13 remedii pentru mahmureală

De: Marian Andrei / 02.01.2014, 10:00
Dacă după o petrecere obișnuită este de ajuns o cafea tare, după una stropită din belșug cu alcool situația se schimbă radical. Vă prezentăm în continuare cum se tratează de mahmureală locuitorii diverselor țări.

Japonia

După o noapte cu mult sake, japonezii își pun speranța în umeboshi, un soi de prune acre, uscate. Din cauză că acestea sunt și foarte amare, cei mai puțin curajoși le pun în ceai verde.

Germania

Duop cum prea bine știți, germanii au câte un cuvânt pentru fiecare lucru. Acest lucru este valabil și pentru micul dejun de după mahmureală katerfrühstück. Acesta este compus dintr-un hering murat, având o garnitură de castraveți murați și ceapă tocată, uneori acompaniat și de bere.

Polonia

Efectele consumului excesiv de vodcă este contracarat de polonezi cu zeamă de varză sau de la murături. 

Rusia

Rușii cred că saturația cu vodcă poate fi combătută cel mai eficient cu ajutorul unei sesiuni de saună, acompaniată cu o „biciuire” cu ramuri de mesteacăn. 

În cazuri mai „ușoare” de mahmureală, merge și un cvas, o băutură slab alcolizată obținută din fermentarea în apă cu zahăr și drojdie a unei pâini de secară.

Mongolia

Mongolii se pare că au… stomac. Ați fi în stare să dați peste cap un pahar cu ochi de oaie murați, în suc de roșii? Dacă da, felicitări!

Mexic, Turcia, Romania

Chiar dacă nu sunt învecinate, aceste țări au un remediu identic pentru mahmureală: ciorba de burtă. La turci se numește iskembe corbasi și se acrește de regulă cu lămâie, iar la mexicani, menudo.

Mexicanii mai folosesc în acest scop și un cocktail de fructe de mare cu suc de roșii și pico de gallo, un condiment făcut din ceapă și chilli. Amestecul are și un nume sugestiv, vuelva a la vida – reîntoarcerea la viață.

Scoția

Un amestec tradițional de lapte bătut, faină de porumb sare și piper, numit The Highland Fling este remediul clasic al mahmurelii în patria whiskey-ului. Totuși, mai nou, scoțienii folosesc o băutură carbogazoasă cu aromă de prtocale, numită Irn-Bru, pentru a scăpa de efectere unei nopți petrecute la bar.

Anglia

Cei pe care i-a „obosit” atmosfera din pub (a se citi numărul de halbe băute) se dreg cu un sandwich cu șuncă. Ei au o abordare științifică, pentru că cercetătorii britanici au descoperit în 2009 că această combinație, șuncă și pâine, poate trata eficient mahmureala datorită aportului mare de aminoacizi.

Peru

Leche de tigre (lapte de tigru) este marinata rămasă  de la ceviche. Combinația de suc de lime și lămâie, resturi de pește, usturoi și ghimbir tratează durerile de cap și bonus, este și afrodisiacă.

Namibia

Pentru a scăpa de mahmureala, namibienii folosesc ceea ce ei numesc „lapte de bivoliță„, un amestec de smântână cu rom brun, foarte condimentat. Atenție! Dacă ajungeți vreodată în Namibia, tineți cont ca „laptele de bivoliță” e mai mult alcool decât lapte.

Sicilia

Se pare că gustarea tradițională a sicilienilor în diminețile în care au dureri de cap și vederea încețoșată este penisul de taur uscat.

Vietnam

Chiar dacă comerțul cu coarne de rinocer este ilegal, praful de corn de rinocer înmuiat în apă caldă este cel mai eficient remediu pentru mahmureală. Tinând cont că acesta vindecă și cancerul, nu este de mirare că un corn de rinocer se vinde cu 300.000 de dolari.

Filipine

Chiar dacă ouăle sunt recomandate pentru tratarea mahmurelii, remediul „suprem” este balut, un embrion fertilizat de rață fiert. Asta pentru cei care pot înghiți o pasăre parțial formată, inclusiv ciocul.