13-14 cu Luminiţa Anghel

Apropo.ro / 17.12.2007, 00:00
13-14 cu Luminiţa Anghel
A făcut muzică, televiziune, entertain­ment şi, mai nou, face radio. Lumea începe însă să uite şi de Cerb, şi de Eurovision, şi îşi aduce aminte numai că e un alt star care a făcut scandal.
Am întîlnit-o pe Luminiţa Anghel cu puţin înainte de declanşarea scandalului din presă. Era încă perioada în care nu trebuia să se justifice cu nimic, ci doar să-şi promoveze emisiunea de la Radio Total, “Star Total”. Aşa că discuţia a fost confortabilă, despre carieră şi viaţa ei de familie.
Bătăia pentru unde
Paradoxal pentru lumea radioului, în care cei mai mulţi se tem de vocile feminine, Radio Total a ales-o pe Luminiţa tocmai pentru vocea ei şi pentru uşurinţa de a comunica. “Star Total” nu e un format uşor, mai ales că a fost programat şi pentru intervalul 13.00-14.00, tronson pe care se bat emisiuni consacrate, unde mai pui că este şi intervalul de maximă aglomeraţie în trafic, dusă pînă la limita suportabilităţii: “Este singurul motiv pentru care mă bucur că traficul este infernal în Romănia, pentru că lucrez la radio şi că, în primele patru zile ale săptămînii, cînd lumea este foarte ocupată, eu sînt acolo, cu ei”.
Made by L.A.
Luminiţei îi place să facă totul ca la carte: “Eu îmi aleg invitaţii, sun şi fac lobby pentru emisiune. Îmi place acest contact direct cu ei. Avantajul e că am experienţa scenei, care îmi conferă o oarecare relaxare în faţa publicului”. Cu toate astea, nu se sfieşte să admită că: “Am avut surprize plăcute cu oameni pe care nu-i cunoşteam şi surprize neplăcute cu persoane dragi mie. Dar asta n-a schimbat cu nimic relaţia noastră. Sînt foarte obiectivă. Ştiu să fac foarte bine separarea între personal şi profesional”.
Cît priveşte afacerile (are propria firmă, “L.A. Entertainment”, care organizează evenimente), “Mamă, din ce în ce mai bine mă princep! Înainte nu prea ştiam să fac partea administrativă. Eram doar brandul care vindea evenimentul. Acum, mă ocup de contracte, vorbesc cu oamenii… Este şi o parte nu urîtă, dar deranjantă a lucrurilor:… primesc o groază de telefoane de genul «Bagă-l, te rog, şi pe ăla, că e prietenul meu şi fă-mi şi mie o favoare!». E total greşit! Intră dacă e bun şi dacă-l interesează pe client. El e cel care plăteşte, eu nu sînt decît intermediarul. Sau se mai negociază: «Hai, că tu eşti prietena mea şi tu ştii cam pe cîţi bani cînt eu». Dacă vorbim de bani, e cazul să amintim şi de galele caritabile organizate de “L.A. Entertain­ment”, cum a fost cea de anul acesta, la care a fost invitat şi celebrul tenor José Carreras. Dar Luminiţa Anghel s-a implicat şi în proiecte care nu au nici o vizibilitate publică: “Vreau să organizăm măcar o dată pe săptămînă un soi de bal pentru pensionari, în fiecare sector”.
Frăţiorul e pe drum…
Dacă în plan profesional Luminiţa Anghel e cîştigătoare, în plan personal a trebuit s-o ia iar şi iar de la capăt. A mizat mereu pe dra­goste, aşa că, după două divorţuri, Luminiţa a riscat din nou şi şi-a oferit inima lui Bogdan Friedrich, bărbatul care o face fericită de doi ani încoace. Fiul ei, David, e centrul universului ei şi amîndoi sînt de nedespărţit: “După 17.30, e perma­nent cu mine. Dacă nu sînt acasă, îl iau după mine. În weekend, dacă sînt plecată din Bucureşti, rămîne cu Bogdan, îşi petrec timpul la mall, la film, la restaurant, îşi cumpără DVD-uri… Se simt foarte bine împre­ună. Chiar a declarat acum că e foarte încîntat de fa­milia asta şi că nu vrea s-o deza­mă­gească”. De cînd Luminiţa i-a spus că ar vrea să rămînă însărcinată, David nu-şi mai găseşte locul: “M-a tot întrebat «Te-ai răzgîndit? Ţi-e greu? Dar cînd o să avem şi noi un frăţior? Nu mai căra! Nu mai ţine sacoşa în mînă!». E foarte protec­tor, cred că va fi un frate foarte bun”.  
 
“Îmi place foarte mult cum arată Anna Lesko, mi se pare o apariţie senzaţională. Îmi place mult Corina, care este şi foarte ha­ioasă, îmi place atitudinea ei, îi stau şi foarte bine hainele. Schim­bările mele au avut legă­tură cu schimbările mele inte­rioare.
"M-am tuns scurt cînd am divor­ţat, mi-am lăsat părul să crească atunci cînd m-am îndrăgostit”.
“Nu-mi doresc niciodată nimic în mod special nici de ziua mea, nici de Crăciun. Sînt îndrăgostită de ceasuri. Îmi plac pantofii, hainele, sînt o mare cheltuitoare. Nu sînt fashion dependentă. Nu ştiu de ce zic ăştia că sînt bine sau prost îmbrăcată. Mă îmbrac cum mă simt bine şi nu cred că e chiar de prost gust. Una dintre comentatoare mă scoate din minţi: «Are părul prea scurt şi fusta prea lungă»”.