13 premiere pentru 2013

Apropo.ro / 05.01.2013, 09:00
13 premiere pentru 2013
În caz că ratăm şi de această dată şfârşitul lumii, anul următor se anunţă plin de filme. Toate casele de distribuţie româneşti şi-au planificat deja premierele, singura noastră speranţă este să şi rămână aşa progamarea şi să nu fie tranferate direct pe DVD.

Last Stand

The Last Stand / Ultima redută (25.01.2013)
Regia: Jee-woon Kim.
Cu: Arnold Schwarzenegger, Jaimie Alexander, Genesis Rodriguez.
Gen: acţiune, crimă, thriller.

După „rolul” de guvernator, Arnold Schwarzenegger se întoarce la acţiune. „Last Stand” spune povestea lui Ray Owens un şerif hotărât să ţină piept cu orice preţ nelegiuiţilor unui cartel de droguri care-şi fac de cap pe teritoriul său. Aflat în pragul pensionării, Ray Owens s-a resemnat să lupte împotriva infractorilor mărunţi ce operează în micul oraş Sommerton Junction situat la graniţa Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, după ce a renunţat la postul pe care l-a ocupat în Departamentul de Poliţie din Los Angeles în urma unei operaţiuni care a decurs cum nu se poate mai prost şi în care partenerul lui a rămas paralizat, iar el s-a simţit acoperit de ruşinea înfrângerii şi a eşecului.

Les Miserables

Les Misérables / Mizerabilii (25.01.2013)
Regia: Tom Hooper.
Cu: Anne Hathaway, Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried.
Gen: dramă, muzical.

Adaptarea romanului lui Victor Hugo. Jean Valjean, fuge de 18 ani din calea legii pentru că a îndrăznit să fure o pâine. Ofiţerul de poliţie Javert este cel care se află permanent pe urmele lui Jean, implacabil în dorinţa sa de a-l captura şi de a-l vedea pedepsit. Cam asta e povestea pe care o ştie toată lumea, ce aduce nou filmul este o distribuţie de excepţie şi faptul că toată lumea cântă!

Frankenweenie

Frankenweenie / Frankenweenie (25.01.2013)
Regia: Tim Burton.
Cu: Winona Ryder, Martin Landau, Charlie Tahan.
Gen: animaţie, comedie, horror.

În fine, va ajunge şi la noi filmul lui Tim Burton, dedicat căţelului lui, care are dealtfel câte o apariţie, mai mare sau mai mică, în aproape toate peliculele ce-i poartă semnătura. „Frankeweenie” spune povestea lui Viktor Frankestein, un puşti precupat de regie care realizează filme cu monştri ajutat de credinciosul său căţel Bull Terrier, Sparky. Doar că Sparky este călcat de maşină, iar Viktor se trezeşte fără principalul său star. Inspirat de o lecţie de la şcoală (despre impulsurile electrice din muşchi, desigur), Viktor îşi promite să-şi readucă prietenul la viaţă. După ce creează maşinării elaborate şi se foloseşte de puterea unui fulger, puştiul reuşeşte să învie câinele, doar că noul Sparky începe să-i îngrozească pe vecini. Viktor va avea mult de furcă pentru a-i convinge pe cei din jur, în primul rând familia şi prietenii, că Sparky, în ciuda aspectului său înspăimântător, este acelaşi prieten loial de dinaintea „operaţiei”.

A Good Day to Die Hard

A Good Day to Die Hard (15.02.2013)
Regia: John Moore.
Cu: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch.
Gen: acţiune, crimă, thriller.

Încă de la primul „Die Hard”, în 1988, John McLane s-a aflat în locul nepotrivit la timpul nepotrivit, cu abilităţile şi atitudinea ce l-au făcut de neînfrânt, devenind astfel inamicul numărul 1 al teroriştilor din toată lumea. De această dată, McLane se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum, una cu ramificaţii în toată lumea, căci fiul său înstrăinat, Jack, este prins în iţele unei complicate poveşti în care este implicat şi un mafiot rus, tată şi fiu făcând din acest punct tot posibilul pentru a-şi proteja unul-altuia vieţile şi de a elimina pericolul ce ameninţă însăşi democraţia.

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures / Cronicile Casterilor: A 16-a lună (15.02.2013)
Regia: Richard LaGravenese.
Cu: Alice Englert, Jeremy Irons, Viola Davis.
Gen: dramă.

Ethan Wate este un elev de liceu, care detestă faptul că locuieşte în orăşelul Gatlin din Carolina de Sud fiindcă aici nu se întâmplă niciodată vreun eveniment ieşit din comun. Visurile băiatului sunt bântuite de imaginea unei fete frumoase pe care Ethan nu a întâlnit-o niciodată, iar atunci când Lena Duchaness, o fată de 16 ani care aspiră la o viaţă normală fiindcă este victima unui blestem, se mută înapoi în Gatlin, protagonistul se trezeşte implicat în aventuri mai spectaculoase şi mai periculoase decât ar fi îndrăznit să spere.

Killing Time

Killing Time (02.2013)
Regia: Florin Piersic Jr.
Cu: Cristian Ioan Gutău, Florin Piersic Jr., Olimpia Melinte.
Gen: dramă.

Multaşteptata peliculă semnată de Florin Piersic Jr. nu are încă o dată certă, sperăm însă că nu va mai dura mult până la întâlnirea cu publicul românesc. Doi asasini plătiţi îşi aşteaptă viitoarea victimă într-un apartament gol. Orele se scurg una câte una. Treptat, tensiunea dintre cei doi creşte. De la glumiţe nevinovate, cei doi trec la mici împunsături ironice iar, în final, ajung la ameninţări directe. Aparenta „armonie de cuplu” dispare încet-încet… În locul ei, îşi arată colţii o rivalite făţişă, ce va avea consecinţe mortale.

Iron Man

Iron Man 3 (26.04.2013)
Regia: Shane Black.
Cu: Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Don Cheadle, Ben Kingsley.
Gen: acţiune, aventuri, SF.

Aşa cum ne-au obişnuit cei de la Marvel, filmele din universul lor au o consistentă legătură unele cu altele, iar coloana vertebrală a lui „Iron Man 3” are toate şansele să provină din „The Avengers”! Zvonurile se învârt în jurul unui „tratament” cu nanoboţi, care l-ar putea face pe Iron Man să sufere o metamorfoză neaşteptată…

The Great Gatsby

The Great Gatsby (17.05.2013)
Regia: Baz Luhrmann.
Cu: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire.
Gen: dramă, dragoste.

O adaptare a celebrului roman al lui F. Scott Fitzgerald. Acţiunea este plasată în Long Island, unde noul venit Nick Carraway este atras în lumea somptuoasă a vecinului său, Jay Gatsby. Cu toate acestea, destul de repede, Carraway va începe să vadă dincolo de existenţa plină de lux a lui Gatsby, unde obsesia, nebunia şi tragedia aşteaptă. De această dată, regia lui Baz Luhrmann va face diferenţa…

Nymphomaniac (05.2013)
Regia: Lars von Trier.
Cu: Stellan Skarsgård, Charlotte Gainsbourg, Shia LaBeouf.
Gen: dramă.

„Nymphomaniac” este un fel de jurnal erotic al unei femei din perioada adolescenţei, până la vârsta de 50 de ani. Mai precis, până în momentul în care este găsită leşinată, în pădure, de un bărbat, cel căruia i se şi confesează ulterior. Este ultimul film, din acest moment, al lui Lars von Trier şi este încă în postproducţie la această dată.

The Hangover Part III

The Hangover Part III (31.05.2013)
Regia: Todd Phillips.
Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis.
Gen: comedie.

O nouă parte a seriei de succes cu prietenii mahmuri. Se pare că celebra gaşcă nu a învăţat nimic din fostele păţanii şi va recidiva şi în 2013. Producătorii ne asigură că va fi şi de această dată de pomină!

After Earth

After Earth (07.06.2013)
Regia: M. Night Shyamalan.
Cu: Zoë Kravitz, Will Smith.
Gen: aventuri, SF.

Regizorul M. Night Shyamalan se mută în spaţiu. La o mie de ani după cataclismul care a forţat omenirea să fugă de pe Terra, Nova Prime a devenit noul sălaş al rasei umane. Legendarul general Cypher Raige se reîntoarce la familie după o îndelungată perioadă petrecută la datorie, gata să fie un tată adevărat pentru fiul său de 13 ani, Kitai. Dar când o furtună de asteroizi distruge nava celor doi, ei trebuie să aterizeze pe Pământ, devenit acum un teritoriu necunoscut şi periculos. În vreme ce tatăl său zace între viaţă şi moarte în cabina de pilotaj, Kitai trebuie să o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera un dispozitiv de semnalizare a poziţiei, unica lor şansă de salvare. Toată viaţa lui, Kitai şi-a dorit să fie un soldat, precum tatăl său. Acum are în sfârşit ocazia…

World War Z

World War Z (21.06.2013)
Regia: Marc Forster.
Cu: Brad Pitt.
Gen: acţiune, dramă, horror.

După zecile de filme în care salvat lumea din toate poziţiile, Brad Pitt se află faţă în faţă cu armatele de zombie! La zece ani după ce oamenii au ieşit victorioşi din războiul cu zombii, numit World War Z, Max Brooks adună poveştile celor care au supravieţuit războiului care aproape a eradicat omenirea. După romanul cu acelaşi nume al lui Max Brooks.

Man of Steel

Man of Steel (21.06.2013)
Regia: Zack Snyder.
Cu: Henry Cavill, Amy Adams.
Gen: acţiune, aventuri, fantastic.

Henry Cavill este noul Superman! În panteonul supereroilor, Superman este cel mai popular şi iubit personaj din toate timpurile. Clark Kent / Kal-El este un tânăr jurnalist în jur de douăzeci de ani ale cărui puteri, ce depăşesc puterea de înţelegere a oamenilor, îl fac să se simtă stingher. Transportat pe Pământ în urmă cu mulţi ani de pe Krypton, o planetă extraterestră avansată, Clark se află în faţa unei întrebări esenţiale: „De ce sunt aici? „. Modelat de valorile morale transmise de către părinţii săi adoptivi, Martha şi Jonathan Kent, Clark descoperă în curând că a avea superputeri înseamnă a fi nevoit să iei decizii dificile.

Monsters University

Monsters University (19.07.2013)
Regia: Dan Scanlon.
Cu: Steve Buscemi, John Goodman, Jennifer Tilly.
Gen: animaţie, aventuri.

Cu ani de zile înainte de a deveni populara echipă „de speriat” din „Compania monştrilor”, Mike şi Sully s-au întâlnit la Universitatea monştrilor, unde nu s-au împăcat chiar bine din prima. Oare ce s-a întâmplat de le-a transformat rivalitatea într-una din cele mai trainice prietenii văzute vreodată pe marele ecran?

The Wolverine

The Wolverine (26.07.2013)
Regia: James Mangold.
Cu: Hugh Jackman, Kelly Hu.
Gen: acţiune, SF.

În sfârşit, cel mai iubit X-men are propriul său film. Bazat pe celebrele benzi desenate, „The Wolverine” îl prezintă pe Logan, eternul războinic străin de lume, în Japonia. Acolo, oţelul săbiilor de samurai se va ciocni de ghiarele de adamantium, în înfruntarea dintre Logan şi misteriosul personaj din trecutul său, într-o luptă ce îl va schimba pentru totdeauna.

The Mortal Instruments

The Mortal Instruments / Instrumente mortale: Oraşul oaselor (30.08.2013)
Regia: Harald Zwart.
Cu: Robert Sheehan, Lena Headey, Lily Collins, Jamie Campbell Bower.
Gen: acţiune, aventuri, dramă, fantastic, mister.

În timp ce se îndreaptă spre clubul Pandemonium din New York, Clary Fray nu bănuieşte că va fi martoră la o crimă. Şi mai ales la o crimă comisă de trei adolescenţi care au pe braţe tatuaje bizare şi mânuiesc arme neobişnuite. Aceasta este prima dată când Clary întâlneşte vânătorii de umbre, războinici porniţi să ucidă demonii de pe Pământ şi să menţină controlul asupra vampirilor şi vârcolacilor. Cu această ocazie, îl cunoaşte pe Jace, un tip superb, cu plete aurii. Clary este atrasă în lumea lui după ce mama ei dispare misterios şi este atacată ea însăşi de un demon.

The Hunger Games: Catching Fire (22.11.2013)
Regia: Francis Lawrence.
Cu: Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Woody Harrelson.
Gen: acţiune, aventuri, SF, thriller.

Katniss şi Peeta au câştigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniţi în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câştigat o viaţă sigură şi decentă pentru familile lor. Dar, în timp ce Katniss şi Peeta sunt forţaţi să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuşi să convingă naţiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiţi nebuneşte, consecinţele ar putea fi dezastruoase…

The Hobbit

The Hobbit: The Desolation of Smaug (13.12.2013)
Regia: Peter Jackson.
Cu: Ian McKellen, Martin Freeman.
Gen: aventuri, fantastic.

„The Hobbit: An Unexpected Journey” şi „The Hobbit: There and Back Again” vor fi cel mai frumos cadou de Crăciun pentru fanii „Stăpânul inelelor” în 2012 şi 2013 Ă ne asigură producătorii.

Mioara Tronaru