia, dansul este „libertatea de exprimare, pasiune, exuberanţă”. Iuri Ribac, cel fără de care Alina nu face niciun pas pe ringul de dans, are numai cuvinte preţioase la adresa ei. „Partenera mea este o comoară, deci sunt norocos”. Tot în viziunea coregrafului, echipa lor excelează la capitolul comunicare: „eu şi Alina ne citim gândurile uneori”, spune Iuri.

„Dansul este visare, transpunere, sentimente, pasiune, puţină nebunie, cuplu şi armonie”, crede Alina Puşcaş, căreia îi sunt dezvăluite tainele dansului pas cu pas de Bogdan Boantă. „Dacă ar trebui să-mi caracterizez partenera într-un singur cuvânt, aş cere, de fapt, dreptul la două: sexy şi sexy”, spune Bogdan, cel care resimte însă foarte mult responsabilitatea pe care o are în acest proiect. „Voi fi implicat în mod direct în ceea ce se întâmplă pe scenă, partenera are încredere maximă în mine, iar eu trebuie să fiu mereu acolo, mereu sigur pe mine şi nu-mi permit să am o zi mai proastă”, declară ferm coregraful.

Cosmina Păsărin e de părere că fără muzică şi dans viaţa nu ar mai avea aceeaşi intensitate. „Dansul oferă şi mai multă culoare vieţii, îi ajută pe oameni să se apropie, dansul e vitalitate, eleganţă, senzualitate”, spune concurenta. Tocmai pentru că ştie că acest concurs o va face să-şi depăşească noi limite, Cosmina ascultă cu sfinţenie sfaturile în materie de dans venite de la Bruce, partenerul ei. „Cosmina e ambiţioasă”, spune coregraful. “Punctul forte al echipei noastre este optimismul”, mai dezvăluie acesta.

Diana Munteanu Niculescu „Dansează printre stele” din dorinţa de a se autodepăşi, iar Ştefan Ciubotaru este responsabil de coregrafiile de succes ale echipei lor. „Diana este luptătoare. Perechea noastră excelează la capitolul muncă. Repetăm foarte mult. Acest proiect reprezintă un vis al meu pe care l-am avut multă vreme şi mă bucur că îl trăiesc aici, la Antena 1”, spune Ştefan.

„Pentru mine, muzica merge mână-n mână cu dansul şi nu mă pot gândi la una fără cealaltă. E o artă care implică foarte multe sentimente”, crede Raluka, iar Lilian Cărăuş, partenerul ei, este cel care va transforma fiecare dans într-unul de poveste. „Raluka este foc, aer, apă. Atuul echipei noastre este reprezentat de experienţa mea şi inegalabila ea”, spune emoţionat Lilian.

Sandra Izbaşa se pregăteşte să facă performanţă şi la „Dansează printre stele” alături de Petrişor Ruge. Pentru campioană, dansul este „graţie, emoţie, ritm, pasiune”. “Cred că anii de repetiţii pe care amândoi îi avem în spate ne vor ajuta foarte mult în această competiţie. Amândoi ştim cum este să îţi fortezi corpul timp de ore în şir, zilnic”, declară Petrişor, cel care îşi caracterizează partenera ca fiind “o comoară ambiţioasă”.

„Mi-am dorit să vin în această emisiune să-mi demonstrez că pot să excelez sau să fac performanţă şi într-un alt domeniu”, spune Cosmin Seleşi, cel care intră în competiţia „Dansează printre stele” alături de Maria Popescu. „Îmi place că acest proiect îmi oferă şansa să îmbin plăcerea de a dansa cu bucuria de a preda. Cosmin este spectaculos, iar echipa noastră, hotărâtă să câştige”, declară coregrafa.

Mihai Ristea crede că dansul este „trăirea intensă a unui sentiment, una dintre cele mai expresive forme de exprimare artistică”. Luiza Comşa, partenera lui, apreciază faptul că Mihai este la fel de muncitor ca şi ea. „Dansează printre stele este, pentru mine, cea mai mare provocare de până acum. Amândoi ne dorim ca fiecare pas pe care îl pregătim pentru show să iasă perfect”, a mărturisit Luiza.

Muneer are voce de profesionist, iar acum învaţă să danseze la fel de bine de la Stela Domniţanu. „Echipa noastră e puternică pentru că ne înţelegem cu uşurinţă, iar Muneer este foarte ambiţios şi ascultă cu atenţie tot ce îi spun. Acest concurs îmi oferă şansa să fac ceea ce ştiu şi îmi place la nebunie”, spune Stela. „Dansul este bucurie”, spune Muneer, cel care este conştient de tot efortul pe care trebuie să îl depună la repetiţii pentru a se ridica la nivelul partenerei lui.

Pentru Nicolai Tand, dansul e sinonim cu armonia. Graţioasa lui parteneră, Elena Andreianu, vede în Nicolai un campion, dar recunoaşte că această competiţie este pentru ea un test suprem. „Sunt un coregraf care trebuie să facă un chef să ajungă la nivelul unui dansator profesionist”, declară Elena.

„Libertate, energie, ritm, educaţie, fericire, condiţie fizică, libertate, sănătate, frumuseţe, toate îmi vin în minte când mă gândesc la dans”, povesteşte Speak. Responsabilă ca toate aceste trăiri să fie cuprinse într-o singură coregrafie, ediţie de ediţie, este Cocuţa (Andra Gheorghe). „Chimia dintre noi este punctul nostru forte. Suntem pe aceeaşi lungime de undă şi în felul ăsta ne este mult mai simplu să fim o echipă. Speak este stâlpul meu de rezistenţă, jumătatea mea din acest show şi omul care mă relaxează cu umorul lui fantastic atunci când simt că nu mai putem”, dezvăluie Cocuţa.

Vladimir Drăghia se pregăteşte să fie o poezie şi pe ringul de dans. Cea care îi ajută să scrie versurile în paşi de dans este Elena Voscoboinic. „Vladimir e un om complex”, spune Elena, iar chimia dintre noi e foarte puternică, mai dezvăluie coregrafa. La rândul lui, Vladimir crede că secretul câştigării acestui concurs este chiar Elena, partenera lui.