123 S-a furat un tren

De: Mioara Tronaru / 03.08.2009, 00:00
123 S-a furat un tren
Walter Garber lucrează în metroul din New York. Ca în fiecare zi, el supraveghează buna desfăşurare a traficului. Astăzi însă, fără nici un motiv, garnitura Pelham 123 s-a oprit. Este începutul coşmarului.

Ryder, un criminal pe cît de inteligent pe atît de îndrăzneţ, a deturnat trenul şi a luat ostatici toţi pasagerii. Pentru ca lucrurile să reintre în normal, el şi cei trei acoliţi superînarmaţi care-l însoţesc nu vor decît cinci milioane de dolari, cît se poate de repede. Şi, pentru a demonstra că nu prea au simţul umorului, promit să execute toţi pasagerii, pe rînd…

”The Taking of Pelham 1 2 3” este remake-ul clasicului ”The Taking of Pelham One Two Three”, regizat de Joseph Sargent în 1974. Acesta a fost principala sursă de inspiraţie pentru ”Reservoir Dogs” al lui Quentin Tarantino. Denzel Washington şi Tony Scott colaborează pentru a patra oară în acest film, după ”USS Alabama” (1995), ”Man on Fire” (2004) şi ”Déjà vu” (2006).

Pentru că la metrou nu se glumeşte cu securitatea, toţi cineaştii care au vrut să filmeze în subteran au fost nevoiţi să asculte cuminţi lecţia de protecţia muncii. Nici de data asta nu s-a făcut altfel. Nimic nu a fost trecut cu vederea. Angajaţii de la NYC Transit au verificat inclusiv încălţămintea celor 200 de figuranţi înainte ca Tony Scott să spună ”Motor!” pentru scena de evacuare din metrou.

Premiera: 7 august
TO: The Taking of Pelham 1 2 3. Producţie SUA, 2009. R: Tony Scott.
Cu: Denzel Washington, John Travolta, James Gandolfini, John Turturro, Luis Guzman, Michael Rispoli.
Distribuit de InterComFilm Distribution. Avanpremiera joi, 06.08, Cinema Pro, 21.30, şi Hollywood Multiplex, 22.00