13 rețete de tort cu ciocolată

Apropo.ro / 16.02.2015, 17:00
Vrei ca prietenele să te invidieze pentru torturile cu ciocolată pe care le faci, atunci încearcă și servește-le și cele 13 rețete de torturi cu ciocolată ce urmează.

Prea puține persoane refuză o porție de tort de ciocolată, cu arome subtile sau puternice de mirodenii, care să îți mângâie papilele gustative și toate simțurile de la prima degustare.

Dacă îți plac dulciurile, atunci nu ai cum să ratezi și 13 rețete de tort cu ciocolată!

1. Tort cu ciocolată albă și neagră

tort ciocolata alba si neagra

Pentru tortul cu ciocolată albă și neagră avem nevoie de:

Blat:

– 6 ouă

– 6 lg zahăr

– 5 lg făină

– 1 lg cacao

– esență vanilie

Crema 1 :

– 200 gr ciocolată albă

– 200 ml frișcă lichidă

– esență vanilie

Crema 2:

– 200 gr ciocolată neagră

– 200 gr frișcă lichidă

– esență rom

– 250gr sirop

– 250 ml zahăr

– apa

– esență rom

– 200 gr glazură

– 100 gr ciocolată

– frișcă lichidă

– 50 gr unt

– decor trandafiri (sau orice altceva).

Mod de preparare tort cu ciocolată albă și neagră:

Se amestecă toate ingredientele de mai sus pentru blat și se coace la cuptor până se rumenește ușor.

Cremele: ciocolata se amestecă cu frișca și se pune pe foc mic numai până ce se dizolvă ciocolata .Se dă la rece o oră jumătate apoi se spumează cu mixerul la putere mare. La sfârșit se aromatizează cu esențe.

Siropul se fierbe și se lasă la răcit, după care se adaugă esența de rom.

Blatul răcit se taie în 3 foi: prima foaie se însiropează, se adaugă crema albă, se pune și a doua foaie presându-se ușor,s e însiropează și aceasta și adăugăm a doua cremă .

La sfărșit se pune și ultima foaie pe care o însiropăm și îmbrăcăm tortul într-un strat subțire de cremă și îl ținem la rece pentru câteva ore.

Peste tortul răcit bine se adaugă glazura din: ciocolata, frișca și untul se țin pe foc mic până ce se topesc formând o glazură consistentă.Înainte de a se întări glazura îl decorăm.

2. Tort cu ciocolată și zmeură

Pentru tortul cu ciocolată și zmeură avem nevoie de:

– 7 ouă

– 7 linguri zahăr

– 7 linguri făină

– 3 linguri ulei

– 2 linguri lapte

– 1 plic praf de copt

– 1 plic zahăr vanilat

– 500 ml frișcă lichidă

– 200 gr ciocolată neagră

– 200 gr ciocolată cu lapte

– 100 gr zmeură congelată/proaspătă

– cacao pentru decor (optional)

Mod de preparare tort cu ciocolată și zmeură:

Pentru blat: separați ouăle și bateți albușurile cu un praf de sare până devin o spumă, apoi adăugați cele 7 linguri de zahăr și zaharul vanilat continuând să mixați apoi pe rând cele 7 gălbenușuri, uleiul și laptele, făina și praful de copt.

Într-o tavă de 30X40 cm se pune o foaie de copt și se pune amestecul pentru blat. Se coace la cuptorul reîncălzit 20 minute. După coacere se lasă la răcit.

Pentru cremă se bate frișca lichidă bine, se topește ciocolata la aburi sau microunde. Ciocolata topită se toarnă ușor peste frișcă , amestecând continuu.

Blatul răcit se taie în 4 fâșii egale de 10 cm care se ung pe rând cu cremă peste care se adaugă zmeura sau ce alt fruct aveți la îndemână.

Foaia de blat se rulează și se pune pe un platou sau farfurie, cu crema în sus.

Operațiunea se repetă, iar la sfârșit se imbracă aceste rulouri în cremă. Se pudrează cu cacao sau fulgi de cocos.

tort ciocolata struguri

3. Tort cu ciocolată și struguri

Pentru tortul cu ciocolată și struguri avem nevoie:

– 200 g unt moale

– 150 zahăr pudră

– 1 plic zahăr vanilat

– 5 gălbenușuri

– 170 g făină

– 1 plic budincă cu gust de vanilie

– ½ plic praf de copt

– 100 g ciocolată rasă

– 100 g nuci măcinate

– 5 albușuri

– 50 g zahăr

Pentru cremă:

– 500 ml frișcă vegetală

– 2 plicuri zahăr vanilat

– 250 g struguri negri

– 1 linguriță esență de rom

Pentru ornare:

Zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare tort cu ciocolată și struguri:

Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat și gălbenușurile până se obține o spumă. Separat se amestecă făina cu praful de budincă și praful de copt, se adaugă peste și spuma de unt peste, iar la sfârșit se pun ciocolata și nucile.

Se bat spumă albușurile cu zahărul și se amestecă în aluatul de mai sus.

Se toarnă aluatul într-o formă detașabilă acoperită cu hârtie de copt (diametrul de 24 cm) și se bagă în cuptorul preîncălzit. Se coace 45 de minute.

După ce s-a mai răcit blatul de tort se scobește cu o lingură ca un capac, iar bucățile se fărâmițează.

Se bate frișca și se amestecă cu zahărul vanilat, se adaugă adaugă 2/3 din firimituri, strugurii și esența de rom și se amestecă încet.

Crema de ciocolată se aranjează sub forma unei cupole, iar pe deasupra se presară firimiturile rămase și zahărul pudră.

4. Tort cu ciocolată Hello Kitty

Pentru tort cu ciocolată Hello Kitty avem nevoie de:

Blat

– 150 gr ciocolată neagra

– 200 gr unt

– 150 gr zahăr

– 5 ouă

– 1 praf de copt

– 200 gr faină

– 3 linguri cacao

– esență vanilie

Cremă:

– 250 gr ciocolată neagră

– 250 gr cremă mascarpone

– 100 ml frișcă lichidă

– 2 linguri lichior

Glazura:

– 100 gr ciocolată de lapte ptr topit

– 100 ml frișcă lichidă

Ornamente:

– creion de patiserie din ciocolată și căpșuni

– bombonele ornamentale din zahăr

– frișcă

Mod de preparare tort cu ciocolată Hello Kitty:

Pentru blat se topeste untul și se freacă cu jumătate din zahăr și esență de vanilie. Se adaugă treptat ciocolata topită la foc mic și gălbenușurile, pe rând. Se pune încet cu o lingură făina deja amestecată cu cacao și praful de copt. Albușurile se bat spumă cu zahărul rămas apoi se adaugă în compoziția de mai sus; se toarna compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care e unsă în prealabil cu puțin ulei și se lasă la copt 45 min la 180C.

Pentru cremă se topește ciocolata, se adaugă frișca și se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la racit. Se adaugă crema de mascarpone și lichiorul, și se mixează bine. Se lasă la rece.

Pentru glazură se topește ciocolata, se adaugă frișca și se ia de pe foc până se răceste puțin.

Blatul se taie în două, pe orizontal, se pune crema pe partea de jos, se acoperă cu al doilea blat și se pune glazura de ciocolată. Se lasă la frigider toată noaptea, iar a doua zi se ornează cu frișcă, se face modelul cu creion ciocolată și de căpșuni de patiserie, și ornamente decorative din zahăr sau bombonele.

tort ciocolata si bere

5. Tort cu ciocolată și cu bere neagră

Pentru tortul cu ciocolată și bere neagră avem nevoie de:

– 150 ml de bere neagră tare

– 75 g de ciocolată neagră (minim 70% cacao)

– 100 g de unt

– 275 g de zahăr brun

– 2 ouă

– 175 g de faină

Glazură

– 100 g de ciocolată cu lapte

– 50 g de unt

– 2 linguri de bere neagră

– 100 g de zahăr pudră

– 50 g de alune prăjite

Mod de preparare tort cu ciocolată și bere neagră:

Se preîncălzește cuptorul. Se pune la topit ciocolata, după care se lasă la răcit. Peste, se adaugă berea, untul și zahărul pudră, se amestecă bine.

Într-un castron separat, bate untul și zahărul până devine o cremă pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul și bate bine. Adaugă sosul de ciocolată cu berea și amestecă bine până ce se combină totul. La final adaugă făina și amestecă ușor. Pune aluatul la copt, la foc moale vreme de 30-40 de minute. Este gata când trece testul scobitorii. Scoate tortul din tavă și lasă-l să se răcească.

Toarnă glazura peste blatul complet răcit și presară alune măcinate.

6. Tort cu ciocolată și dulceață de cireșe

Pentru tortul cu ciocolată și dulceață de cireșe avem nevoie de:

Blat:

– 300 ml. lapte

– 40 g. cacao

– 180 g. zahăr

– 150 g. unt (moale, la temperatura camerei)

– 3 ouă

– 300 g. făină

– 1 lingură rasă praf de copt

Cremă

– 2 ouă

– 100 g. zahăr

– 75 ml. suc proaspăt de portocale

– 4 foi de gelatină sau 7 g. gelatină granule

– 200 ml. frișcă

– 250-280 g. dulceață de cireșe

Sirop:

– sirop de zahăr ars sau în combinație cu lichior de cireșe

Glazură și ornat:

– 200 g. ciocolată cu lapte sau frișcă batută

– figurine: puișori sau iepurași

– ouă mici de ciocolată

– fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare tort cu ciocolată și dulceață de cireșe:

Pentru blat, frecati laptele cu cacao și cu 100 g. zahăr. Dați amestecul în clocot, și apoi lăsați-l să se răcească.

Ungeți cu ulei și presărați cu pesmet forma de tort (diametru de 26 cm.) sau doar tapetați-o cu hârtie de copt.

Preîncălziti cuptorul la 175 grade C. (foc mediu).

Amestecați untul moale cu 80 g. zahăr; încorporați treptat ouăle. Turnați praful de copt peste făină. Presarați făina, alternativ cu laptele cu cacao, peste masa de unt și ouă.

Frământați și omogenizați ingredientele. Turnați aluatul în formă și dați-l 30 de minute la cuptor.

Scoateți-l apoi și lăsați-l să se răcească.

Pentru cremă, bateți ouăle cu zahărul pe baie de abur fierbinte (nu lasați să dea în clocot) timp de cca.12-15 minute, sau până când crema capătă consistență. Lăsați să se răcorească și apoi turnați sucul de portocale.

Înmuiați gelatina în apă rece; dizolvați-o apoi pe baie de aburi sau la microunde (câteva secunde). Adăugați 3 linguri de cremă de ouă, omogenizați, apoi amestecați-o cu restul de cremă și lăsați să se răcească. Bateți spumă frișca și amestecați-o cu masa de gelatină și ouă.

Tăiați blatul în trei părți egale. Însiropați fiecare blat cu sirop, pe masură ce asamblați tortul. Ungeți primul blat cu 1/2 din cantitatea de dulceață și cremă, pe al doilea, cu restul de dulceață și cremă, apoi fixati un inel de tort în jurul lor. Puneți deasupra a treia felie de blat. Lăsați tortul peste noapte la frigider, apoi îndepartați inelul de tort.

Rupeți in bucățele ciocolată, apoi topiți-o la baie de aburi. Turnați ciocolata topită peste tort și lipiți figurinele pe margine.

Radeți ciocolata și asezați în mijloc ouă de ciocolată. Pudrați totul cu fulgi de cocos, iar la bază folosiți nuca de cocos.

tort ciocolata si bezea

7. Tort cu ciocolată și bezea

Pentru tortul cu ciocolată și bezea avem nevoie de:

Blat

– 300g nuci prăjite și pisate

– 7 albușuri

– 250 g zahăr

– 1 lingură de făină

Cremă

– 250g zahăr

– 7 gălbenușuri

– 4 linguri cacao

– 1 pahar umplut cu cafea limpezită ( merge și ness)

– 2 linguri făină

– 1 1/2 pachet unt

Mod de preparare tort cu ciocolată și bezea:

Pentru blat albușurie se bat spumă, apoi se adaugă zahărul, se amstecă ușor cu nuca și făina. Se unge tava cu unt, se tapetează cu făină; cred ca merge și cu hârtie unsă cu unt.

Blatul are cam 1-1,5 cm înălțime; nu crește, este tare, ca o bezea; se coace cel puțin 30-40 min.la foc potrivit, până se întareste, dar să nu se ardă. Tava e tava mare, de aragaz.

Pentru cremă zahărul se freacă cu gălbenușurile, se adaugă cafeaua, cacao, făina și se fierbe în bain-marine, până se face de consistența unei ciulama groase.

Dupa ce se răceste se amestecă încet, lingură, cu lingură, cu untul frecat în prealabil. Blatul se taie în două, se pune la mijloc ½ din crema, și cu restul se imbracă tortul.

Se poate pune deasupra nuci prajite și tăiate, ciocolată rasă, coajă de portocală confiată.

8. Tort cu ciocolată și caramel

Pentru tort cu ciocolată și caramel avem nevoie de:

Caramelul:

– 175 g zahăr

– 3 linguri apă

– 120 ml smântână grasă

– 1 lingurita rasă cu sare de mare

– 120 g unt

Crema:

– 250 g ciocolată

– 160 g unt

– 175 g zahăr

– esență de vanilie

– 120 g migdale prăjite și măcinate

– 5 ouă

Mod de preparare tort cu ciocolată și caramel:

Pentru caramel: Într-o cratiță se pune zahărul cu apa, pe foc mic, amestecând continuu, până se topește zahărul. Când a căpătat culoarea aurie se ia de pe foc și se adaugă sarea de mare și smântâna amestecând mai rapid. Se adaugă apoi untul și se dă caramelul la răcit.

Crema de ciocolată: Se topește ciocolata care se amestecă cu untul și zahărul și se iau de pe foc după ce s-au topit. Se adaugă apoi esența de vanilie și migdalele. Peste această compoziție se adaugă cinci gălbenușuri, iar albușurile se păstrează. După ce s-a amestecat bine în compoziția cu gălbenușurile, se adaugă ușor și albușurile bătute spumă.

Într-o formă de tort de 24 cm se pune o foaie de copt care se unge bine cu unt, după care se toarnă jumătate din compoziția blatului de ciocolată. Peste, se toarnă și caramelul care se împrăștie prin compoziție cu ajutorul unui bețișor. Nu îl întindeți până la marginea formei.

Se toarnă apoi jumătatea de compoziție rămasă și se dă la cuptorul care a fost încălzit în prealalbil, pentru 35 de minute.

După răcire se pudrează cu cacao și este gata de servire.

tort ciocolata portocale

9. Tort cu ciocolată și pere

Pentru tortul cu ciocolată și pere avem nevoie de:

– 1-1,5 kilograme pere

– 500 ml vin alb

– 6 linguri zahăr

– 2 pachețele zahăr vanilat

– 2 pachete jeleu de fructe

– 600 ml frișcă lichidă

– 6 linguri cacao

– ciocolată rasă

– 2 plicuri întăritor de frișcă

Blat

– 2 ouă

– 125 grame zahăr

– 100 mililitri lapte

– 100 mililitri ulei

– 150 grame făină

– 2 linguri cacao

– 1/2 pachețel praf de copt

– ciocolată rasă pentru ornat

Mod de preparare tort cu ciocolată și pere:

Perele se spală, se curăță de coajă și de sâmburi și se pun la fiert în vin cu zahăr și uahăr vanilat. Se fierb timp de 15-20 de minute. Se scurg și se lasă la răcit, se păstrează siropul rezultat.

Frișca se bate cu întăritorul și cu cacaoa.

Pentru blat se bat ouăle cu zahărul și laptele, până se obține o cremă densă. Făina se amestecă cu cacaoa și praful de copt. Se adaugă uleiul și amestecul de făină.

Compoziția se toarnă într-o formă cu fund detașabil, unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 de minute.

Blatul se însiropează cu siropul în care au fiert perele, păstrând din acesta cantitatea necesară pentru jeleul de fructe. Peste blatul însiropat se distribuie uniform, pe toată suprafața, jumătățile de pere fierte în vin.

Peste pere se toarnă jeleul de fructe preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj (folosind sirop în care au fiert perele).

Se lasă să se întărească puțin, eventual la frigider, apoi se pune deasupra frișca bătută cu cacaua și cu întăritorul. Se decorează cu ciocolată rasă.

10. Tort cu ciocolată și portocale

Pentru tortul cu ciocolată și portocale avem nevoie de:

– 400 g de ciocolată neagră, amăruie

– 250 g de unt

– 120 ml suc de portocale

– coaja de la 1 portocală

– 6 ouă

– 120 grame de zahăr

– 1 lingură esență de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat)

– 120 grame de făină

Glazură:

– 300 grame ciocolată neagră, amăruie

– 300 ml smântână dulce

Decor:

– 1 portocală

– 200 grame de zahăr

Mod de preparare tort cu ciocolată și portocale

Pentru blat se încălzește cuptorul. Se pune ciocolata la topit, peste care se pune untul, coaja de la o portocală și sucul de portocale. Se lasă apoi la răcit.

Bateți ouăle cu zahărul, esența de vanilie sau zahărul vanilat și un vârf de cuțit de sare, până când granulele de zahăr se topesc și ouăle sunt bătute spumă.

Încorporați ouăle în ciocolata topită și răcită. Adăugați făina și încorporați-o ușor cu ajutorul unei spatule.

Tapetați fundul unei forme de tort cu pereți detașabili cu hârtie de pergament. Dacă nu e o formă teflonată, ungeți-o cu ulei și pudrați-o cu cacao pe interior.

Turnați coca în formă și introduceți-o la cuptor (la 160 de grade Celsius) pentru 25-30 de minute. Verificați după 25 de minute cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată din blat, înseamnă că e copt. Scoateți forma din cuptor și lăsați să se răcească.

Pentru glazură Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un vas termorezistent, puneți smântâna dulce la fiert, la foc mic, într-un alt vas. Turnați smântâna dulce fierbinte peste ciocolată. Omogenizați bine cu ajutorul unei spatule.

Pentru decor: Tăiați felii o portocală.

Puneți feliile de portocale la fiert, cu apă cât să le acopere.

Fierbeți feliile de portocală timp de 5 minute. Aruncați apa și înlocuiți-o cu o cană de apă proaspătă și 200 de grame de zahăr. Fierbeți portocalele în sirop timp de aproximativ 10-15 minute, la foc mic. Scoateți feliile de portocală din sirop și puneți-le la scurs.

Crema se toarnă peste blatul răcit, se întinde uniform, după care se decorează cu felii de portocală.

tort cu ciocolata joffre

11. Tort cu ciocolată și ghimbir

Pentru tortul cu ciocolată și ghimbir avem nevoie de:

– 250g de unt, tăiat cubulețe, plus extra pentru uns

– cacao, pentru presărat

– 350g de ciocolată neagră tocată

– 2 linguri vin de ghimbir (poate fi înlocuit cu sirop de ghimbir sau Ginger ale)

– 140g de zahăr fin

– 100g de zahăr muscovado (brun)

– 5 ouă, cu gălbenușurile separate

– 75g de migdale măcinate

– 1 linguriță de ghimbir măcinat

– 1 lingură cu vârf gem de ghimbir

Glazura

140g de ciocolată neagra tocată mărunt

150ml de smântână dulce pentru frișcă

25g de unt

2 linguri vin de ghimbir

Mod de preparare tort cu ciocolată și ghimbir:

Se pune la topit ciocolata împreună cu untul, vinul de ghimbir, până se obține o textură fină. Se dă la răcit.

Într-un vas se pun ambele tipuri de zahăr cu gălbenușurile, se toarnă ciocolata topită și se amestecă până la omogenizare.

Separat, se bat albușurile spumă, cu puțină sare.

În compoziția de ciocolată se pun migdalele și ghimbirul, amestecând bine.

În forma de tort pregătită se pune jumătate de amestec de ciocolată, se adaugă gemul de ghimbir, se vine apoi cu al doilea strat de ciocolată din cea rămasă și se bagă la cuptorul încălzit. Se lasă la copt pentru 50-60 de minute.

După ce s-a răcit blatul se toarnă și se întinde glazura pe deasupra.

12. Tort cu ciocolată și morcovi

tort cu ciocolata

Pentru tortul de ciocolată și morcovi avem nevoie de:

Blat:

– 4 ouă

– 120 g zahăr brun

– 120 g făină

– 1 linguriță praf de copt

– 15 g cacao neagră

– 150 g morcovi rași

– 50 g nucă macinată

– 1 praf de scorțișoară

– 2 linguri ulei floarea soarelui

– 1/4 lingurita esență de vanilie

Cremă:

– 350 g cremă de branză – mascarpone

– 175 g zahăr brun

– 175 g ciocolată topită

Sirop:

– 50 ml apă

– 50 ml suc de portocale

– 1 praf scorțișoară

– 30 g zahăr

Mod de preparare tort cu ciocolată și morcovi:

Pregătim blatul amestecând ouăle cu zahărul într-un vas pe care îl punem apoi la baine-marie. Continuăm sa amestecăm cu mixerul, tinând vasul pe foc (la baine-marie) timp de 10 minute, până începe să se îngroașe puțin. Îl luăm de pe foc, lăsam sa se răcească puțin apoi adaugam pe rând nucile, uleiul, cacao, scorțișoara, esența de vanilie, amestecând după fiecare ingredient în parte, până se omogenizează, iar la final făina amestecată cu praful de copt în prealabil.

Turnăm aluatul într-o formă de tort. Tapetam forma cu lei și făină sau cu hârtie copt. Coacem blatul la 190°C timp de 30 minute, apoi îl scoatem și îl lăsăm sa se răcească. Cât timp se răcește pregătim crema: amestecăm crema de brânză cu zaharul și esența de vanilie, apoi cu ciocolata topită (la baine-marie) și răcită. Pregătim siropul fierbând ingredientele, apoi îl lăsăm să se răcească. Tăiem blatul de tort în jumătate, îl însiropăm, apoi punem jumătate din crema pe blatul de jos.

Însiropăm și a doua jumătate de blat, o punem peste cremă, apoi acoperim tortul cu restul de cremă. Pe margine putem decora cu nucă, fulgi de ciocolată, sau ce avem la îndemană. Se lasă la rece 2 ore.

13. Tort cu ciocolată Joffre

Pentru tort cu ciocolată Joffre avem nevoie de:

– 250 gr unt

– 6 ouă

– 250 grame zahăr pudră

– 50 grame cacao

– 100 grame zahăr tos

– 5 linguri de apă

– o lingură (cu vârf) de făină

– merișoare

– ciocolată rasă.

Mod de preparare tort cu ciocolată Joffre:

Într-o cratiță se pune pudra de cacao cu zahărul tos și cu cele 5 linguri de apă, iar apoi se pune cratița pe foc mic astfel încât compoziția să se topească și să devină un sirop gros. Se lasă la răcit.

Se freacă untul spumă cu zahărul pudră, se adaugă cele 6 gălbenușuri, frecând bine după fiecare dintre ele. Peste această compoziție se pune siropul de ciocolată, după care se separă: un sfert din compoziție se păstrează afară, iar restul se dă la rece.

Peste crema de blat se pune lingura de făină și albușurile bătute spumă. Compoziția se toarnă într-o formă de tort, tapetată și unsă cu elei, și se dă la cuptorul încălzit, pentru 30-40 de minute.

După ce blatul s-a răcit se presară merișoarele și crema de ciocolată. Se presară pe deasupra ciocolata rasă.

Încearcă și tu aceste 13 rețete de tort cu ciocolată și nu ezita să ne spui ce părere au avut degustătorii!