13 lucruri pe care nu le ştiai despre viaţa la Casa Albă

Apropo.ro / 28.03.2015, 19:00
13 lucruri pe care nu le ştiai despre viaţa la Casa Albă
Iată câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care trebuie să le ştiţi pentru a înţelege cum arată, de fapt, viaţa în Casa Albă.

1. Pentru a reduce costurile, preşedintele Woodrow Wilson ţinea în timpul Primului Război Mondial 48 de oi pe peluza din faţa Casei Albe. Lâna acestora a fost vândută la licitaţie pentru suma de 52.823 de dolari, iar câştigurile au fost donate Crucii Roşii.

2. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, au fost montate la toate geamurile draperii groase, măşti de gaze au fost aşezate peste tot pe mobilă, iar pe acoperiş au fost montate arme antiaeriene. Porţile de la Casa Albă au fost şi ele închise.

3. Inginerii de la Casa Albă au fost întrebaţi de preşedintele Roosevelt dacă pot schimba culoarea clădirii din alb în cea a imprimeului de camuflaj.

4. În 1970, Elvis Presley a apărut la porţile Casei Albe şi a cerut să îl vadă pe preşedintele Nixon. Agenţii Serviciilor Secrete l-au adus pe Elvis în clădire, iar Nixon a fost foarte entuziasmat să îl cunoască pe „Rege” chiar în Biroul Oval.

Citeste mai mult aici!